Om de week praat presentatrice en schrijfster Vivian Reijs met een bekende Nederlandse vrouw over haar voedingsstijl.
Deze week is dat Nina Pierson, medeoprichter en eigenaar van de biologische saladebar keten SLA en initiatiefnemer en hoofdredacteur van BEDROCK.nl. Een no-nonsense online magazine voor een gezond en bewust leven.
Altijd in de koelkast:
“ongezoete amandel of havermelk voor mijn overnight oats, ongezoete appelmoes voor bij de warme havermout en sinds kort ook geitenmelk voor bij m’n decafé latte.”
Van huis uit:
“Mijn moeder at al volledig vegetarisch toen wij klein waren. Toen heb ik met eigen ogen gezien hoe ‘normaal’ en gemakkelijk het is om geen vlees, vis of kip te hoeven eten en dat er genoeg fijne alternatieven waren. We hadden nooit cola in huis en mijn moeder perste elke dag versie wortel, bieten en selderij sappen (toen vaak zonder appels dus behoorlijk gezond).”
Boodschappen:
“Doe ik bij voorkeur bij de Ekoplaza en Marqt. Albert Heyn heeft de laatste tijd ook een enorm aanbod aan biologische producten. Geef nog steeds teveel uit aan mijn boodschappen. Probeer het zo efficiënt mogelijk te doen maar het blijft een lastig verhaal. Binnenkort lanceren we op BEDROCK de Essentiele Gids: in 8 stappen naar minder voedselverspilling. Met de handige tips die daarin staan zal ik zeker ook besparen.”
Koken:
“Sinds mijn zwangerschap hecht ik nog meer waarde aan thuis koken. Dan weet je tenminste echt wat je binnenkrijgt. Mijn man en ik hebben beide een drukke baan dus soms is het nog lastig om ons ertoe te zetten. We delen het daarom vaak op. Cliché maar waar; de ander mag dan de afwas doen!”
In de ‘broodtrommel’:
“Oathie brood dat we nu ook bij SLA verkopen. Heerlijk glutenvrij haverbrood, perfect met een huisgemaakte humus.”
Eetpatroon:
“Ik eet 3 keer per dag uitgebreid en zo volledig mogelijk (proteïne, eiwitten & gezonde vetten en altijd iets van groen!) en tussendoor snack ik met noten, gedroogd fruit, appels, sapjes en pure chocola.”
Diëten:
“..geloof ik niet in. Gezond eten is een onderdeel van je leven en moet niet iets tijdelijks zijn. Daarom heb ik een set van basis overtuigingen van hoe ik wil eten en soms wijk ik daar ook vanaf als ik daar zin in heb.”
Koolhydraten:
“..die heb je in allerlei soorten en maten en zijn noodzakelijk voor een gevarieerd voedingspatroon. Een tijd heb ik brood, pasta en rijst volledig uit mijn dieet geschrapt en voelde me daar eigenlijk heel goed door. Sinds ik zwanger ben geniet ik wel weer volop van zuurdesem of spelt brood en volkorenpasta en rijst. En dat bevalt ook goed! Ik probeer hierin goed naar mijn lichaam te luisteren wat het nodig heeft.”
Ontbijt:
“Altijd! Ik probeer te variëren tussen teff, havermout (warm en overnight rauw) of een grote rauwe cacao, banaan, avocado smoothie met proteïnepoeder van Sunwarrier.”
Gewicht:
“Voor de zwangerschap rond de 51 kilo en nu zit daar (met veel liefde) wat kilo’s bovenop. Ik voel me lichamelijk het beste bij een gemiddeld gewicht van 51 kilo. Mijn gevoel is mijn graadmeter dus zo vaak ga ik niet op de weegschaal staan.”
Sporten:
“3 a 4 keer per week doe ik aan yoga. De ene keer is dat een fysieke yoga zoals Vinyasa en de andere keer is dat Radja, Hatha of Yin. En ik fiets natuurlijk elke dag langs de grachten van Amsterdam maar dat telt misschien niet helemaal als een officiële sport.”
Million dollar tip:
“eet zoveel mogelijk onbewerkt en het liefst ook nog biologisch voedsel.”
Niet lekker:
“vlees! Hoewel ik door mijn zwangerschap na 8 jaar vegetariër te zijn ineens een vlees craving kreeg. Vivian gaf mij de gouden tip om het vloeibare ijzersupplement Floradix te nemen. En dat werkte.”
80-20:
“Moeilijk, want dan moet je ook nog eens gaan bijhouden hoeveel je van wat eet. Ik geloof niet dat je de regel nodig hebt als je eenmaal de gewoonte hebt om gezond te eten maar in het begin kan het misschien handig zijn als houvast. Ik sluit me aan bij de uitspraak van food goeroe Michael Pollan: “eet food, not too much. Mostly plants.”
Gezonde snack:
“mijn verslaving zijn de protein balls van Light/Dark in Amsterdam.”
Guilty pleasure:
“yoghurt & chocolade ijs van het Het Ijskuypje, zelf gebakken scones van mijn Zweedse Oma en heel veel chocola!”
Beeld: Tim Verhallen (verslaafd)/Niels Blekemolen (tegen bar)
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
10 februari 2020
De leukste cadeautips voor in de (healthy) keuken
16 mei 2015
Suiker, de zoete saboteur
25 mei 2015
Hoe werkt de mind?
9 juni 2014
Touwtje springen is healthyproof!
20 oktober 2017
Is een vegetarisch dieet gezond, of niet?
3 september 2015
Gezonde chocopasta
4 oktober 2018
Het beste natuurlijke middel tegen constipatie!
2 mei 2016
Kleurige gevulde paprika’s met quinoa
11 september 2016
NIKKEL: WAT IS HET, WAAR ZIT HET IN, KUNNEN WE ZONDER?
2 december 2016
Kom jij ook naar ons Health Event bij Fletcher??
9 september 2019
Dit chocolade noten blok is finger licking good
16 mei 2017
O ja, het is bewezen: sporten maakt blij!
23 november 2015
6 tips tegen jouw ‘Blue Monday’
1 oktober 2018
Pijnvrije zwangerschap? 3 tips
10 september 2018
Dit is waarom CBD olie zo goed voor je is!
25 augustus 2014
Vegan choco dessert
6 maart 2019
Voel je je ongelukkig in je werk? Wij helpen je!
11 mei 2020
Hoe (on)gezond is muesli nu eigenlijk?
6 april 2020
8 kleine aanpassingen die je helpen met afvallen
20 november 2015
Bewust smullen: Gluten-, lactose-, en suikervrije kruidnootjes!
18 november 2015
Viv’s Schoencadeautips!
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
29 april 2019
Deze voeding is funest voor je hormonen
3 juli 2014
Gezond, lekker en simpel: bloemkoolrijst
6 mei 2016
Raw vegan chocoladetaart
21 februari 2017
We looove avocado! Je kunt er namelijk meer mee dan je denkt.
27 oktober 2018
Gluten, wat zijn dat nou eigenlijk?
15 september 2019
Green Juice! Met dit drankje begin ik mijn dag
22 februari 2019
Dit recept wil je maken: gezonde mugcake
13 juni 2016
Viv’s Q&A: Anne de Buck
2 mei 2017
Rappe risotto met groene asperges
12 december 2016
Kom je ook naar de glutenvrije kerstmarkt in Villa ArenA?
22 juni 2016
Die laatste kilo(‘s) er nog af voor de zomer?
23 augustus 2018
Passievrucht: alles wat je moet weten over dit leuke fruitstuk
1 december 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –