Ontbijten doen we iedere dag. Maar elke dag hetzelfde ontbijten gaat vervelen. Althans bij ons wel..! Hoewel een speltboterham natuurlijk een goede uitkomst is als we haast hebben, nemen we het liefst uitgebreid de tijd voor om de ochtend bijzonder lekker te beginnen. Dat kan natuurlijk met een super lekkere smoothie, een chia power ontbijtje, óf een zelfgemaakte granola.
Gelukkig begrijpt foodblogger Sanne precies wat wij bedoelen. Naast fantastische lekkere taartjes en drankjes, weet ze ons vandaag te verrassen met een boekweit granola. Homemade. En maak dan gelijk een grote hoeveelheid, dan kun je er meerdere dagen van genieten. Gaat ook nog eens je hele huis lekker van ruiken wanneer het in de oven zit!
BOEKWEIT GRANOLA
INGREDIËNTEN
2 grote rijpe bananen
3 eetlepels siroop, ik gebruikte dadel siroop maar rijst– of agave siroop is ook lekker
3 eetlepels kokosolie
300 gram havervlokken
150 gram boekweit, de hele korreltjes
3 eetlepels gebroken lijnzaad
3 eetlepels pompoenpitten
1 eetlepel kaneel
1 theelepel kokosbloesemsuiker
50 gram kokosvlokken
BEREIDING
Verwarm je oven voor op 160 graden en bekleed je bakplaat met bakpapier.
Meng in een bakje de havervlokken samen met de boekweit, lijnzaad en pompoenpitten.
Prak de banaan en voeg hier de siroop gesmolten kokosolie, kaneel, kokosbloesem suiker bij, roer dit goed door elkaar.
Voeg vervolgens de alle ingrediënten (behalve de kokos vlokken) bij elkaar en meng goed zodat alles lekker aan elkaar plakt.
Schep de mix op de bakplaat en schuif deze in een voorverwarmde oven. Bak de boekweit granola in ongeveer 30 – 40 minuten goudbruin. Hussel na 15 minuten de granola even door elkaar zodat hij aan beide kanten mooi bruin wordt.
Bak de kokosvlokken bruin in een pannetje en voeg deze toe aan de granola.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
8 december 2016
Tips met recepten om heerlijk te eten zonder suiker!
6 november 2014
Tijd besparen in de keuken
1 april 2016
9 x inspirerende foodie instagram accounts
18 juli 2015
Wortel-kokos balletjes
1 april 2019
Maak van de maandagochtend iets leuks!
6 juni 2016
Sapje van de maand: Love Energy
3 december 2015
Ontgif je groenten
20 januari 2016
Geslaagd! Vivian Reijs volgde de opleiding Kind & voeding!
17 juli 2016
blog van Krystl: STILTE
20 oktober 2017
De lekkerste vegan hotspots in Londen
15 februari 2021
20 natuurlijke manieren om je libido een flinke boost te geven
27 augustus 2018
Kinderen gezonder laten eten
8 oktober 2022
Hormoonproof recept: heerlijke Shakshuka
25 januari 2018
Viv’s zoete aardappelcurry met quinoa
2 mei 2016
Tijd voor een gezonde levensstijl!
11 juni 2016
8 x tekenen van een gezonde relatie
31 augustus 2016
EEN MEDITERRAAN DIEET: LANG LEVEN IN GOEDE GEZONDHEID
7 september 2018
Vitamines die je nodig hebt boven de 40
10 juli 2016
Tips voor een simpeler leven
21 maart 2019
Wat is gezonder: volle of magere yoghurt?
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
23 december 2020
Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
19 mei 2018
6 beauty geheimen van Meghan Markle
10 oktober 2019
Deze healthy glutenvrije pizza is adembenemend lekker
9 april 2014
Media: Talkies Magazine
12 juni 2016
Help, ik ben suikerverslaafd!
20 oktober 2017
Is een vegetarisch dieet gezond, of niet?
10 augustus 2016
INTERVIEW MET VIV VOOR MAMA & FAMILY OVER GEZOND ETEN
31 mei 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –