Nu het wat kouder is buiten merk ik dat ik enorme trek heb in zoete dingen. Kerst komt eraan en dat betekent dat we ook weer lekker veel chocolaatjes gaan eten. Maar eigenlijk wil ik niet zo ongezond eten, en daarom hebben we laatst op de redactie deze heerlijke gezonde chocoladereep gemaakt. Lees je mee?
Deze gezonde chocoladereep is makkelijk om te maken, lekker, gezond en vegan. Wat wil je nog meer? Heb jij ook zin in een lekkere chocoladereep maar wil je niet de bewerkte chocola uit de winkel eten en het toch nog een beetje gezond houden? Probeer dan eens dit recept, ik weet zeker dat je deze voortaan elke week maakt ;).
Ingredienten chocoladereep
- 100 gram cacao boter
- 4 eetlepels rauwe cacao
- 1 theelepel vanille poeder
- 4 eetlepels sesam pasta
- 4 eetlepels kokosolie
- 75 gram kokos chips
- 1 theelepel kaneel
- 2 eetlepels kokosbloesemsuiker
- snuf zeezout
Bereiding chocoladereep
Het maken van deze chocoladerepen is echt easy peasy! Alleen daarom zou ik ze elke dag kunnen maken en eten haha!
Smelt in een pannetje de cacao boter tot deze vloeibaar is. Doe hierna alle ingrediënten behalve de kokoschips in je blender en mix tot je een brokkelig, beetje nat ‘deeg’ overhoudt. Roer hier de kokoschips doorheen en schep dit vervolgens in een, met folie bekleed, klein bakblik (10 cm bij 20 cm). Zet deze vervolgens een uurtje in je koelkast totdat de chocoladereep goed hard is. Haal de reep na een uurtje uit de koelkast en snij er grote stukken van. Versier met wat rauwe cacao poeder en eet direct op. Door de cacaoboter smelt de reep namelijk vrij snel!
Laat je ons weten wat je ervan vond?
Laat je ons weten wat je van de chocoladereep vond en of ‘ie gelukt is? Ookal kan het bijna niet mis gaan, zijn we toch heel benieuwd!
Tekst Sanne van Living the Green Life
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
21 januari 2016
Get fit with HIIT
25 augustus 2018
Pannenkoekjes met verstopte courgette
30 november 2020
Sint is in het land! Tijd voor gezonde en glutenvrije pepernoten
28 april 2016
Hoe genees je op een natuurlijke manier?
23 juli 2017
VEGAN RISOTTO MET SPINAZIE EN CHAMPIGNONS
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
16 augustus 2015
Hotspot: 5&33
25 juni 2016
O help…de puistjeszone
7 september 2016
10 TIPS VOOR EEN EXTRA LANG ZOMERGEVOEL
1 februari 2017
EETDAGBOEK VAN TOPHOCKEYSTER ELLEN HOOG
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
10 oktober 2018
Een beter seksleven? Wij hebben 5 tips voor je!
28 augustus 2016
GRIP OP JE AFTER DINNER DIP
6 juli 2014
Italiaanse Glutenvrije ’Courgetti’ Pasta
13 september 2017
Zoete aardappel-wortelsoep met feta
19 juni 2018
Mijn basis groene smoothie
1 juli 2018
5 Tips om de week gezond door te komen!
1 januari 2017
Gezond eten met een klein budget
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
9 september 2014
Gratis boek ’70 groene smoothies’
15 oktober 2017
Hoe houd je oren goed schoon?
24 mei 2019
Gezond eten samen met je kinderen doe je zo!
16 november 2016
VIV Health TV – Verantwoorde snoepjes, ze bestaan echt!
30 april 2014
ONE event!
12 september 2016
VIVIAN’S MISSIE: MAAK NEDERLAND GEZONDER
6 april 2018
Zelf waterkefir maken doe je zo
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
5 augustus 2016
PRETZEL BROWNIES
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
1 november 2018
Wat doet massage met je lichaam?
25 oktober 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –