Met het warme weer lekker aan de BBQ geweest maar nu even toe aan een zonnig maar stevig en vegetarisch vitaminebommetje? Zoek niet verder. Deze kruidige rode linzensoep vol groenten kun je prima als vullende avondmaaltijd eten. Voor de grotere eters kun je hem serveren met papadums, en laat (homemade) hummus daarbij nou weer heel erg lekker zijn. Voor zowel kleinere als grotere eters dus een prima plan!
Rode linzensoep (met lekker veel groenten!)
Je hebt nodig:
(voor ongeveer 4 personen)
- Ui (1)
- Olijfolie
- Knoflook (3 teentjes)
- Rode peper ( of theelepel sambal)
- Zakje rode linzen of 2 blikjes linzen (als je niet zoveel tijd hebt)
- Groente of tuinkruiden bouillon (2 liter)
- Selderij (3 a 4 stengels)
- Wortel (250 gram)
- Verse tomaten (5)
- Courgette (1)
- Ras el Hanout kruiden (ongeveer 1.5 theelepel)
Verse platte peterselie en/of koriander (naar smaak)
Voor extra pit: gedroogde gemalen rode peper
Hou je niet van pittig maar wil je een zachtere, meer romige variant?
Voeg wat kokosmelk toe, maar ook (soya) kookroom of wat crème fraîche doet het ‘m.
Aan de slag!
Snij een ui, wat teentjes knoflook en een rode peper (of voeg een beetje sambal toe!).
Roerbak dit met een beetje olijfolie in een diepe soep(pan).
Voeg rode linzen toe. Laat 20 minuutjes zachtjes koken, doe dit in groente of tuinkruiden bouillon.
Roerbak groenten naar smaak. Selderijstengel, wortel, verse tomaten en courgette zijn samen heerlijk. Voeg ze daarna toe aan de kokende soep. Nog heel even laten doorkoken. Maak af met Ras el Hanout kruiden, verse platte peterselie en/of koriander.
Proef even of het genoeg pit heeft en kruidig genoeg is. Soms is het lekker nog wat gedroogde gemalen rode peper toe te voegen. Hou je niet van pittig kun je er ook een scheutje kokosmelk doorheen roeren.
Serveertip
Lekker met papadums en (zelfgemaakte) hummus.
Smakelijk!
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
9 september 2015
Elke dag spinazie in je groene smoothie?
9 maart 2020
Wortelgroenten als bron van gezonde koolhydraten
18 januari 2016
Boekweit (soba) noodles met gamba’s
27 november 2017
Gezonde kids traktatie
16 oktober 2018
Tijd voor een herfst detox!
6 augustus 2016
FOTO-EXPOSITIE DANIEL BRUNO GRANDL ‘LAAT ZIEN WIE JE BENT’
6 september 2016
Keltisch zeezout
24 maart 2014
Boodschappenlijst week 1
21 juni 2018
Bloemkoolpizza met verse groenten
17 september 2015
Ontbijt ijs
11 januari 2018
Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst
22 december 2017
Waarom ik 3 glazen water drink na het opstaan
18 juli 2017
Detox tarwegras smoothie!
31 december 2018
Gezonde borrelrecepten voor de nieuwjaarsborrel!
7 november 2015
Kurkuma is de superwortel en dit is waarom.
19 augustus 2017
Hoe gezond is een detox?
30 april 2017
Boerenkoolsalade met granaatappel
4 oktober 2018
Het beste natuurlijke middel tegen constipatie!
3 december 2015
Ontgif je groenten
25 augustus 2015
Viv eet mee zoekt kandidaten
1 januari 2017
Gezond eten met een klein budget
9 juni 2015
Gezonde ijsjes
20 augustus 2015
Geluk ervaren? Hack your brain
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
5 oktober 2018
10 tips om gezond uit eten te gaan
7 mei 2014
‘Jammie’ recept
1 maart 2016
HOERA! Baby James is geboren!
26 juli 2018
Echte Hollandse kruiden, zonder smaakversterkers
8 april 2016
Havermout pannenkoeken met appel
28 april 2015
Boho-Tiffin voor jou!
16 december 2015
Happy & healthy kerstcadeautips!
23 maart 2019
Heerlijk weekend receptje: een gezonde milkshake!
19 november 2020
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –