Artisjokken, geweldig voor je lever

Artisjok ik ben er dol op. Vooral in Frankrijk zijn artisjokken erg populair. En dat is niet zomaar. Want naast dat het een heerlijk voorgerecht is (gedipt in een lekker sausje natuurlijk) zijn artisjokken ook nog eens super gezond.

 

Artisjokken zijn met name voor je lever, spijsvertering een feestje.  De bitterstoffen in Artisjok werken in op de lever, waardoor het de lever helpt ontgiften. Ook kan het het cholesterolniveau en de spijsvertering verbeteren doordat je heel veel gunstige vezels binnenkrijgt die de darmwerking verbeteren. Zou dit misschien de Franse dames helpen om slank te blijven?

 

Bereidingstip

Leg de artisjok in een pan met veel water en doe hier een beetje zout bij. Kook de artisjok afhankelijk van de grootte zo’n 40-60 minuten met de deksel op de pan. Een hele kleine artisjok is ongeveer in 20 minuten klaar.
Je kunt meten of de artisjok klaar is door er een blaadje uit te trekken. Als de blaadjes gemakkelijk loslaten zijn ze gaar.

 Vinaigrettesaus

Voor de vinaigrettesaus doe je een lepel mosterd en een lepel azijn in een kom en roer je dit even door. Voeg hier 5 eetlepels olijfolie, een beetje peper en zout aan toe en optioneel een heel klein beetje honing. Roer dit nogmaals goed door. En klaar!

 

Eet smakelijk!  Wil je weten waarom Franse vrouwen nou slank blijven? klik hier
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten