Met het warme weer lekker aan de BBQ geweest maar nu even toe aan een zonnig maar stevig en vegetarisch vitaminebommetje? Zoek niet verder. Deze kruidige rode linzensoep vol groenten kun je prima als vullende avondmaaltijd eten. Voor de grotere eters kun je hem serveren met papadums, en laat (homemade) hummus daarbij nou weer heel erg lekker zijn. Voor zowel kleinere als grotere eters dus een prima plan!
Rode linzensoep (met lekker veel groenten!)
Je hebt nodig:
(voor ongeveer 4 personen)
- Ui (1)
- Olijfolie
- Knoflook (3 teentjes)
- Rode peper ( of theelepel sambal)
- Zakje rode linzen of 2 blikjes linzen (als je niet zoveel tijd hebt)
- Groente of tuinkruiden bouillon (2 liter)
- Selderij (3 a 4 stengels)
- Wortel (250 gram)
- Verse tomaten (5)
- Courgette (1)
- Ras el Hanout kruiden (ongeveer 1.5 theelepel)
Verse platte peterselie en/of koriander (naar smaak)
Voor extra pit: gedroogde gemalen rode peper
Hou je niet van pittig maar wil je een zachtere, meer romige variant?
Voeg wat kokosmelk toe, maar ook (soya) kookroom of wat crème fraîche doet het ‘m.
Aan de slag!
Snij een ui, wat teentjes knoflook en een rode peper (of voeg een beetje sambal toe!).
Roerbak dit met een beetje olijfolie in een diepe soep(pan).
Voeg rode linzen toe. Laat 20 minuutjes zachtjes koken, doe dit in groente of tuinkruiden bouillon.
Roerbak groenten naar smaak. Selderijstengel, wortel, verse tomaten en courgette zijn samen heerlijk. Voeg ze daarna toe aan de kokende soep. Nog heel even laten doorkoken. Maak af met Ras el Hanout kruiden, verse platte peterselie en/of koriander.
Proef even of het genoeg pit heeft en kruidig genoeg is. Soms is het lekker nog wat gedroogde gemalen rode peper toe te voegen. Hou je niet van pittig kun je er ook een scheutje kokosmelk doorheen roeren.
Serveertip
Lekker met papadums en (zelfgemaakte) hummus.
Smakelijk!
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
27 februari 2016
Wat kun je doen tegen ‘avondtrek’?
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
25 april 2016
3 x video’s voor een OERsterk leven!
6 april 2019
Jezelf gelukkig eten doe je zo!
6 april 2015
Wil jij een persoonlijk voedingsadvies van Viv?
29 november 2015
Romige Indiase curry met tofu
17 december 2016
Geroosterde kikkererwten: Een makkelijk en gezond tussendoortje
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
13 september 2016
EEN SAPJE VOOR SNEL HERSTEL EN ‘ANTI-KATER’
28 december 2019
‘Happy last year’: het jaar goed afsluiten
2 januari 2020
7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten
6 juni 2022
Vitamine D staat op nummer 1
8 september 2017
Scheiden is geen kinderspel: hoe zet je het kind centraal?
27 november 2017
Gezonde kids traktatie
17 januari 2018
De griepepidemie te lijf! Welke 5 supplementen werken echt
26 juli 2019
Meal preppen: wat is het en hoe doe je dat?
25 mei 2016
3 stappen om NU gelukkig te leven
6 februari 2021
Dit is de reden waarom we meer vetten moeten eten
10 oktober 2022
Zoete-aardappel frittata
1 juli 2016
VEGAN OREO!
12 december 2020
Kerstkoekjes: deze gingerbread koekjes zijn lekker én gezond
9 juni 2015
Gezonde ijsjes
1 september 2017
Een stralingsarme kinderkamer? 5 tips!
31 januari 2019
Plantaardige melk: welke is het gezondst?
24 november 2014
Hardlopen in het najaar: 5 tips
9 april 2014
Media: Talkies Magazine
7 juni 2019
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –