Geniet jij ook zo van een lekker bakje koffie, cappuccino of een latte macchiato? Of houd je wel van ‘gezellig samen koffiedrinken’, maar dan het liefst zonder de cafeïne? Foodblogger Sanne geeft je deze week een wel héél bijzonder, lekker, én gezond recept voor een goudgele latte. Nodig je beste vriendin, zus of moeder uit en ga samen genieten!
Recept Kurkuma Latte
Geelwortel melk, gouden melk of kurkuma latte (dit drankje kent enorm veel verschillende benamingen) is geweldig goed voor je. Kurkuma geeft je weerstand een boost, het bevat verschillende antioxidanten en geelwortel heeft verschillende ontstekingsremmende eigenschappen. Alleen om die weerstand boost moet je hem een keer proberen. Je smoort meteen je griepje of verkoudheid in de kiem!
Ingrediënten
(voor twee personen)
400 ml plantaardige melk (ik koos voor amandelmelk)
2 theelepels biologische kurkuma poeder
1 stuk verse kurkuma van 2 cm
1 stuk verse gember van 2 cm
1 theelepel biologische kaneel of een kaneelstokje
1 theelepel dadelsiroop snuf verse peper
Bereiding
Snij de kurkuma en gember in plakjes. Kijk vooral uit bij de kurkuma, dit geeft enorm af, maak dus voor de zekerheid gebruik van handschoenen (I know, klinkt tuttig maar je zal me dankbaar zijn). Verwarm in een pannetje de amandelmelk en voeg hier alle ingrediënten aan toe. Laat de melk zo’n 15 minuten op middelhoog vuur staan en roer tussendoor goed door. Hou je van een hele sterke smaak? Laat de melk dan nog wat langer staan. Loop niet weg want hij kookt snel over. Wanneer de kurkuma latte heerlijk begint te ruiken en goed warm is, haal je deze door een zeef om de grote stukken gember en kurkuma eruit te halen. Serveer met wat extra kaneel en enjoy!
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
8 november 2018
Wat doet slaap precies voor je kind?
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
30 september 2018
Hennepzaad: de vegan eiwitbron
7 november 2014
Herfst weerstands Smoothie
28 februari 2023
Eiwitten, waarom hebben we die nodig?
25 oktober 2016
HELLOFRESH BLOG BATTLE: DE UITSLAG
4 oktober 2016
DE PERFECTE HERFST JUICE: PUMPKIN POWER
24 oktober 2018
Zwanger? What (not) to eat and drink
16 december 2019
Gezonde lunches voor de kindjes om mee naar school te nemen
2 mei 2016
Kleurige gevulde paprika’s met quinoa
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
24 januari 2019
Suiker: hoe blijf ik er van af?
31 maart 2015
Gifvrij eten
3 juli 2020
7 tips voor een mooi en gezond gebit
15 juni 2019
Gezond aankomen: dat doe je op deze fijne manier
10 juni 2015
SLA: het kookboek
5 juni 2015
Wie komt onze chocolade proeven?
11 oktober 2022
Recept: Geroosterde pompoen met amandelen
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
7 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond
18 november 2015
Viv’s Schoencadeautips!
21 oktober 2018
Meer bewegen? 8 tips
12 september 2017
9 handige tips om te weten als je vegetariër wilt worden!
21 januari 2016
Get fit with HIIT
27 augustus 2016
WEER OP DE GEZONDE TOER NA DE VAKANTIE
30 juni 2018
Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn?
15 februari 2021
20 natuurlijke manieren om je libido een flinke boost te geven
13 augustus 2015
Homemade Hummus
22 november 2015
4 x de beste boekentips voor iedere moeder!
7 september 2018
Vitamines die je nodig hebt boven de 40
13 november 2015
Vivians Rijstadvies
7 juli 2014
Ben ik intolerant voor gluten?
2 december 2016
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –