Burgers op tafel zetten die behalve lekker, ook nog eens erg gezond zijn! Makkelijk te maken, je kinderen zullen het verschil niet merken, die zien alleen het resultaat: Burgers!
Ingrediënten:
- 500 gram zwarte linzen (beluga)
- 4 grote eieren of ei vervanger (chiazaad met water)
- 1/2 theelepel keltisch zeezout
- 125 gram kikkererwtenmeel
- 1 ui, fijn gesnipperd
- 1 eetlepel ghee of kokosolie
- eventueel kruiden naar wens (koriander, komijn)
- peper en zout
- rauwkost die de kids lekker vinden, zoals sla, tomaat, komkommer, radijs
Bereiding:
- Kook de linzen volgens de aanwijzing op de verpakking. Voeg pas de laatste 5 minuten het zout erbij, om kapot koken te voorkomen. Houd ongeveer 1/4 van de linzen apart als ze gekookt zijn
- Doe 3/4 van de linzen, de eieren en het zout in een foodprocessor of blender. Pureer totdat je een mengel hebt dat op hummus lijkt
- Giet het in een kom, schep de gesnipperde ui erdoor en het kikkererwtenmeel en de rest van de linzen
- Laat het mengsel even staan totdat het meel goed opgenomen is. Is het nog te dun, doe er dan nog wat meel bij. Is het te droog, dan kun je nog een ei of wat water toevoegen.
- Verwarm een grillpan op half vuur en bak 4 porties tegelijk in de ghee of kokosolie. Bak de burgers goudbruin en keer dan om. Houd ongeveer 7 minuten per kant aan
- Haal de burgers uit de pan en snijd ze aan de platte kant door midden – je gebruikt ze als een broodje. Vul ze met wat je maar wilt, bijvoorbeeld tomaat, komkommer, een lente-uitje, avocado of hummus.
Geniet samen met je kinderen van deze gezonde burgers!
Tekst: Hanneke de Haas voor Viv Online
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 februari 2016
Net zoals de sterren naar de cupping dokter?
18 augustus 2019
Last van PMS: Dit moet je juist wel (of niet) eten
30 augustus 2017
Stralend slank door balans in je sekshormonen!
21 juli 2015
Inspiratie gerecht van mama’s!
7 oktober 2018
Blijf lekker bewegen in de herfst!
26 november 2015
Zuivelvrije Noten-kokos yoghurt
9 november 2014
Herfstige salade
9 september 2015
Elke dag spinazie in je groene smoothie?
29 november 2015
Video: Winterse Vitaminebom
7 maart 2016
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango
21 april 2019
Gezonde snack: Rauwe cacao, dadel en kokosballetjes
25 augustus 2015
Viv eet mee zoekt kandidaten
18 januari 2017
Bloedarmoede bij je kind, wat te doen?
29 september 2022
Vermoeid, of weinig energie voordat je ongesteld wordt? Mijn 9 tips
1 september 2018
Wat zijn koolhydraten, gluten en tarwe nou eigenlijk?
28 augustus 2018
Oma’s gezondheidstips
23 oktober 2019
Deze factoren belemmeren de werking van de anticonceptiepil
23 februari 2016
Gezonde maaltijdsalade: Zweedse Healthy Plate
10 juni 2015
SLA: het kookboek
22 december 2017
Een gezond Engels ontbijtje tijdens de feestdagen, het kan!
28 december 2019
‘Happy last year’: het jaar goed afsluiten
24 augustus 2016
HET VERSCHIL TUSSEN BORSTVOEDING EN FLESVOEDING?
15 juli 2014
Boekweitwrap zalm & avocado
1 december 2018
Autisme: hoe kunnen onze darmen een positieve rol spelen?
28 augustus 2016
GRIP OP JE AFTER DINNER DIP
1 juli 2018
Waarom zijn noten zo gezond?
11 januari 2018
Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst
9 december 2018
7 Tips om je hersenen gezond, jong en slim te houden
14 juni 2019
De gezondste vetten en oliën om mee te koken!
2 december 2016
Het perfecte recept voor een healthy Chai Latte
12 september 2019
11 manieren waarop je samen met de kleintjes kan koken
20 maart 2014
Een goede houding is het halve werk
7 mei 2014
‘Jammie’ recept
8 augustus 2015
Bloemkoolsoep met gerookte zalm
28 september 2016
RECEPT VOOR DE KIDS: ZOETE AARDAPPEL PANNENKOEKJES
23 juni 2020
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –