Als je op Bali woont is het gemakkelijk om je aan te passen aan een gelukkig en gezond levensstijl. Een positieve vibe lijkt het eiland over te nemen en creëert een bepaalde energie. Die energie is zo sterk dat het uiteindelijk erg moeilijk word om het achter je te laten en terug te gaan naar je drukke leventje. Lees maar mee. 

Liefde en passie op Bali

Ik geloof dat dat één van de redenen is waarom je hier zo veel geweldige mensen ontmoet. De mensen die hier wonen zijn liefdevol en gepassioneerd over hun werk en over het leven zelf. Met een yoga matje onder hun arm en een groene smoothie in de hand beginnen ze de dag. Iedereen heeft een gelijke mind-set en die lijkt zich te verspreiden.

Elke persoon die ooit naar Bali is geweest is verliefd geworden op dit prachtige eiland. Sommige waren zo stapel verliefd dat ze maar zijn gebleven! Ik ben er nu ook achter dat het niet alleen Bali is waar iedereen zo verliefd op word. Het is de levensstijl, de sfeer, de mensen en het gevoel dat je ‘s ochtends krijgt als je weer in dit paradijs wakker wordt.

Gezond leven met de Bali lifestyle

Het is makkelijk om je aan te passen aan een gezonde levensstijl op Bali. Je zult je snel aanpassen aan de sfeer en voordat je het weet leef je de Bali Lifestyle. Een top plek om te beginnen aan dit prachtige leventje is in een plek genaamd Ubud.

Ubud

Ubud staat bekend als een yogi en veganistisch paradijs. Beeld je in dat je in de Neerwaardse Hond yoga positie staat, je heft je hoofd en kijkt over eindeloze groene rijstvelden. Maak je strekken af en eindig met een verse gemberthee zodat je je dag fris en fruitig kunt beginnen. Onderweg naar huis kom je langs prachtige kleine cafeetjes waar je frisse açaí bowls kunt bestellen, vol met vers en tropisch fruit. We snappen toch allemaal dat als dit je dagelijks leventje is dat je niet meer naar huis wilt?

Canggu

Ubud is een prachtige plek, maar niet ver er vandaan ligt Canggu. Dit plekje word steeds populairder en is een surfers paradijs. Je bent omringd door natuur maar tussen de palmbomen vind je de mooiste restaurants en cafes. Hier serveren ze biologische producten wat elke dag vers word geleverd of zelf word gemaakt. Producten zoals kokosmelk worden vaak elke ochtend vers gemaakt door de cafes en andere producten worden lokaal geoogst. En voor een veganist is dit zeker een vegan paradise!

Dit zijn een paar van mijn favoriete plekjes!

Shady Shack

Dit café serveert alleen vegetarische en veganistische maaltijden. Met een chai latte zit je onder de palmbomen te genieten van je uitzicht over de groene rijstvelden. Bestel een vers gemaakte açaí bowl met tropisch fruit en zelfgemaakte granola en geniet!

https://www.instagram.com/theshadyshack/?hl=en

The Spicy Coconut

The Spicy Coconut serveert alleen heerlijke veganistische gerechten dat word gemaakt van producten afkomstig van de lokale markt. Het café is klein maar fijn, en het eten is top. De perfecte plek om lekker te ontbijten en te genieten van een ‘power bowl’ gevuld met green goodness, geserveerd met pompoen en spinazie brood.

www.thespicycoconut.com

Peloton Supershop

Dit café serveert alleen plantaardige maaltijden en richt zich op het leven van een bewuste levensstijl. In het café vindt je een winkel die kleding verkoopt dat uit materialen zoals gerecycleerd plastic is gemaakt. Zij steunen om de aarde ‘one step at the time’ te helpen, en wat is een betere manier dan om te beginnen met het consumeren van het juiste eten!

www.pelotonsupershop.com

Een gezonde en gelukkige levensstijl is gemakkelijk te behouden op Bali. En dit zijn slechts maar een paar van de vele geweldige plekjes. Blijf op de hoogte voor meer trendy maar ook prachtige geheime plekjes! Wie weet neem je de volgende vlucht naar Bali!
Tekst: Britt van der Meijden voor Vivonline
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten