Na onze oproep op Facebook voor mensen met een vegan lifestyle kregen we een mail van Loulou. Loulou heeft samen met haar zus Isabella de blog Go With The Glow en zij zullen vanaf vandaag elke twee weken een heerlijk vegan recept met ons delen!
Wie zijn wij?
Wij zijn Isabella en Loulou, zussen, vriendinnen, partners en soulmates. We hebben een actief en sociaal bestaan in Amsterdam. We sporten veel, we houden van reizen, we hebben twee honden, zingen graag en dansen wel eens tot de zon op komt. En er is nog iets wat we gemeen hebben, namelijk onze levensstijl en drive om van deze wereld een betere plek te maken, hapje voor hapje.
Go with the glow
Daarom hebben we Go With The Glow opgericht, die dient als lifestyle wijzer naar een plantaardige, bewuste, duurzame en liefdevolle levensstijl. Door middel van online content, workshops, lezingen en events is het onze missie om jou in jouw kracht te stellen om geïnformeerde en bewuste keuzes te maken.
Wij geloven dat alles wat straalt van binnen uit komt en dat plantaardig eten je zal sieren met een healthy Glow!
Ons motto is Eat the rainbow! Elke kleur heeft zo zijn eigen waardevolle voedingsstoffen en daarom kun je van ons altijd kleurrijke gerechten verwachten!
Wil je bij een van onze events aanwezig zijn?
- Vegan brunch 23 september in de Hoxton
- Workshop over de wet van de aantrekkingskracht 24 september in de Hoxton
- Vegan Italian brunch 4 november in de Hoxton
Tickets via www.tibbaa.com/gowiththeglow
Recept
Gepofte zoete aardappel met rode curry
Wat heb je nodig voor 2 personen:
- 2 of 4 zoete aardappels (Afhankelijk van de grootte van de aardappels)
- olijfolie
- een ui
- 50 gram lupine bonen of kikkererwten
- een handje bloemkool roosjes
- een handje romanesco
- koriander
- een blikje kokosmelk
- rode curry pasta (wij haalden ‘m bij de bio winkel)
- granaat appel pitjes
- optioneel: ongezoete soya yoghurt
Deze Gepofte zoete aardappels met rode curry zijn een feestje om voor te schotelen en een volwaardige maaltijd!
Door de lupine bonen is de maaltijd rijk aan proteïnen.
Zo maak je het
Wij weekten een avond van te voren lokaal gekweekte lupine bonen. Lupine is een hoogwaardige eiwit bron en duurzame vlees vervanger. Wij koken meestel een aardig voorraadje en vriezen een deel in om later te gebruiken. Je kunt de lupine bonen ook gerust vervangen voor kant en klare kikkererwten uit blik om tijd te besparen.
Kook de geweekte lupine bonen ongeveer 60 tot 100 minuten.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Was de aardappels met een aardappel borsteltje en smeer ze in met olijf olie. Prik met een vork gaatjes in de aardappels. Afhankelijk van de grootte van de aardappels laat je ze tussen de 30 en 60 minuten garen.
Ondertussen ga je aan de slag met de curry!
Kook de bloemkool en romanesco kort, zodat ze nog crunchy zijn.
Snijd de ui fijn en fruit deze in olijf olie. Voeg de rode curry pasta en kokosmelk toe en laat vervolgens de lupine bonen, de bloemkool en romanesco zachtjes mee koken.
Wanneer de zoete aardappels klaar zijn snijd je er een opening in (Pas op voor je vingers!) en vul ze op met de curry. Top deze af met verse koriander en granaatappel pitjes.
Je kunt er optioneel nog een scheut ongezoete soya yoghurt overheen schenken als dressing. Lekker fris!
Start Glowing!
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
22 november 2018
Een nikkelallergie? Wat is dat?
6 oktober 2014
Eetdagboek review
12 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #1 Speltpasta
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
29 juli 2016
KAKKERLAKKENMELK HET NIEUWE SUPERFOOD?
7 mei 2015
Bikiniproof workout: touwtje springen!
13 augustus 2019
Dit gebeurt er met je lichaam als je cola drinkt
27 november 2017
Gezonde kids traktatie
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
25 augustus 2018
Eet jij genoeg gezonde vetten?
2 november 2015
Jesse van der Velde: De voordelen van chiazaad
29 juni 2017
HET DIEETGEHEIM VAN BEYONCÉ
1 december 2018
Genieten van gezonde zalmburgers!
2 oktober 2014
Kievit Blend superfoodmix
22 augustus 2018
Viv’s product van de week: de slowjuicer
25 mei 2016
3 stappen om NU gelukkig te leven
4 december 2017
Ontbijtje: Avocado toast van Gwyneth Paltrow
22 april 2016
Gezonde goudgele Kurkuma Latte
8 januari 2019
Wat heeft je schildklier met je mondgezondheid te maken?
19 december 2016
Natuurlijke kauwgom bestaat
20 augustus 2015
Geluk ervaren? Hack your brain
13 oktober 2022
Deze plantaardige producten bevatten veel eiwitten
20 maart 2014
Een goede houding is het halve werk
8 maart 2016
Detox kan elke dag
10 juli 2016
Zomer: het beste moment voor groene smoothies!
5 november 2018
Een gezond gebit tijdens de zwangerschap!
25 maart 2015
De vetfluisteraar
6 oktober 2018
Een dag zonder zuivel, hoe pak je dat aan?
7 november 2014
Herfst weerstands Smoothie
30 juni 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –