Burgers op tafel zetten die behalve lekker, ook nog eens erg gezond zijn! Makkelijk te maken, je kinderen zullen het verschil niet merken, die zien alleen het resultaat: Burgers!
Ingrediënten:
- 500 gram zwarte linzen (beluga)
- 4 grote eieren of ei vervanger (chiazaad met water)
- 1/2 theelepel keltisch zeezout
- 125 gram kikkererwtenmeel
- 1 ui, fijn gesnipperd
- 1 eetlepel ghee of kokosolie
- eventueel kruiden naar wens (koriander, komijn)
- peper en zout
- rauwkost die de kids lekker vinden, zoals sla, tomaat, komkommer, radijs
Bereiding:
- Kook de linzen volgens de aanwijzing op de verpakking. Voeg pas de laatste 5 minuten het zout erbij, om kapot koken te voorkomen. Houd ongeveer 1/4 van de linzen apart als ze gekookt zijn
- Doe 3/4 van de linzen, de eieren en het zout in een foodprocessor of blender. Pureer totdat je een mengel hebt dat op hummus lijkt
- Giet het in een kom, schep de gesnipperde ui erdoor en het kikkererwtenmeel en de rest van de linzen
- Laat het mengsel even staan totdat het meel goed opgenomen is. Is het nog te dun, doe er dan nog wat meel bij. Is het te droog, dan kun je nog een ei of wat water toevoegen.
- Verwarm een grillpan op half vuur en bak 4 porties tegelijk in de ghee of kokosolie. Bak de burgers goudbruin en keer dan om. Houd ongeveer 7 minuten per kant aan
- Haal de burgers uit de pan en snijd ze aan de platte kant door midden – je gebruikt ze als een broodje. Vul ze met wat je maar wilt, bijvoorbeeld tomaat, komkommer, een lente-uitje, avocado of hummus.
Geniet samen met je kinderen van deze gezonde burgers!
Tekst: Hanneke de Haas voor Viv Online
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 april 2015
Wil jij een persoonlijk voedingsadvies van Viv?
9 september 2014
Gratis boek ’70 groene smoothies’
8 november 2018
Wat doet slaap precies voor je kind?
31 oktober 2014
The Light Green Smoothie
22 maart 2015
De koelkast van: Froukje de Both
6 november 2014
Tijd besparen in de keuken
26 juni 2016
Bikiniproof met de Health & Body Guide
7 mei 2015
Bikiniproof workout: touwtje springen!
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
18 juni 2015
De zomer voor Food Lovers
12 september 2017
Recept: good for the brains food
19 januari 2016
Een liefdevol en veilig huis voor ieder kind!
29 oktober 2019
Zo blijf je gemotiveerd om te sporten nu het kouder is
16 maart 2016
Lichaam veranderen of aanvaarden?
1 april 2015
Saoto soep
28 mei 2014
Bloemkool pizza
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
30 november 2020
Sint is in het land! Tijd voor gezonde en glutenvrije pepernoten
12 maart 2016
Smeer jij de juiste producten op je huid?
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
25 januari 2019
Wat is gezonder: yoghurt of kwark?
15 november 2016
Ontbijten uit een bowl: Good morning bowl
7 december 2018
Gezonde snack voor bij de borrel
2 mei 2016
Tijd voor een gezonde levensstijl!
28 oktober 2015
Heerlijk voorleesboek van Cabaretière Madelijne Kool
31 mei 2017
Groene grapefruit smoothie
26 juli 2019
Meal preppen: wat is het en hoe doe je dat?
18 mei 2014
Quinoasalade met bieten & zoete aardappel
9 juni 2015
Gezonde ijsjes
6 augustus 2016
FOTO-EXPOSITIE DANIEL BRUNO GRANDL ‘LAAT ZIEN WIE JE BENT’
26 april 2017
Koninklijk genieten: gezonde oranje tompoucen!
5 november 2015
Recept voor Viv’s smakelijke herfst smoothie
19 april 2016
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –