Burgers op tafel zetten die behalve lekker, ook nog eens erg gezond zijn! Makkelijk te maken, je kinderen zullen het verschil niet merken, die zien alleen het resultaat: Burgers!
Ingrediënten:
- 500 gram zwarte linzen (beluga)
- 4 grote eieren of ei vervanger (chiazaad met water)
- 1/2 theelepel keltisch zeezout
- 125 gram kikkererwtenmeel
- 1 ui, fijn gesnipperd
- 1 eetlepel ghee of kokosolie
- eventueel kruiden naar wens (koriander, komijn)
- peper en zout
- rauwkost die de kids lekker vinden, zoals sla, tomaat, komkommer, radijs
Bereiding:
- Kook de linzen volgens de aanwijzing op de verpakking. Voeg pas de laatste 5 minuten het zout erbij, om kapot koken te voorkomen. Houd ongeveer 1/4 van de linzen apart als ze gekookt zijn
- Doe 3/4 van de linzen, de eieren en het zout in een foodprocessor of blender. Pureer totdat je een mengel hebt dat op hummus lijkt
- Giet het in een kom, schep de gesnipperde ui erdoor en het kikkererwtenmeel en de rest van de linzen
- Laat het mengsel even staan totdat het meel goed opgenomen is. Is het nog te dun, doe er dan nog wat meel bij. Is het te droog, dan kun je nog een ei of wat water toevoegen.
- Verwarm een grillpan op half vuur en bak 4 porties tegelijk in de ghee of kokosolie. Bak de burgers goudbruin en keer dan om. Houd ongeveer 7 minuten per kant aan
- Haal de burgers uit de pan en snijd ze aan de platte kant door midden – je gebruikt ze als een broodje. Vul ze met wat je maar wilt, bijvoorbeeld tomaat, komkommer, een lente-uitje, avocado of hummus.
Geniet samen met je kinderen van deze gezonde burgers!
Tekst: Hanneke de Haas voor Viv Online
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
25 januari 2019
Winterhanden en wintertenen? Check je schildklier!
30 april 2017
Boerenkoolsalade met granaatappel
16 februari 2017
Heb jij een gezonde mond?
22 december 2017
Waarom ik 3 glazen water drink na het opstaan
9 mei 2016
Krystl: Alles of niets
29 november 2017
Eerste hulp bij kinderkwaaltjes! 100% natuurlijke remedie
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
23 augustus 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK JET VAN NIEUWKERK
23 december 2015
Gratis lezing: Geluk en succes in overvloed
20 november 2015
Bewust smullen: Gluten-, lactose-, en suikervrije kruidnootjes!
31 augustus 2019
De relatie tussen Autisme en voeding
2 mei 2016
Kleurige gevulde paprika’s met quinoa
9 juni 2016
Rode linzensoep
17 juli 2018
Viv’s gezonde Sangria
28 februari 2016
Glutenvrije ontbijt muffins
22 juli 2018
WAT IS NOU GEZOND BROODBELEG?
13 mei 2016
Vegan yoghurt van cashewnootjes
2 januari 2018
Immuunsysteem booster
8 juli 2020
Kan oestrogeen je immuunsysteem beschermen?
15 juni 2020
7 voordelen van quinoa, het ‘supergraan’
8 april 2016
Havermout pannenkoeken met appel
20 juli 2016
EEN LEVEN LANG GEZOND DRINK PLEZIER
21 juni 2018
Bloemkoolpizza met verse groenten
16 augustus 2015
Hotspot: 5&33
11 juni 2015
My New Roots: heerlijk kookboek
7 december 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –