Ontbijten doen we iedere dag. Maar elke dag hetzelfde ontbijten gaat vervelen. Althans bij ons wel..! Hoewel een speltboterham natuurlijk een goede uitkomst is als we haast hebben, nemen we het liefst uitgebreid de tijd voor om de ochtend bijzonder lekker te beginnen. Dat kan natuurlijk met een super lekkere smoothie, een chia power ontbijtje, óf een zelfgemaakte granola.
Gelukkig begrijpt foodblogger Sanne precies wat wij bedoelen. Naast fantastische lekkere taartjes en drankjes, weet ze ons vandaag te verrassen met een boekweit granola. Homemade. En maak dan gelijk een grote hoeveelheid, dan kun je er meerdere dagen van genieten. Gaat ook nog eens je hele huis lekker van ruiken wanneer het in de oven zit!
BOEKWEIT GRANOLA
INGREDIËNTEN
2 grote rijpe bananen
3 eetlepels siroop, ik gebruikte dadel siroop maar rijst– of agave siroop is ook lekker
3 eetlepels kokosolie
300 gram havervlokken
150 gram boekweit, de hele korreltjes
3 eetlepels gebroken lijnzaad
3 eetlepels pompoenpitten
1 eetlepel kaneel
1 theelepel kokosbloesemsuiker
50 gram kokosvlokken
BEREIDING
Verwarm je oven voor op 160 graden en bekleed je bakplaat met bakpapier.
Meng in een bakje de havervlokken samen met de boekweit, lijnzaad en pompoenpitten.
Prak de banaan en voeg hier de siroop gesmolten kokosolie, kaneel, kokosbloesem suiker bij, roer dit goed door elkaar.
Voeg vervolgens de alle ingrediënten (behalve de kokos vlokken) bij elkaar en meng goed zodat alles lekker aan elkaar plakt.
Schep de mix op de bakplaat en schuif deze in een voorverwarmde oven. Bak de boekweit granola in ongeveer 30 – 40 minuten goudbruin. Hussel na 15 minuten de granola even door elkaar zodat hij aan beide kanten mooi bruin wordt.
Bak de kokosvlokken bruin in een pannetje en voeg deze toe aan de granola.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 november 2017
Roomboter en zijn geneeskracht, dit wil je weten.
9 november 2014
Herfstige salade
21 september 2018
Beste avocado-tip ooit!
19 januari 2015
Onze 10 afvalregels!
24 augustus 2018
Waarom Franse vrouwen zo slank blijven
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
2 september 2017
Een verantwoord tussendoortje voor kinderen
21 januari 2015
Chips tijdens de afval challenge …
6 juli 2014
Italiaanse Glutenvrije ’Courgetti’ Pasta
16 mei 2014
Frisse vegan quinoasalade met mango
11 oktober 2018
8 tips om je kinderen gezonder te laten eten
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
17 januari 2018
De griepepidemie te lijf! Welke 5 supplementen werken echt
2 maart 2016
Gezonde verzorging voor je pasgeboren kindje
1 juli 2018
5 Tips om de week gezond door te komen!
11 februari 2019
Dit recept wil je: gezonde kikkererwten pannenkoeken
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
17 april 2015
Ontgiften en vet verbranden!
7 juli 2014
Ben ik intolerant voor gluten?
5 februari 2021
Online masterclass PMS & Moodswings
29 augustus 2019
Droog vasten: is dit iets wat je juist wel of niet moet doen?
27 oktober 2015
Maak zelf een heerlijke Oathie
31 januari 2019
Plantaardige melk: welke is het gezondst?
25 augustus 2015
Viv eet mee zoekt kandidaten
29 augustus 2016
De mond als spiegel van de gezondheid
5 maart 2017
Wat doet te veel zout eten met je?
7 september 2016
10 TIPS VOOR EEN EXTRA LANG ZOMERGEVOEL
23 maart 2015
Dopper winnen
28 juli 2016
CHIA ONTBIJTJE, RIJK AAN OMEGA-3!
13 mei 2014
Healthy mom Nicolette van Dam
28 juni 2018
Artisjok, geweldig voor de lever
7 juli 2014
Eerste eetdagboek review
16 maart 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –