Hormonen. Wat zijn het eigenlijk, wat doen ze en waarom? Maar vooral: wat als hormonen uit balans raken? Dan ontstaan er klachten of zelfs ziekten. In ‘Hormoonbalans voor vrouwen’ kun je lezen hoe je die zelf kunt voorkomen of oplossen!
Het boek bespreekt maar liefst 38 veel voorkomende vrouwenklachten; van acne tot overgangsklachten of moeilijk zwanger kunnen worden, van pijn bij het vrijen tot PMS of depressie, en van vaginale schimmelinfecties tot cellulite of afwijkende uitstrijkjes. Het biedt concrete tips en helder advies om zo eenvoudig mogelijk je hormonen terug in balans te brengen. Je kunt namelijk zelf veel meer doen dan je denkt! Sterker nog, in veel gevallen maakt een verandering in de levensstijl medicatie overbodig. En dat voelt gezonder, natuurlijker, energieker en gelukkiger. Het boek is een uniek resultaat door informatie vanuit zowel reguliere zorg (gynaecologe drs. Barbara Havenith) als holistische zorg (gezondheidscoach en levensmiddelentechnoloog Ralph Moorman). Wij mogen alvast een fijne tip uitlichten die in het boek wordt behandeld.
Cellulite!
Cellulite, ook wel sinaasappelhuid, is een verkleving en zwelling van de onderhuidse bindweefselstructuur. Het lijkt, als het er eenmaal is, niet meer weg te krijgen, ook niet door af te vallen. De vele wondermiddeltjes die ons een gladde huid beloven, blijken vaak een illusie. In het beste geval bestrijden ze alleen maar tijdelijk de symptomen. Gelukkig is er steeds meer bekend over de invloed van hormonen op cellulite. Het komt immers vooral voor bij vrouwen, of bij mannen met een zeer laag testosteron-niveau. De voornaamste oorzaak blijkt dan ook een verstoorde hormonale balans. Hoe hoger het oestrogeen ten opzichte van testosteron, hoe meer kans op het ontstaan van cellulite.
Top 3: Wat kun je zelf doen?
- Voorkom een hoog vetpercentage omdat de kans op het ontstaan van cellulite dan groter wordt als u hier gevoelig voor bent. Gek genoeg lijkt afvallen soms juist de eenmaal gevormde cellulite te verergeren. Maar dat is tijdelijk. De hormonale balans zal uiteindelijk weer gunstiger uitpakken, waardoor het cellulitisproces wordt afgeremd of zelfs gekeerd.
- Doe aan krachttraining. Krachttraining kan het testosteron verhogen. Ook kan extra spiermassa de huid wat strakker trekken. Aanvullend wat cardiotraining doen is een aanrader voor een betere doorbloeding, maar ook zeker niet te veel, daar dit juist de spiermassa kan verminderen.
- Eet voeding die rijk is aan polyfenolen. Dit zijn stoffen in planten die als een antioxidant werken. Voedingsmiddelen rijk aan polyfenolen zijn bijvoorbeeld blauwe en rode vruchten, groene thee, pure chocolade, olijfolie, noten.
Ben je inmiddels ook nieuwsgierig geworden naar tips over de andere 37 meest voorkomende vrouwenklachten? Dan hebben wij goed nieuws: je kunt een exemplaar winnen! Laat ons in een reactie op facebook horen wat jij graag over hormonen zou willen weten en maak kans! De winnaar maken we zondag bekend.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
4 november 2018
Zo hou je de liefde levendig!
3 oktober 2018
Gezond en snel ontbijten met havermout!
29 november 2017
Eerste hulp bij kinderkwaaltjes! 100% natuurlijke remedie
20 oktober 2015
Glutenvrije & raw chocoladetaart
8 april 2016
Havermout pannenkoeken met appel
9 december 2018
10 redenen om het Paleo dieet te volgen
22 december 2015
Beter (w)eten. “Je darmen zijn je tweede brein”
6 juli 2016
ZOUTARM KOKEN MET KRUIDEN
5 oktober 2018
Viv’s detox
26 januari 2016
Lekker rechargen met deze super smoothie!
5 januari 2017
Tijdnood en toch gezond eten?
22 december 2017
Een gezond Engels ontbijtje tijdens de feestdagen, het kan!
27 juli 2014
Chocolade love smoothie
17 juni 2016
RAW VEGAN TWIX REPEN
15 juni 2020
7 voordelen van quinoa, het ‘supergraan’
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
13 februari 2019
Suiker: wat doet het nou echt met je lijf?
25 januari 2017
Herstelrecept voor bijnieruitputting: vitamine C!
30 maart 2019
Heerlijke en makkelijke ontbijt tip: overnight oats
11 augustus 2015
Hotspot: Pop-up restaurant van L‘invité tijdens SAIL
26 april 2017
Koninklijk genieten: gezonde oranje tompoucen!
17 mei 2016
Waarom zijn linzen zo gezond?
2 juli 2014
Sporten met ‘soapie’ Aysen Baydar
8 januari 2019
Wat heeft je schildklier met je mondgezondheid te maken?
27 november 2017
Gezonde kids traktatie
22 augustus 2017
Kick-start je dag met deze Groene Paksoi smoothie
28 juli 2016
OP ZOEK NAAR ONTBIJT INSPIRATIE?
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
19 januari 2016
Een liefdevol en veilig huis voor ieder kind!
25 januari 2019
Wat is gezonder: yoghurt of kwark?
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
13 november 2017
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –