Bij sommige vruchten word je alleen van de naam al blij. Passievrucht klinkt als liggen onder een palmboom met een verkoelend sapje in je hand. Dat is precies wat deze vrucht doet, het heeft namelijk een frisse zoetzure smaak.

Roots van de passievrucht

De passievrucht is een vrucht van de klimplant die familie is van de passieflora. De roots van deze vrucht liggen in Zuid-Amerika. Op heden wordt er vooral geïmporteerd vanuit Kenia, Venezuela, Ivoorkust en Zimbabwe.

Samenstelling

De samenstelling van deze vrucht bestaat uit een dikke schil waaronder het vruchtpulp verborgen zit. De vruchten hebben een rijke geur en smaak die knipoogt naar een combinatie van guave, citroen en ananas. Je herkent een rijpe exemplaar aan de rimpeligheid aan de buitenkant. Wil je hem nog even bewaren? Ga dan voor eentje die nog niet helemaal gerimpeld is, want vervolgens kun je hem nog 2 tot 3 dagen buiten de koeling laten doorrijpen.

Lekker tussendoortje

Door de hoge vitamine C en ijzergehalte is de vrucht ideaal voor een lage bloeddruk en ijzertekort. Ook is de vrucht rijk aan bètacaroteen, kalium en calcium. Passievrucht is ideaal als tussendoortje, 100 gram van dit fruit telt 52 calorieën.

Mix it up!

Je kan dit fruit eten door het doormidden te snijden en het vervolgens uit te lepelen. Het vruchtvlees en de pitten zijn de eetbare delen. Ook is de vrucht lekker om in je smoothie te doen. Mix sinaasappelsap, een banaan, gesneden ananas, wat kokosmelk en de passievrucht in een blender en je hebt een heerlijk tropisch sapje! (Nu de palmbomen nog..)

 

Tekst: Shanise de Ruiter

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten