Bij een feestje hoort een taart! Maar wij zullen Vivonline niet zijn om voor een gezonde variant te kiezen. En deze taart is nog leuk om te maken ook. Hoe fijn is dat!
Ingrediënten
Kokosolie | 5 eetlepels
Kokosschaafsel | 300 gram
(soja) room | 300 milliliter
Pure chocolade | 230 gram (fijngehakt)
Ik gebruikte iets meer dan de hoeveelheden in het recept, zodat ik er naast de grote taart in een springvorm met een diameter van 23 centimeter nog een mini-taartje bij kon maken. De grote taart neem ik morgen mee naar de redactie, de kleine moest ik even voorproeven!
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
Maak de korst van het kokosschaafsel en de kokosolie. Meng eerst 1/3 van het kokosschaafsel met de kokosolie tot het een bal vormt. Je kunt hiervoor een food processor gebruiken als je die hebt, maar je kunt het ook met je handen kneden. Voeg vervolgens de rest van het kokosschaafsel toe en kneed dat door de deegbal. Het hoeft geen soepel deeg te worden; het valt enigszins uit elkaar.
Bedek een taartvorm met een doorsnede van 23 centimeter met bakpapier, door er een rondje uit te knippen. Bedek de vorm daarna met het kokosdeeg. Druk het goed aan, zowel op de bodem als tegen de rand.
Plaats de taartvorm met de kokoskorst in de oven en bak 10-15 minuten, tot de kokos begint te verkleuren aan de randjes.
Maak de chocoladevulling door de room aan de kook te brengen in een kleine steelpan. Doe de fijngehakte chocolade in een hittebestendige kom en giet de hete room erover. Laat 10 minuten staan en roer dan tot de chocola volledig gesmolten is en het een homogeen mengsel is.
Giet het chocolade-roommengsel in de kokoskorst en zet de taart in de koelkast. Laat de taart daar staan tot de chocolade volledig is opgestijfd, dat duurt ongeveer een halve dag.
Eet smakelijk!
Recept: Claartje Schröder (Foodness)
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
18 januari 2016
Boekweit (soba) noodles met gamba’s
28 januari 2015
De Nationale Eettest BNN
21 juni 2016
Feiten en fabels: hoe schadelijk is Fytinezuur?
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
24 oktober 2015
Zwangerschapstips!
30 oktober 2018
Mindful zwanger zijn
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
21 juni 2018
Bloemkoolpizza met verse groenten
23 januari 2016
Paleo voor kids: zoete aardappel muffins
21 januari 2015
Chips tijdens de afval challenge …
10 februari 2016
Thuis trainen; 5 handige tools
26 maart 2019
Een lang en vooral goed huwelijk, hoe doe je dat?
24 januari 2019
Suiker: hoe blijf ik er van af?
28 april 2015
Boho-Tiffin voor jou!
27 oktober 2014
5 gezonde vragen van de ‘Margriet’
23 november 2015
6 tips tegen jouw ‘Blue Monday’
14 juni 2017
Wat kun je het beste doen bij misselijkheid?
29 november 2017
Eerste hulp bij kinderkwaaltjes! 100% natuurlijke remedie
6 december 2018
4 x gezonde werkgewoonten die je dagelijks kunt toepassen
25 juni 2021
Lekker in je bikini!
1 april 2019
Maak van de maandagochtend iets leuks!
14 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Ellemieke Vermolen
30 januari 2019
Heb je last van slapeloosheid? Wij hebben 7 tips!
9 augustus 2016
ZOMERSE LIBIDO VERHOGENDE SMOOTHIE MET MACA & MANGO
3 september 2018
Groente uit de zee is gezond! Maar waarom?
27 mei 2016
Beautiful Breakfast
8 juli 2017
Dit maakt chocola dus zo verslavend
29 november 2015
Romige Indiase curry met tofu
1 februari 2017
EETDAGBOEK VAN TOPHOCKEYSTER ELLEN HOOG
26 september 2018
Ben jij klaar voor een snel en gezond beauty ontbijtje?
29 april 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –