Bij een feestje hoort een taart! Maar wij zullen Vivonline niet zijn om voor een gezonde variant te kiezen. En deze taart is nog leuk om te maken ook. Hoe fijn is dat!
Ingrediënten
Kokosolie | 5 eetlepels
Kokosschaafsel | 300 gram
(soja) room | 300 milliliter
Pure chocolade | 230 gram (fijngehakt)
Ik gebruikte iets meer dan de hoeveelheden in het recept, zodat ik er naast de grote taart in een springvorm met een diameter van 23 centimeter nog een mini-taartje bij kon maken. De grote taart neem ik morgen mee naar de redactie, de kleine moest ik even voorproeven!
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
Maak de korst van het kokosschaafsel en de kokosolie. Meng eerst 1/3 van het kokosschaafsel met de kokosolie tot het een bal vormt. Je kunt hiervoor een food processor gebruiken als je die hebt, maar je kunt het ook met je handen kneden. Voeg vervolgens de rest van het kokosschaafsel toe en kneed dat door de deegbal. Het hoeft geen soepel deeg te worden; het valt enigszins uit elkaar.
Bedek een taartvorm met een doorsnede van 23 centimeter met bakpapier, door er een rondje uit te knippen. Bedek de vorm daarna met het kokosdeeg. Druk het goed aan, zowel op de bodem als tegen de rand.
Plaats de taartvorm met de kokoskorst in de oven en bak 10-15 minuten, tot de kokos begint te verkleuren aan de randjes.
Maak de chocoladevulling door de room aan de kook te brengen in een kleine steelpan. Doe de fijngehakte chocolade in een hittebestendige kom en giet de hete room erover. Laat 10 minuten staan en roer dan tot de chocola volledig gesmolten is en het een homogeen mengsel is.
Giet het chocolade-roommengsel in de kokoskorst en zet de taart in de koelkast. Laat de taart daar staan tot de chocolade volledig is opgestijfd, dat duurt ongeveer een halve dag.
Eet smakelijk!
Recept: Claartje Schröder (Foodness)
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 november 2014
Omelet rolls met appel en hüttenkäse
17 november 2018
Ontgiften doe je met deze smoothie!
29 juli 2016
KAKKERLAKKENMELK HET NIEUWE SUPERFOOD?
8 augustus 2015
Bloemkoolsoep met gerookte zalm
1 december 2014
Recept: Herfstige salade!
20 juli 2015
Easy to go Rice Wraps
13 oktober 2022
Deze plantaardige producten bevatten veel eiwitten
13 april 2019
Zondag bakdag: heerlijke suikervrije chocolade taart
12 december 2014
15 foods voor 2015
13 maart 2017
Health Q&A: De health gewoontes van Renée Vervoorn
11 december 2014
Sporttrends 2015
30 mei 2016
Steun en help 2000 vluchtelingkinderen!
23 mei 2015
Clean Meals: doe jij met ons mee?
11 mei 2020
Hoe (on)gezond is muesli nu eigenlijk?
7 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond
6 januari 2017
Boost je winterweerstand met deze BoerenCool smoothie
7 december 2018
Gezonde snack voor bij de borrel
25 augustus 2015
Je bent wat je… drinkt!
6 december 2018
4 x gezonde werkgewoonten die je dagelijks kunt toepassen
14 februari 2017
Stressfood, wat is dit en helpt het echt?
20 augustus 2019
Mijn (kook)boek: Gezonder met Viv
19 december 2014
Hoofdgerecht: Kerstkalkoen met peer
4 oktober 2021
Dit zijn de 10 gezondheidsvoordelen van kurkuma
23 maart 2015
Leestip: Het Body Book van Cameron Diaz
1 juni 2015
Vegan nori rolletjes
20 augustus 2019
BOEK: Herstel je hormonen in 10 stappen
1 september 2017
Een stralingsarme kinderkamer? 5 tips!
3 december 2015
Ontgif je groenten
25 juni 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –