Vershoudbakjes. Je kunt ze waarschijnlijk in ieder huishouden wel vinden. Sterker nog, ik denk dat ze in menig huishouden inmiddels onmisbaar zijn. Of het nu gaat om restjes bewaren, een salade mee naar kantoor, of alvast voor meerdere dagen koken; alles blijft lekker vers! Maar let jij ook op BPA?
Liefde voor vers
Als moeder vind ik het natuurlijk heel belangrijk dat mijn gezin elke dag voldoende groente en fruit binnen krijgt. En dan het liefst ook zo vers mogelijk. Maar eerlijk is eerlijk, in een hectisch gezinsleven is dat niet altijd even makkelijk. Vershoudbakjes zijn voor mij dan ook echt een uitkomst. Een van de dingen die ik hierdoor bijna standaard in mijn koelkast heb staan is mijn pasta met groene groentesaus (zie recept onderaan). Gezond eten gedurende de week wordt zo extra gemakkelijk.
BPA-vrij
Het enige waar ik echter áltijd op let is dat de bakjes BPA-vrij zijn. Bisfenoll A (BPA) is een chemische stof die in veel plastic producten zit zoals bouwmaterialen, plastic flessen, elektronica en speelgoed. Ook wordt het gebruikt in verpakkingsmateriaal van voedsel zoals plastic flessen en blokjes. Het kan van daaruit in kleine hoeveelheden in ons voedsel terechtkomen. Wanneer je teveel BPA binnenkrijgt is dat schadelijk voor je gezondheid.
100 % lekvrij
Vaak krijg ik de vraag waar ik mijn vershoudbakjes koop. Daarom vind ik het nu extra leuk om je te vertellen dat je bij de DekaMarkt kunt sparen voor BPA-vrije Tefal vershoudbakjes. Ik heb deze bakjes zelf getest en zou ze iedereen aanraden. Ze zijn namelijk 100% lekvrij dankzij een speciale rand in de deksel, alles blijft zeker een paar dagen vers en ze kunnen ook in de vriezer.
Hoe werkt de spaaractie?
• Aandachtszegel bij elke € 5.-aan boodschappen*
• Extra aandachtszegels bij wekelijkswisselende actieproducten
• 20 aandachtszegels =1 volle spaarkaart
• 1 volle spaarkaart + bijbetaling =een Tefal vershoudbakje of Alpina mes
Op de website kun je zowel de bakjes als de messen vast bekijken en kun je de dichtstbijzijnde DekaMarkt opzoeken.
Pasta met groene groentesaus
(de pasta bewaar ik in de MasterSeal Vershoudbox 2,3 Liter)
(het recept komt uit mijn boek Gezonder met Viv)
Ingrediënten
350 g speltpasta (bijv. bio spelt penne)
1 ui
1 teen knoflook
2 el boter
2 courgette
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
400 g kalkoenfilet
200 g gekookte doperwten
1 avocado
10 g vers basilicum, fijngehakt
30 g zongedroogde tomaten, in reepjes
Bereiding
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout beetgaar.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een braadpan, fruit de ui en knoflook 5 minuten aan zonder te kleuren. Snijd de courgettes in stukken en voeg toe. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Leg een deksel op de pan en stoof de courgette zachtjes gaar. Voeg een lepel pastawater toe als de courgette te droog is. Voeg na 8 minuten de doperwten toe.
- Verhit de boter in een koekenpan, bak de kalkoenfilets op middelhoog vuur in 10 minuten goudbruin en gaar. Keer de kalkoenfilets regelmatig tijdens het bakken.
- Schep de helft van de groenten bij de pasta. Pureer met een staafmixer de resterende groente tot een gladde saus. Roer de saus door de pasta.
- Verdeel de pasta over 4 diepe borden. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in dunnen plakken. Leg de kalkoenfilet op de pasta en garneer met de plakjes avocado, fijngesneden basilicum en reepjes zongedroogde tomaat.
#vivonlinecollab
BewarenBewarenBewarenBewaren
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
30 maart 2019
Heerlijke en makkelijke ontbijt tip: overnight oats
26 maart 2016
6 tips om hardlopen leuk te vinden
26 december 2016
Gezond ontbijt: Healthy banaan/ ei pannenkoek
31 oktober 2015
Mmm! Lekker en gezond griezelen!
23 december 2020
Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
14 mei 2014
Easy vegan tomato soup
19 april 2016
REVIEW: Recharge in 7 dagen!
5 november 2018
Drink je afvalstoffen weg!
9 februari 2016
Back to nature met deze pure rode smoothie
10 maart 2016
Welk effect heeft zout op je nieren?
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
27 juli 2014
Chocolade love smoothie
28 augustus 2016
GRIP OP JE AFTER DINNER DIP
19 januari 2017
Verleidingen, hoe houdt je ze tegen?
11 september 2014
Healthy Talkies Lunch
14 augustus 2016
SPORTEN MET VIV: HIP ABDUCTION & KNEE LIFTS
15 april 2015
OERsterk Eten: een heerlijk boek!
29 april 2016
Gezonde chocolademousse
25 mei 2016
3 stappen om NU gelukkig te leven
18 augustus 2015
Slanke salade
22 februari 2019
Dit recept wil je maken: gezonde mugcake
2 augustus 2015
Verse Tonijntaartjes
6 april 2019
Jezelf gelukkig eten doe je zo!
19 september 2019
Geef je standaard koffietje een twist met deze tips
16 januari 2016
Pita’s voor het hele gezin uit ‘Easy Peasy Family’!
2 januari 2018
Immuunsysteem booster
31 maart 2015
Gifvrij eten
1 februari 2017
EETDAGBOEK VAN TOPHOCKEYSTER ELLEN HOOG
26 juli 2019
Meal preppen: wat is het en hoe doe je dat?
21 januari 2023
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –