Bij een feestje hoort een taart! Maar wij zullen Vivonline niet zijn om voor een gezonde variant te kiezen. En deze taart is nog leuk om te maken ook. Hoe fijn is dat!
Ingrediënten
Kokosolie | 5 eetlepels
Kokosschaafsel | 300 gram
(soja) room | 300 milliliter
Pure chocolade | 230 gram (fijngehakt)
Ik gebruikte iets meer dan de hoeveelheden in het recept, zodat ik er naast de grote taart in een springvorm met een diameter van 23 centimeter nog een mini-taartje bij kon maken. De grote taart neem ik morgen mee naar de redactie, de kleine moest ik even voorproeven!
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
Maak de korst van het kokosschaafsel en de kokosolie. Meng eerst 1/3 van het kokosschaafsel met de kokosolie tot het een bal vormt. Je kunt hiervoor een food processor gebruiken als je die hebt, maar je kunt het ook met je handen kneden. Voeg vervolgens de rest van het kokosschaafsel toe en kneed dat door de deegbal. Het hoeft geen soepel deeg te worden; het valt enigszins uit elkaar.
Bedek een taartvorm met een doorsnede van 23 centimeter met bakpapier, door er een rondje uit te knippen. Bedek de vorm daarna met het kokosdeeg. Druk het goed aan, zowel op de bodem als tegen de rand.
Plaats de taartvorm met de kokoskorst in de oven en bak 10-15 minuten, tot de kokos begint te verkleuren aan de randjes.
Maak de chocoladevulling door de room aan de kook te brengen in een kleine steelpan. Doe de fijngehakte chocolade in een hittebestendige kom en giet de hete room erover. Laat 10 minuten staan en roer dan tot de chocola volledig gesmolten is en het een homogeen mengsel is.
Giet het chocolade-roommengsel in de kokoskorst en zet de taart in de koelkast. Laat de taart daar staan tot de chocolade volledig is opgestijfd, dat duurt ongeveer een halve dag.
Eet smakelijk!
Recept: Claartje Schröder (Foodness)
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
9 november 2015
Winnen! Lekker zonder Allergenen
11 januari 2017
Gezond eten op je werk lastig? Niet met deze tips!
5 januari 2017
Tijdnood en toch gezond eten?
28 februari 2019
tips voor een gezond carnaval
14 oktober 2017
5 tips tegen een slechte adem, meteen toe te passen!
26 januari 2017
Hoe herken je een jodiumtekort?
31 augustus 2015
Pittige wortelspread
4 oktober 2017
Help mij water drinken
18 augustus 2019
Last van PMS: Dit moet je juist wel (of niet) eten
31 januari 2019
Plantaardige melk: welke is het gezondst?
16 februari 2017
Heb jij een gezonde mond?
28 maart 2016
Puur natuur ontspannen met Dr. Hauschka
6 maart 2018
Win een juice pakket met onze favoriete sapjes!
29 maart 2016
Body: Keep your brains fit!
18 maart 2019
Tijd besparen in de keuken? Dat kan met onze tips!
31 oktober 2017
Liefde, Passie en Health op Bali met Britt van der Meijden
19 september 2017
DE KOELKAST, WAT BEWAAR JE ER NIET IN? DEZE 13 PRODUCTEN!
17 december 2016
Geroosterde kikkererwten: Een makkelijk en gezond tussendoortje
17 januari 2018
De griepepidemie te lijf! Welke 5 supplementen werken echt
25 november 2018
Wat is L-Glutamine?
25 januari 2015
Glutenintolerantie
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
9 maart 2020
LIPOEDEEM: waarom diëten niet helpen….
14 juli 2016
DRINK JIJ AL MATCHA THEE?
7 oktober 2018
Blijf lekker bewegen in de herfst!
26 november 2018
Wat gebeurt er als je geen zuivel eet?
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
8 september 2015
Recept: ‘ Recipe for Love ’
3 november 2018
Rode bietensoep met walnoten
12 juni 2014
Frisse juice
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
27 januari 2015
Een heerlijk weerstand oppeppend sapje uit de (slow)juicer
10 juli 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –