Een kantine met de heerlijkste dingen. De ene na de andere verjaardag van collega’s of die pot met koekjes en dropjes die je zeker rond 11 en 4 uur maar blijft roepen. Nee het leven op kantoor is niet altijd makkelijk! Maar hoe weersta je al die lekkere dingen gedurende een werkdag?

VivOnline helpt je graag met 5 tips!

Ontbijt

Het wordt wel eens de belangrijkste maaltijd van de dag genoemd en eigenlijk is dat ook zo. Na een lange nacht heeft je lichaam toch al gauw 8 -10 uur niets gehad. Hierdoor gaat het op een versnelling lager en duurt het even voordat niet alleen je lichaam maar ook je geest op gang is gekomen.

Een veel gehoorde kreet is ‘Als ik niet ontbijt, val ik af want ik eet minder op een dag’. Maar wanneer je ontbijt overslaat is de kans op een snaaipartij ook een stuk groter en dat zijn vaak niet echt gezonde producten.

Veel mensen hebben moeite met ontbijten, maar als je het een paar weken probeert zal je zien dat het echt werkt, je begint veel energieker en fitter aan je dag en zeker met een goedgevulde shake of bordje havermoutpap kan je een paar uurtjes vooruit! Just give it a try!

Eigen tussendoortjes

Begint je buik rond 11 uur en rond 4 uur weer een beetje te knorren? Een heel normaal verschijnsel en een teken dat het wel tijd is voor een klein snackje tussendoor. Veel bedrijven hebben een automaat met tussendoortjes, zakjes soep en vaak staat er ook wel een pot met lekkere dingen. Wanneer je je eigen tussendoortjes meeneemt kan je makkelijker deze verleidingen gedurende je werkdag weerstaan. Enkele voorbeelden van lekkere én gezonde tussendoortjes:

–       Een stuk fruit: bijvoorbeeld appel, banaan, sinaasappel of peer

–       Een klein handje noten: probeer altijd voor ongezoute, ongebrande noten te gaan

–       Een bakje snackgroentes: wortels, tomaatjes, komkommer, radijsjes. Heerlijk met wat humus

–       Een klein handje superfoods: moerbeien, gojibessen of incabessen

–       Kaneel cranberry truffels

Flesje met water

De hele dag water en thee kunnen op een gegeven moment een beetje saai worden. Zeker als je aan het einde van de middag tegen een dipje aan zit is een colaatje snel gehaald. Maar wist je dat je water heerlijk fris en oppeppend kan maken met munt, citroen, limoen, komkommer en vers fruit als framboos?

Noodvoorraad

Een voorraadje van noten, zelfgemaakte granolabars en een reep extra pure chocolade (het liefst boven 72% cacao) zijn ideaal voor die momentjes dat je gewoon een onbedwingbare trekt hebt in wat lekkers.

Afwisseling

Wanneer je elke dag hetzelfde eet, went je lichaam hieraan en stelt het zich ook in op de verwachte voeding op een dag. Afwisseling is dus erg belangrijk. Is er bij jou op kantoor bijvoorbeeld alleen maar brood bij de lunch? Neem dan zelf een restje van de avond ervoor mee, een lekkere salade, soep, quinoa of (spelt)crackers. Zo maak je van iedere lunch op je werkdag een feest en blijft je lichaam lekker aan het werk!

Succes!

Tekst: Ms. Jules

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten