Klaar in een paar minuten, verslonden in een paar seconden. Zeg hallo tegen een mousse die de zoete smaak naar boven haalt, tussen licht en verwennerij, rijk en zoet, romig en nootachtig. Gemaakt met Rude Health Hazelnoot drink en je favoriete chocolade. Lik de kom waardig leeg.
Aantal: 4-6
Bereidingstijd: 15 min
Rusttijd: 3 uur
Ingrediënten:
- 200 g pure chocolade
- 200 ml Rude Health Hazelnut Drink
- 2 theelepels cacaopoeder
- 4 verse eieren, dooier en eiwit gescheiden
- Optioneel: Geroosterde hazelnootstukjes, zeezout en/of cacaobonen.
Methode:
- Vul een kleine steelpan voor 1/3 met kokend water en laat het zachtjes opstaan.
- Breek de chocolade in stukjes in een middelgrote kom en voeg de Hazelnut Drink toe.
- Plaats de kom op de pan met kokend water en zet het op laag vuur. Zorg dat de kom het kokende water niet raakt.
- Meng de chocolade en de Chocolate and Hazelnut drink langzaam tot de chocolade bijna is gesmolten en haal het van het vuur.
- Voeg de cacaopoeder toe en laat het rusten voor een paar minuten.
- Scheid de dooiers van de eiwitten. Voeg het eiwit en een snufje zout toe aan een staafmixer. Klop het eiwit op tot de middelste piek.
- Stop het kloppen en voeg 1 theelepel per keer toe, kloppend tot het eiwit een gemiddelde piek heeft en alle suiker is opgenomen.
- Voeg de eidooiers en een snufje zout toe aan het chocolade mengsel en meng het tot een geheel.
- Voeg het eiwit rustig toe aan het chocolade mengsel totdat er geen witte stukjes meer over zijn.
- Giet het mengsel in vormpjes op een dienblad.
- Laat het minimaal voor 3 uur rusten in de koelkast, we raden aan om dit in de nacht te doen.
- Maak het af met hazelnoten, cacaobonen, zeezout of alle drie.
ZIE OOK: Niet normaal lekker: Amandel, Kimchi en Koriander Beignets.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
12 maart 2014
Kijkje in de koelkast van: Vivian Reijs
8 augustus 2015
Bloemkoolsoep met gerookte zalm
13 september 2017
Zoete aardappel-wortelsoep met feta
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
23 augustus 2018
Passievrucht: alles wat je moet weten over dit leuke fruitstuk
28 juli 2016
OP ZOEK NAAR ONTBIJT INSPIRATIE?
10 februari 2020
Lekker herfstig: Kokos en Limoengras Bouillon
28 april 2016
Hoe genees je op een natuurlijke manier?
29 april 2019
Hormoonproof recept: Choco-Maca smoothie
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
15 februari 2017
FRIET
28 januari 2015
De Nationale Eettest BNN
17 oktober 2017
Wist jij dit? Zitten is het nieuwe roken
26 maart 2014
Een klein flesje sap boordevol vitamines
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
10 juli 2016
Tips voor een simpeler leven
28 augustus 2018
Oma’s gezondheidstips
3 september 2018
Groente uit de zee is gezond! Maar waarom?
14 juni 2017
Wat kun je het beste doen bij misselijkheid?
6 juni 2016
Zomerse aardbeien salade
1 september 2014
Quinoa; een true superfood!
12 december 2014
15 foods voor 2015
2 september 2016
INSPIRATIE VOOR EEN DAG ZONDER VLEES: CHILI SIN CARNE
18 maart 2016
Video: Viv eet mee: #4 Kip met Kokos
12 maart 2020
Griep? Deze 5 supplementen werken echt!
6 maart 2018
Win een juice pakket met onze favoriete sapjes!
24 augustus 2016
HET VERSCHIL TUSSEN BORSTVOEDING EN FLESVOEDING?
18 januari 2016
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –