Geniet jij ook zo van een lekker bakje koffie, cappuccino of een latte macchiato? Of houd je wel van ‘gezellig samen koffiedrinken’, maar dan het liefst zonder de cafeïne? Foodblogger Sanne geeft je deze week een wel héél bijzonder, lekker, én gezond recept voor een goudgele latte. Nodig je beste vriendin, zus of moeder uit en ga samen genieten!
Recept Kurkuma Latte
Geelwortel melk, gouden melk of kurkuma latte (dit drankje kent enorm veel verschillende benamingen) is geweldig goed voor je. Kurkuma geeft je weerstand een boost, het bevat verschillende antioxidanten en geelwortel heeft verschillende ontstekingsremmende eigenschappen. Alleen om die weerstand boost moet je hem een keer proberen. Je smoort meteen je griepje of verkoudheid in de kiem!
Ingrediënten
(voor twee personen)
400 ml plantaardige melk (ik koos voor amandelmelk)
2 theelepels biologische kurkuma poeder
1 stuk verse kurkuma van 2 cm
1 stuk verse gember van 2 cm
1 theelepel biologische kaneel of een kaneelstokje
1 theelepel dadelsiroop snuf verse peper
Bereiding
Snij de kurkuma en gember in plakjes. Kijk vooral uit bij de kurkuma, dit geeft enorm af, maak dus voor de zekerheid gebruik van handschoenen (I know, klinkt tuttig maar je zal me dankbaar zijn). Verwarm in een pannetje de amandelmelk en voeg hier alle ingrediënten aan toe. Laat de melk zo’n 15 minuten op middelhoog vuur staan en roer tussendoor goed door. Hou je van een hele sterke smaak? Laat de melk dan nog wat langer staan. Loop niet weg want hij kookt snel over. Wanneer de kurkuma latte heerlijk begint te ruiken en goed warm is, haal je deze door een zeef om de grote stukken gember en kurkuma eruit te halen. Serveer met wat extra kaneel en enjoy!
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
21 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Ralph Moorman
20 augustus 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
26 februari 2014
Easy tomaten paprika soep
19 augustus 2016
HEERLIJKE VEGAN JAM VAN GEMIXTE BESSEN
2 februari 2022
Moe, sneller ziek en snak je naar zon? Neem vitamine D!
1 december 2014
Recept: Herfstige salade!
11 februari 2016
7-daagse Milde Detox
16 januari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van Kim Kotter
29 augustus 2016
De mond als spiegel van de gezondheid
27 juli 2020
Dit is het verschil tussen foliumzuur en folaat
20 oktober 2018
Lekker en gezond: wortelsoep
31 maart 2015
Geitenmelk: de voordelen voor jouw kleintje
25 augustus 2015
Je bent wat je… drinkt!
21 augustus 2017
Avocado risotto
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
3 februari 2022
Omega 3-6-9: Wat is de juiste verhouding?
1 oktober 2018
Pijnvrije zwangerschap? 3 tips
10 juni 2015
SLA: het kookboek
25 augustus 2014
Vegan choco dessert
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
14 november 2018
Chocolade smoothie met maar 4 ingrediënten!
9 april 2016
Krystl: neem jezelf niet té serieus
13 juni 2016
Viv’s Q&A: Anne de Buck
26 januari 2017
Uit Tips van Jet: Recept voor een Cashew Havermoutje
10 juli 2016
Zomer: het beste moment voor groene smoothies!
2 oktober 2014
Kievit Blend superfoodmix
14 augustus 2016
SPORTEN MET VIV: HIP ABDUCTION & KNEE LIFTS
5 februari 2016
Gezond haar en gezonde voeding
15 oktober 2014
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –