Burgers op tafel zetten die behalve lekker, ook nog eens erg gezond zijn! Makkelijk te maken, je kinderen zullen het verschil niet merken, die zien alleen het resultaat: Burgers!
Ingrediënten:
- 500 gram zwarte linzen (beluga)
- 4 grote eieren of ei vervanger (chiazaad met water)
- 1/2 theelepel keltisch zeezout
- 125 gram kikkererwtenmeel
- 1 ui, fijn gesnipperd
- 1 eetlepel ghee of kokosolie
- eventueel kruiden naar wens (koriander, komijn)
- peper en zout
- rauwkost die de kids lekker vinden, zoals sla, tomaat, komkommer, radijs
Bereiding:
- Kook de linzen volgens de aanwijzing op de verpakking. Voeg pas de laatste 5 minuten het zout erbij, om kapot koken te voorkomen. Houd ongeveer 1/4 van de linzen apart als ze gekookt zijn
- Doe 3/4 van de linzen, de eieren en het zout in een foodprocessor of blender. Pureer totdat je een mengel hebt dat op hummus lijkt
- Giet het in een kom, schep de gesnipperde ui erdoor en het kikkererwtenmeel en de rest van de linzen
- Laat het mengsel even staan totdat het meel goed opgenomen is. Is het nog te dun, doe er dan nog wat meel bij. Is het te droog, dan kun je nog een ei of wat water toevoegen.
- Verwarm een grillpan op half vuur en bak 4 porties tegelijk in de ghee of kokosolie. Bak de burgers goudbruin en keer dan om. Houd ongeveer 7 minuten per kant aan
- Haal de burgers uit de pan en snijd ze aan de platte kant door midden – je gebruikt ze als een broodje. Vul ze met wat je maar wilt, bijvoorbeeld tomaat, komkommer, een lente-uitje, avocado of hummus.
Geniet samen met je kinderen van deze gezonde burgers!
Tekst: Hanneke de Haas voor Viv Online
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 december 2018
Genieten van gezonde zalmburgers!
8 juli 2020
Kan oestrogeen je immuunsysteem beschermen?
2 februari 2016
Benefietavond voor meisjes in Vietnam
14 oktober 2017
5 tips tegen een slechte adem, meteen toe te passen!
13 november 2014
Omelet rolls met appel en hüttenkäse
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
1 juli 2018
Is jouw lijf te zuur?
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
7 december 2018
Gezonde snack voor bij de borrel
13 maart 2017
Health Q&A: De health gewoontes van Renée Vervoorn
3 februari 2015
Op zoek naar suikervrije chocolade?
21 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Ralph Moorman
26 september 2018
Ben jij klaar voor een snel en gezond beauty ontbijtje?
15 juli 2014
Boekweitwrap zalm & avocado
2 december 2018
Mijn leven met een kind met een extreme voedselallergie
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
18 november 2015
Viv’s Schoencadeautips!
1 maart 2016
HOERA! Baby James is geboren!
28 oktober 2015
Heerlijk voorleesboek van Cabaretière Madelijne Kool
5 oktober 2018
10 tips om gezond uit eten te gaan
25 november 2018
Lekkere herfstige pompoen pannenkoekjes
12 november 2015
Jamie Olivier trakteert!
13 november 2017
Roomboter en zijn geneeskracht, dit wil je weten.
27 oktober 2015
Maak zelf een heerlijke Oathie
25 maart 2016
Dadeltaart met bessen, cacao, kokos en karamel.
11 maart 2019
Wij zijn niet echt fan van soja en dit is waarom!
20 augustus 2019
Mijn (kook)boek: Gezonder met Viv
21 januari 2017
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –