Hierbij deel ik een heerlijk en makkelijk receptje uit mijn boek, namelijk pasta met groene groentesaus, kalkoenfilet en avocado.
Gezonder met Viv
Naast 80 recepten staat mijn boek ‘Gezonder met Viv’ ook vol met leerzame informatie over gezondheid. Aan de hand van mijn 10 gouden regels vertel ik jullie hoe je een gezond leven kunt hebben en hoe je op je ideale gewicht komt en dit ook vasthoudt. Hierbij hou ik rekening met moeders, kinderen en vaders. Voor de moeders slanke recepten, voor de kinderen vooral veel voedingsstoffen om goed te groeien en voor de vaders een lekker stukje vlees (waar toch veel mannen niet zonder kunnen).
Maar nu eerst een van de favoriete pasta recepten van de kinderen: Pasta met groene groentesaus, kalkoenfilet en avocado.
Pasta met groene groentesaus, kalkoenfilet en avocado
Bereiding: 30 minuten voor 4 personen
Ingrediënten:
- 350 g speltpasta of glutenvrije pasta
- naar keuze
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 el boter
- 2 courgettes
- 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
- 400 g kalkoenfilet
- 200 g gekookte doperwten
- 1 avocado
- 10 g vers basilicum, fijngehakt
- 30 g zongedroogde tomaten, in reepjes
Bereiding:
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout beetgaar.
- Maak de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een braadpan, fruit de ui en knoflook 5 minuten aan zonder te kleuren. Snijd de courgettes in stukken en voeg toe. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Leg een deksel op de pan en stoof de courgette zachtjes gaar. Voeg een lepel pastawater toe als de courgette te droog is. Voeg na 8 minuten de doperwten toe.
- Verhit de boter in een koekenpan, bak de kalkoenfilets op middelhoog hoog vuur in 10 minuten goudbruin en gaar. Keer de kalkoenfilets regelmatig tijdens het bakken.
- Schep de helft van de groenten bij de pasta. Pureer met een staafmixer de resterende groente tot een gladde saus. Roer de saus door de pasta.
- Verdeel de pasta over 4 diepe borden. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in dunne plakken. Leg de kalkoenfilet op de pasta en garneer met de plakjes avocado, fijngesneden basilicum en reepjes zongedroogde tomaat.
TIP: Maak het slanker door de kalkoen achterwege te laten en er een grote groene salade bij te eten.
Wil jij ook Gezonder, Blijer en Slanker leven?
Wil jij mijn boek bestellen? Dat kan via deze link of via de button hieronder.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
9 augustus 2016
ZOMERSE LIBIDO VERHOGENDE SMOOTHIE MET MACA & MANGO
21 juni 2018
Bloemkoolpizza met verse groenten
13 februari 2018
De liefde van de man gaat door de maag: 16 X love food
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
2 november 2018
Spirulina voor een betere gezondheid
1 juni 2017
Verantwoord picknicken doe je zo!
8 december 2016
Tips met recepten om heerlijk te eten zonder suiker!
25 mei 2015
Hoe werkt de mind?
7 oktober 2015
Health Event in duurzaam Amsterdams hotel
25 juli 2015
Voeding met Viv
6 november 2014
Tijd besparen in de keuken
2 januari 2020
7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten
23 maart 2015
Leestip: Het Body Book van Cameron Diaz
13 juni 2016
Viv’s Q&A: Anne de Buck
13 mei 2016
Viv’s favoriete bestemmingen
13 mei 2016
Guacamole Nori Roll
8 juni 2018
10 tekenen van een water tekort
21 april 2019
Gezonde snack: Rauwe cacao, dadel en kokosballetjes
7 januari 2022
Bieten ontbijtsmoothie
13 mei 2016
Vegan yoghurt van cashewnootjes
29 november 2015
Romige Indiase curry met tofu
1 juni 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Marvy Rieder
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
25 mei 2016
3 stappen om NU gelukkig te leven
31 augustus 2015
Pittige wortelspread
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
21 maart 2016
Beter in je darmen, beter in je vel?
25 maart 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –