Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel van groene smoothies en gezonde sapjes gehoord. Groene smoothies en gezonde sapjes zitten boordevol vitaminen en mineralen en zijn een snelle manier om je dagelijkse portie groenten en fruit binnen te krijgen. Om deze smoothies en sapjes te maken heb je natuurlijk wel de juiste apparatuur nodig zoals een blender of slowjuicer. Maar wat is nu precies het verschil tussen deze apparaten?
Blender
Een blender versnijd groenten en fruit fijn door middel van scherpe mesjes die ronddraaien in een kan. De schillen en pulp blijven achter in de kan waardoor er een glad en wat dikker mengsel ontstaat. De vezels van het groenten en fruit worden door de blender fijngemalen waardoor ze makkelijk verteerbaar zijn.
Groene smoothies
In principe kunnen alle soorten groenten en fruit in een blender behalve wortelen. Dus ook het zachte fruit zoals aardbei en banaan. Met een blender maak je dus die heerlijke groene smoothies vaak gemengd met water, yoghurt of melk. Groene smoothies zijn sterk verzadigd en geven lang energie. Ze zijn dan ook zeer geschikt als ontbijt of tussendoortje. Ook kun je de blender gebruiken voor het bereiden van soep, het crunchen van ijs of alleen om te mixen en pureren.
Slowjuicer
De slowjuicer perst of kauwt op een zeer langzame manier de groenten en fruit fijn waardoor er geen warmte vrijkomt. Hierdoor blijven er meer vitaminen, mineralen en enzymen behouden dan met een blender. In een slowjuicer worden onverteerbare vezels gescheiden van het sap waardoor je een glad sapje krijgt. Het pulp wordt in een apart bakje opgevangen en kun je hergebruiken voor bijvoorbeeld het maken van muffins of groenteburgers.
Gezond sapje
Weggooien is dus zonde! Een gezond sapje maak je dus met de slowjuicer. Gezonde sapjes ontlasten de spijsvertering en geven een snelle opname van voedingsstoffen waardoor ze een ideale energieboost zijn. Ook kun je met de slowjuicer notenmelk, soep, sauzen en soms zelfs ijs maken.
En ben je eruit? Ga jij voor de goed vullende smoothies en kies je voor een blender of vind je de gezondheidsvoordelen van de slowjuicer belangrijker?
Tekst: Maartje van Rooij
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
14 juni 2019
De gezondste vetten en oliën om mee te koken!
10 oktober 2018
Een beter seksleven? Wij hebben 5 tips voor je!
22 mei 2015
Gezocht: kandidaten voor nieuw programma
20 augustus 2015
Geluk ervaren? Hack your brain
2 november 2018
Tips tegen huidveroudering
29 mei 2016
Je eigen pad bewandelen
12 juni 2014
Frisse juice
18 maart 2019
Tijd besparen in de keuken? Dat kan met onze tips!
13 juli 2015
Glutenvrij picknicken
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
22 mei 2015
Smaak en kleuren
7 april 2016
Ratatouille: een perfect zoetig groentegerecht
27 april 2016
Koninklijke opwarmertjes
6 juni 2016
Vitamine D, wat moet je daar nu mee?
4 mei 2016
Hoeveel water heb je dagelijks nodig?
14 april 2016
Hoe werk je toe naar een gifvrij lijf?
14 oktober 2017
Waarom zijn pompoen en pompoenpitten gezond?
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
21 november 2016
Insecten eten is populairder dan ooit, durf jij het aan?
27 februari 2016
Wat kun je doen tegen ‘avondtrek’?
12 januari 2020
Vitamine C helpt je bij griep (ook preventief)
17 september 2018
Wat is het verschil tussen boter en margarine?
9 september 2016
KIKKERERWTEN BURGER
22 december 2015
Beter (w)eten. “Je darmen zijn je tweede brein”
11 januari 2019
Wat kan je het best eten na het sporten?
24 mei 2019
Gezond eten samen met je kinderen doe je zo!
2 maart 2016
Gezonde verzorging voor je pasgeboren kindje
25 maart 2016
Dadeltaart met bessen, cacao, kokos en karamel.
9 november 2014
Herfstige salade
12 maart 2018
VOEDINGSTIPS VOOR EEN GOEDE NACHTRUST
26 augustus 2016
FRISSE ZOMERSE SNACKS
28 juni 2018
Artisjok, geweldig voor de lever
9 september 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –