Met het warme weer lekker aan de BBQ geweest maar nu even toe aan een zonnig maar stevig en vegetarisch vitaminebommetje? Zoek niet verder. Deze kruidige rode linzensoep vol groenten kun je prima als vullende avondmaaltijd eten. Voor de grotere eters kun je hem serveren met papadums, en laat (homemade) hummus daarbij nou weer heel erg lekker zijn. Voor zowel kleinere als grotere eters dus een prima plan!
Rode linzensoep (met lekker veel groenten!)
Je hebt nodig:
(voor ongeveer 4 personen)
- Ui (1)
- Olijfolie
- Knoflook (3 teentjes)
- Rode peper ( of theelepel sambal)
- Zakje rode linzen of 2 blikjes linzen (als je niet zoveel tijd hebt)
- Groente of tuinkruiden bouillon (2 liter)
- Selderij (3 a 4 stengels)
- Wortel (250 gram)
- Verse tomaten (5)
- Courgette (1)
- Ras el Hanout kruiden (ongeveer 1.5 theelepel)
Verse platte peterselie en/of koriander (naar smaak)
Voor extra pit: gedroogde gemalen rode peper
Hou je niet van pittig maar wil je een zachtere, meer romige variant?
Voeg wat kokosmelk toe, maar ook (soya) kookroom of wat crème fraîche doet het ‘m.
Aan de slag!
Snij een ui, wat teentjes knoflook en een rode peper (of voeg een beetje sambal toe!).
Roerbak dit met een beetje olijfolie in een diepe soep(pan).
Voeg rode linzen toe. Laat 20 minuutjes zachtjes koken, doe dit in groente of tuinkruiden bouillon.
Roerbak groenten naar smaak. Selderijstengel, wortel, verse tomaten en courgette zijn samen heerlijk. Voeg ze daarna toe aan de kokende soep. Nog heel even laten doorkoken. Maak af met Ras el Hanout kruiden, verse platte peterselie en/of koriander.
Proef even of het genoeg pit heeft en kruidig genoeg is. Soms is het lekker nog wat gedroogde gemalen rode peper toe te voegen. Hou je niet van pittig kun je er ook een scheutje kokosmelk doorheen roeren.
Serveertip
Lekker met papadums en (zelfgemaakte) hummus.
Smakelijk!
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
25 augustus 2018
Pannenkoekjes met verstopte courgette
4 februari 2016
De kracht van rauwe voeding
11 augustus 2015
Hotspot: Pop-up restaurant van L‘invité tijdens SAIL
10 oktober 2019
Chocolade Hazelnoot Mousse, om bij weg te dromen
6 juli 2016
ZOUTARM KOKEN MET KRUIDEN
25 maart 2014
Presentatie coaching
3 september 2015
Gezonde chocopasta
16 juli 2019
Comfort food: pittige Thaise pompoensoep
22 januari 2019
Ben je moe, niet lekker, niet blij? Wij hebben tips voor je!
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
18 juni 2016
Tips voor een slank lichaam!
8 juli 2017
Dit maakt chocola dus zo verslavend
6 maart 2019
Voel je je ongelukkig in je werk? Wij helpen je!
17 oktober 2019
Te lekker: Groenten Carbonara met Havermelk
22 december 2017
Een gezond Engels ontbijtje tijdens de feestdagen, het kan!
2 juli 2016
3 x ei love you
10 september 2018
Dit is waarom CBD olie zo goed voor je is!
14 oktober 2018
Maken noten je dik?
14 december 2015
Rhodiola. Een kruid met bijzondere werking op je hormonen.
4 oktober 2015
Glutenvrij ontbijt: een lijstje vol inspiratie.
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
29 april 2016
Gezonde chocolademousse
27 augustus 2015
Viv Loves it: SUE, zoet zonder suiker
20 juni 2018
3 x lekkere lunchsalades to go!
24 augustus 2018
Waarom Franse vrouwen zo slank blijven
2 januari 2020
7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten
19 januari 2015
Onze 10 afvalregels!
8 september 2018
Elke dag hetzelfde ontbijt?
23 augustus 2015
Hotspot: Lotti’s
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
14 juni 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –