Klaar in een paar minuten, verslonden in een paar seconden. Zeg hallo tegen een mousse die de zoete smaak naar boven haalt, tussen licht en verwennerij, rijk en zoet, romig en nootachtig. Gemaakt met Rude Health Hazelnoot drink en je favoriete chocolade. Lik de kom waardig leeg.
Aantal: 4-6
Bereidingstijd: 15 min
Rusttijd: 3 uur
Ingrediënten:
- 200 g pure chocolade
- 200 ml Rude Health Hazelnut Drink
- 2 theelepels cacaopoeder
- 4 verse eieren, dooier en eiwit gescheiden
- Optioneel: Geroosterde hazelnootstukjes, zeezout en/of cacaobonen.
Methode:
- Vul een kleine steelpan voor 1/3 met kokend water en laat het zachtjes opstaan.
- Breek de chocolade in stukjes in een middelgrote kom en voeg de Hazelnut Drink toe.
- Plaats de kom op de pan met kokend water en zet het op laag vuur. Zorg dat de kom het kokende water niet raakt.
- Meng de chocolade en de Chocolate and Hazelnut drink langzaam tot de chocolade bijna is gesmolten en haal het van het vuur.
- Voeg de cacaopoeder toe en laat het rusten voor een paar minuten.
- Scheid de dooiers van de eiwitten. Voeg het eiwit en een snufje zout toe aan een staafmixer. Klop het eiwit op tot de middelste piek.
- Stop het kloppen en voeg 1 theelepel per keer toe, kloppend tot het eiwit een gemiddelde piek heeft en alle suiker is opgenomen.
- Voeg de eidooiers en een snufje zout toe aan het chocolade mengsel en meng het tot een geheel.
- Voeg het eiwit rustig toe aan het chocolade mengsel totdat er geen witte stukjes meer over zijn.
- Giet het mengsel in vormpjes op een dienblad.
- Laat het minimaal voor 3 uur rusten in de koelkast, we raden aan om dit in de nacht te doen.
- Maak het af met hazelnoten, cacaobonen, zeezout of alle drie.
ZIE OOK: Niet normaal lekker: Amandel, Kimchi en Koriander Beignets.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
26 maart 2014
Een klein flesje sap boordevol vitamines
14 juli 2015
VivLoves it: OneFit
24 mei 2018
Vegan hotspots in Como (Italië)
28 augustus 2017
Rode linzensoep met spinazie en tomaten
10 oktober 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEKJE NINA PIERSON
10 augustus 2015
Hotspot: The Hoxton
28 maart 2021
Tijd voor een voorjaarsschoonmaak voor je lijf!
5 november 2018
Een gezond gebit tijdens de zwangerschap!
16 augustus 2015
Hotspot: 5&33
19 maart 2019
Viv’s 8 kleine stappen om gezonder te leven
1 februari 2017
Lekker gezond recept voor de kids: linzen burgers
16 januari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van Kim Kotter
25 augustus 2017
Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid
27 juli 2018
9 x natuurlijke verkoeling bij zomerse hitte
18 juli 2016
PERSOONLIJK INTERVIEW: MIJN GEZINSLEVEN
13 september 2017
Zoete aardappel-wortelsoep met feta
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
27 december 2021
7 tips om te detoxen na de feestdagen
22 maart 2015
De koelkast van: Froukje de Both
11 december 2018
We like de 100% natuurlijk thee van Tastea
13 januari 2016
7 tips voor een pijnvrije zwangerschap
11 augustus 2015
Hotspot: Pop-up restaurant van L‘invité tijdens SAIL
19 juni 2017
Bewegen op je werk!
24 oktober 2018
Zwanger? What (not) to eat and drink
1 maart 2016
Gezonde geboorte traktatie
8 oktober 2022
Hormoonproof recept: heerlijke Shakshuka
18 maart 2016
Video: Viv eet mee: #4 Kip met Kokos
25 oktober 2016
HELLOFRESH BLOG BATTLE: DE UITSLAG
2 november 2018
Tips tegen huidveroudering
3 juli 2016
Een stralende huid en een slank lichaam!
2 augustus 2016
EEN STRALENDE HUID MET DIT ZOMER SAPJE
21 juni 2018
Bloemkoolpizza met verse groenten
7 augustus 2016
GEZOND BROODJE VAN VIVIAN EN FREDERIQUE
6 oktober 2014
Eetdagboek review
16 juli 2016
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –