Romig en geurig… de ultieme publiekstrekker. Deze kokos en limoengras bouillon is adembenemend lekker!
Aantal: 2
Bereidingstijd: 10 min
Kooktijd: 25 min
Recept voor de bouillon:
- 500 ml Rude Health Coconut drink
- 250 ml bouillon
- 1-2 rode pepers
- Een paar kefir limoenbladeren
- 2 knoflooktenen
- 3-4 lente-uit, grof gesneden
- 2 citroengrasstengels
- 1 knop gember, grof gesneden
- 1 zoete aardappel of pompoen, eetbare stukjes
Recept voor de dressing:
- 2 citroengrasstengels, grof gesneden
- 1 limoen
- Scheutje olie
- Handvol koriander/ Thaise basilicum
- Optioneel: glutenvrije noedels, iets zachts zoals bonen, paksoi, groenten, asperges etc.
Methode:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de waterkoker aan.
- Laat de zoete aardappel met olie, zout en peper koken tot ze een goudbruine kleur hebben.
- Voeg 500 ml Coconut drink toe in een pan met 250 ml bouillon en breng het aan de kook.
- Zodra het kookt, voeg te chili, limoenblaadjes, citroengras, knoflook, lente-ui en gember toe en laat het sudderen voor 20 minuten.
- Maak de dressing door alle ingrediënten in een hoge snelheidsblender te halen.
- Wanneer de bouillon lang genoeg gesudderd heeft, zeef de vloeistof en doe deze terug in de pan.
- Voeg de glutenvrijenoedels en eventuele groenten toe die je wilt gebruiken en kook ze in de bouillon. Pas de kooktijd aan.
- Wanneer alles gekookt is, giet het in warme schalen en maak het af met een scheutje dressing, gesneden chili, en besprenkel het met koriander of Thaise basilicum.
OOK LEKKER: Delicious: Amandel Bakewell Panna Cotta.
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
8 oktober 2017
3x glutenvrije pasta recepten
20 april 2016
Hoe kun je sporten hygiënisch houden?
6 september 2015
Viv’s Health Event: terug in de college banken, maar dan leuk!
14 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Ellemieke Vermolen
28 april 2016
Hoe genees je op een natuurlijke manier?
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
3 oktober 2015
Het waarom van glutenvrij
22 december 2017
Een gezond Engels ontbijtje tijdens de feestdagen, het kan!
20 juni 2018
3 x lekkere lunchsalades to go!
21 juni 2018
Bloemkoolpizza met verse groenten
12 september 2019
11 manieren waarop je samen met de kleintjes kan koken
12 mei 2017
Let op: glutenvrij niet altijd gezond!
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
23 maart 2020
Delicious: Amandel Bakewell Panna Cotta
3 december 2020
PMS iedere maand een drama? Niet meer met Viv’s tips!
8 januari 2016
Health & Beauty trend: ‘Oil pulling!’
10 juni 2015
Raw kokos snack
22 augustus 2018
Viv’s product van de week: de slowjuicer
24 oktober 2018
Zwanger? What (not) to eat and drink
14 juni 2019
De gezondste vetten en oliën om mee te koken!
19 april 2016
Mijn favo gezonde pasta
12 maart 2016
Smeer jij de juiste producten op je huid?
18 augustus 2019
Last van PMS: Dit moet je juist wel (of niet) eten
25 maart 2015
De vetfluisteraar
28 juni 2017
Boekweit Tosti met geitenkaas
17 september 2015
Ontbijt ijs
9 september 2019
Speltwentelteefjes met kaneel en vanille, uit ‘Gezonder met Viv’
23 juni 2020
Zo kun je avocado’s eerder laten rijpen
28 juli 2016
OP ZOEK NAAR ONTBIJT INSPIRATIE?
13 februari 2018
De liefde van de man gaat door de maag: 16 X love food
7 juli 2014
Ben ik intolerant voor gluten?
23 augustus 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK JET VAN NIEUWKERK
6 augustus 2016
FOTO-EXPOSITIE DANIEL BRUNO GRANDL ‘LAAT ZIEN WIE JE BENT’
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
29 december 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –