Bij sommige vruchten word je alleen van de naam al blij. Passievrucht klinkt als liggen onder een palmboom met een verkoelend sapje in je hand. Dat is precies wat deze vrucht doet, het heeft namelijk een frisse zoetzure smaak.
Roots van de passievrucht
De passievrucht is een vrucht van de klimplant die familie is van de passieflora. De roots van deze vrucht liggen in Zuid-Amerika. Op heden wordt er vooral geïmporteerd vanuit Kenia, Venezuela, Ivoorkust en Zimbabwe.
Samenstelling
De samenstelling van deze vrucht bestaat uit een dikke schil waaronder het vruchtpulp verborgen zit. De vruchten hebben een rijke geur en smaak die knipoogt naar een combinatie van guave, citroen en ananas. Je herkent een rijpe exemplaar aan de rimpeligheid aan de buitenkant. Wil je hem nog even bewaren? Ga dan voor eentje die nog niet helemaal gerimpeld is, want vervolgens kun je hem nog 2 tot 3 dagen buiten de koeling laten doorrijpen.
Lekker tussendoortje
Door de hoge vitamine C en ijzergehalte is de vrucht ideaal voor een lage bloeddruk en ijzertekort. Ook is de vrucht rijk aan bètacaroteen, kalium en calcium. Passievrucht is ideaal als tussendoortje, 100 gram van dit fruit telt 52 calorieën.
Mix it up!
Je kan dit fruit eten door het doormidden te snijden en het vervolgens uit te lepelen. Het vruchtvlees en de pitten zijn de eetbare delen. Ook is de vrucht lekker om in je smoothie te doen. Mix sinaasappelsap, een banaan, gesneden ananas, wat kokosmelk en de passievrucht in een blender en je hebt een heerlijk tropisch sapje! (Nu de palmbomen nog..)
Tekst: Shanise de Ruiter
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
12 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #1 Speltpasta
12 juni 2014
Leuke Viv tips in de JAN
13 maart 2014
Green Goddess Smooth
8 september 2018
Elke dag hetzelfde ontbijt?
5 februari 2016
Gezond haar en gezonde voeding
16 oktober 2015
Glutenvrije kip sandwich
30 november 2020
Sint is in het land! Tijd voor gezonde en glutenvrije pepernoten
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
7 september 2018
Vaker plantaardig eten met deze tips
3 december 2018
Mooie tanden zonder fluoride!
8 juli 2017
Dit maakt chocola dus zo verslavend
12 september 2017
Recept: good for the brains food
22 maart 2016
Helende vitamine C smoothie
26 augustus 2016
FRISSE ZOMERSE SNACKS
10 juli 2015
Het hoepelseizoen is geopend!
12 juli 2016
MEEST SIMPELE SPAGHETTI OOIT
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
8 november 2018
Wat doet slaap precies voor je kind?
25 mei 2015
Hoe werkt de mind?
2 januari 2018
Immuunsysteem booster
30 oktober 2017
Go with The Glow: Veganized Party Pineapple van Rens Kroes
9 februari 2017
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK VAN JENNY SMIT
3 september 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –