Ons favoriete winterdrankje is toch wel een kruidige, warme Chai Latte. Inmiddels is het drankje steeds populairder geworden en kun je het zelfs in de meeste restaurantjes gewoon bestellen. Maar wij van VivOnline houden dan natuurlijk wel van een gezonde(re) variant met weinig suikers en toevoeging. Maar zeg nu zelf, deze foto ziet er toch uit om je vingers bij af te likken? Gauw aan de slag!
Chai is ontstaan in India, Nepal, Tibet en Pakistan en betekent ‘thee’. Vanaf het jaar 2000 werd het steeds populairder en werd het ook ontdekt in Australie, Amerika, en later in Europa. Hoewel elke Indiase regio van origine zijn eigen receptuur heeft, bestaat de basis eigenlijk altijd uit zwarte thee, melk en water. Daarnaast kunnen er allerlei specerijen worden toegevoegd zoals: kardemom, kaneel, gember, steranijs, zwarte peper, kruidnagel, nootmuskaat, saffraan en venkel. Het kopen, roosteren, fijnmalen en verwarmen van al deze kruiden is natuurlijk best een hoop werk. Daarom hebben wij een gezonde en snellere variant, die net zo lekker (of misschien nóg wel lekkerder) smaakt!
Bereiding
Blend alle ingrediënten samen tot een romige gladde smoothie en maak af met de topping.
Ingrediënten
* 200 ml water
* 3 el rauwe cashewnoten
* 2 ontpitte medjooldadels
* 2 el gepeld hennepzaad
* 2 el cacaonibs
* 1 el chiazaad
* 1/2 el maca
* 1 tl kaneel
* 1 tl gemalen gemberpoeder
* 1/4 theelepel kardemompoeder optioneel: een rijpe geschilde peer
Kokosslagroom
Ingrediënten
blikje kokosmelk
scheutje ahornsiroop
1⁄2 tl vanillepoeder snufje zeezout
Topping
Ingrediënten
kokosslagroom
1/2 el cacaonibs
1 tl gepeld hennepzaad
snufje kaneel
Bereiding
Zet een blikje kokosmelk een nachtje in de koelkast. Gebruik vervolgens de witte room die aan de oppervlakte ligt. Mix de ingrediënten tot het een zacht, fluffy geheel is in een vetvrije kom.
Voor meer lekkere recepten van Jesse klik hier
Recept: Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon
Foto: De Snelle Superfoodchef
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
8 december 2016
Tips met recepten om heerlijk te eten zonder suiker!
13 juli 2018
Homemade chocolade, easy does it!
22 maart 2016
Helende vitamine C smoothie
9 mei 2015
VivOnline’s Bikini Smoothie Challenge
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
3 november 2016
WEG MET CELLULITE!
1 september 2018
Boekweit met frambozen en granaatappelpitjes
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
4 augustus 2019
Stress: een grote boosdoener voor je gezondheid
7 mei 2014
‘Jammie’ recept
24 januari 2019
Suiker: hoe blijf ik er van af?
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
30 juni 2018
Grappige weetjes over gewicht verliezen
28 april 2016
Hoe genees je op een natuurlijke manier?
31 augustus 2019
De relatie tussen Autisme en voeding
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
8 juli 2016
Carobe bonbonnetjes
26 januari 2016
Lekker rechargen met deze super smoothie!
13 februari 2019
Suiker: wat doet het nou echt met je lijf?
29 juli 2016
KAKKERLAKKENMELK HET NIEUWE SUPERFOOD?
24 augustus 2018
Waarom Franse vrouwen zo slank blijven
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
11 januari 2017
Gezond eten op je werk lastig? Niet met deze tips!
2 december 2016
Kom jij ook naar ons Health Event bij Fletcher??
5 mei 2016
Voel jij je vrij?
14 december 2018
Dramklachten na het eten? Wij hebben 5 tips voor je!
22 mei 2015
Gezocht: kandidaten voor nieuw programma
25 maart 2014
Presentatie coaching
25 augustus 2017
Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid
22 november 2018
Een nikkelallergie? Wat is dat?
28 juli 2016
OP ZOEK NAAR ONTBIJT INSPIRATIE?
18 januari 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –