Deze chocoladecake is heerlijk en je hormonen worden er erg blij van. Je kunt dit cakeje ten alle tijden eten en de schuldgevoelens lekker achterwege laten!
De chocoladecake is vrij van ongezonde suikers en bestaat alleen maar uit gezonde ingrediënten. De walnoten en de avocado zijn rijk aan gezonde vetten, ze ondersteunen de hormoonhuishouding en zorgen dat de bloedsuikerspiegel in balans blijft. Daarnaast zorgt de cacao voor een energieke boost door de hoeveelheid antioxidanten.
Ingrediënten
Taart bodem:
– 1 avocado
– 1 ½ cup (350ml) dadels
– 2 ⅓ cup (500ml) walnoten
– ⅖ cup (100 ml) cacao
– 2 theelepels vanille poeder
Chocoladecrème:
– 3 avocado’s
– ⅖ cup (100 ml) cacao
– ⅖ cup (100 ml) honing
Topping:
– ⅕ cup (50 ml) amandelschaafsel, cacao, frambozen of een heel klein beetje poedersuiker
Bereiden
- Je begint met het maken van de taartbodem. Hak de walnoten en de dadels in grove stukken in de keukenmachine. Voeg hierna de avocado en de overige ingrediënten aan toe en mix dit geheel tot het een gladde massa wordt. Bekleed de taartvorm of cakevorm met bakpapier en giet hier het chocoladecake beslag in.
- Begin nu aan de chocoladecrème. Je doet alle ingrediënten in de keukenmachine en mix dit tot het een glad geheel wordt. Als je crème heerlijk zacht is smeer je deze uit over de taart, en je laat het vervolgens afkoelen in de koelkast. Zorg dat je de cake tenminste 3 uur met rust laat.
- De chocoladecake is klaar en je kunt nu aan de slag met de topping. Garneer het gerecht met amandelschaafsel, of iets anders lekkers naar keuze. Bon appétit!
Tip: ik doe vaak een plakje van de cake in James zijn lunchbox. Zo heeft hij iets gezonds en lekkers buiten de deur en het fijne aan deze lunchboxen is dat ze BPA en lekvrij zijn.
En wil je nog meer lekkere recepten uitproberen? Bestel dan: Gezonder met Viv!
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
28 april 2021
Kater? Met het drankje uit dit recept knap je op!
1 september 2019
Dit wil je eten om de hersenen zo gezond mogelijk te houden
10 februari 2020
Molybdeen: onbekend maar essentieel voor je gezondheid
27 april 2016
Koninklijke opwarmertjes
26 juli 2018
Echte Hollandse kruiden, zonder smaakversterkers
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
24 januari 2017
Zoete aardappelkoekjes met limoen en avocado
9 mei 2016
Krystl: Alles of niets
14 april 2016
Hoe werk je toe naar een gifvrij lijf?
7 november 2018
Zo maak je op de ‘juiste’ manier ruzie
20 november 2015
Bewust smullen: Gluten-, lactose-, en suikervrije kruidnootjes!
1 oktober 2018
Pijnvrije zwangerschap? 3 tips
26 mei 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
5 februari 2016
Gezond haar en gezonde voeding
27 januari 2016
Viv’s heerlijke wintersmoothie
2 oktober 2018
Haal de groenten van het seizoen in huis!
12 april 2015
Bananenbrood is makkelijk en lekker met dit recept!
10 april 2017
Voeding met Viv: Eetdagboek van Fajah Lourens
7 december 2018
Gezonde snack voor bij de borrel
2 mei 2016
Kleurige gevulde paprika’s met quinoa
10 oktober 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEKJE NINA PIERSON
25 januari 2017
Herstelrecept voor bijnieruitputting: vitamine C!
31 januari 2016
5 overtuigingen van mensen die geluk ervaren
18 juli 2016
DORSTLESSENDE ZOMER JUICE MET WATERMELOEN
17 juni 2019
Negen tips voor een zorgeloze menstruatie
15 november 2016
Ontbijten uit een bowl: Good morning bowl
23 augustus 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK JET VAN NIEUWKERK
14 februari 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –