We zijn dol op vis! En dan vooral op die lekkere grote gamba’s. Het is bovendien goed om vlees en vis geregeld af te wisselen. Hier een lekker receptje voor noodles met gamba’s, de perfecte combinatie!

Ingrediënten (voor 4 personen)
8 gamba’s
handje koriander
handje platte peterselie
1 knoflook teen
olijfolie
vingerkootje verse gember geschild
lente-uitjes
grof gehakte ongezouten pinda’s
peper en zout
spaanse peper (kan ook worden weglaten, of als je minder pittig wilt kan je de pitjes eruit halen)
boekweit noedels of (bruine) rijst noedels | reken ongeveer 150 gr per persoon

Bereidingswijze
Doe de koriander, peterselie, knoflook teentje, de gember, evtueel de spaanse peper, peper en zout en een scheut olijfolie in een bakje. Maal dit fijn met de staafmixeer tot er een pasta ontstaan. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Op hetzelfde moment bak je in een ruime pan de pasta, voeg na 1 a 2 minuten de gamba’s toe en roer de noedels erdoorheen. Dien ze op in een diepe kom met wat grof gehakte pinda’s en de lente- uitjes, eet smakelijk!

Tip: Wil je jouw noodles éxtra hip & healthy maken? Probeer dan eens Kelpnoodles. Kelpnoodles zijn rauwe noodles op basis van zeewier en dus glutenvrij. De noodles zijn enorm voedzaam, vet- en koolhydraatarm. Je kunt een zak noodles heel lang bewaren en vanuit de verpakking direct verwerken in je gerecht. Makkelijker en gezonder kan niet!

Recept: Frederique van Putten voor VivOnline

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten