Bijna iedereen lust het: ei! En de variatie mogelijkheden zijn eindeloos; gebakken, gekookt, scrambled, gepocheerd of bijvoorbeeld verwerkt in een omelet of quiche. Wij combineren ei heel graag met groenten en geven je ter inspiratie 3 x ei love you recepten uit het boek Good Food in 20 minuten! Breek de dag, en tik een ei!
Gezonde(re) klassieke omelet
Eiwitten heb je nodig voor een snelle spierontwikkeling en herstel. Het is het beste om niet te veel verschillende dierlijke eiwitten te combineren. De kaas weglaten is de meest gezonde optie. Maar kun je echt niet zonder (het gaat om de balans), probeer dan gewone kaas te vervangen door geitenkaas. Dit is gemakkelijker te verteren voor je lichaam.
Nodig?
- 4 eieren
- 1 plak geitenkaas
- halve paprika, in stukjes
- handje rucola
- 2 champignons in plakjes
- 1 gesnipperde ui
- peper & zout
- bieslook
Hoe maakt je het?
- Meng alle ingrediënten (behalve de kaas) in een kom
- Doe het mengsel in de pan en laat staan op laag vuur met de deksel erbovenop.
- Zodra het ei een beetje begint te stollen, leg je de plak kaas in stukjes erop.
- Laat het ei nog even doorgaren. Als het ei volledig is gestold, is het klaar.
- Maak af met wat bieslook als garnering.
Eggy Style
Gepocheerd ei met pecorino, rucola en avocado. Een gepocheerd ei ziet er al snel chic uit en toch is het super eenvoudig. Je hebt wel echt verse eieren nodig voor een goed gepocheerd ei!
Nodig?
- 2 eieren
- handje rucola
- 1 avocado in stukjes of schijfjes
- peper & zout
- stukje pecorino kaas
- optioneel: rijstwafel
Hoe maak je het?
- Breng een pan met water aan de kook.
- Draai het vuur laag zodat je geen bubbels meer ziet.
- Kraak voorzichtig je eitje en doe het in een kom.
- Draai het water stevig rond zodat er een draaikolk ontstaat, en laat dan meteen het ei vanuit de kom in het water glijden. Haal het ei eruit als je ziet dat het eiwit aan elkaar is geplakt en nog steeds zacht is wanneer je er tegenaan duwt.
- Serveer met avocado, rucola, peper & zout, en rasp er naar smaak wat pecorino over (eventueel serveren op een rijstwafel).
Green eggroll
Lekker en easy to make. Gebruik voor de vulling gerust allerlei groenten die je in huis hebt, of toevallig nog in je koelkast liggen.
Nodig?
- Handje pijnboompitten
- 125 gr verse spinazie
- 4 eieren
- peper & zout
- scheutje plantaardige melk (vb. amandelmelk)
- Ongeveer 20 gram geraspte geitenkaas
- 1 el kokosvet of roomboter (om in de te bakken)
Hoe maak je het?
- Rooster de pijnboompitten.
- Snijd de spinazie in kleine stukjes.
- Klop de eieren.
- Doe het eiermengsel bij de spinazie met wat peper en zout en een scheutje plantaardige melk.
- Doe wat kokosvet/boter in de pan en giet het eimengsel eroverheen. Doe er een deksel op zodat het ei ook aan de bovenkant stolt. Bak het ei aan 2 kanten lichtjes bruin.
- Strooi er wat geitenkaas en de pijnboompitten bovenop, en rol de omelet voorzichtig op.
- Snijd er nu kleine sushi-achtige stukjes van. Prikker erdoor, en klaar.
Gezond eten zonder gedoe
Laurianne snapt als geen anders dat gezond eten wanneer je geen (of weinig) tijd hebt, soms bijna niet te doen is. “Het is een uitdaging voor veel mensen. Daarom is dit boek voor iedereen die gezond(er) wil eten/leven zonder dat je gek wordt van het gedoe, gehaast of geen idee hebt wat je met de recepten aan moet.”
Benieuwd geworden naar het boek van Laurianne? Good Food bestel je bij bol.com!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 maart 2015
Superfood nummer 1: pruimen
18 september 2017
Heerlijk vegan ontbijtje: Exotisch chia ontbijtje
27 april 2016
Koninklijke opwarmertjes
28 april 2016
Hoe genees je op een natuurlijke manier?
15 oktober 2014
De Vitamix; multifunctioneel
7 september 2018
Vaker plantaardig eten met deze tips
24 januari 2017
Zoete aardappelkoekjes met limoen en avocado
14 augustus 2016
SPORTEN MET VIV: HIP ABDUCTION & KNEE LIFTS
3 mei 2016
Eet jij al orthomoleculair?
2 september 2015
Lekker ontbijtje!
14 juli 2015
VivLoves it: OneFit
22 juni 2021
10 x spijsvertering tips voor op vakantie
27 september 2018
Testimonial: Brenda over haar persoonlijk consult van Viv!
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
20 november 2015
Bewust smullen: Gluten-, lactose-, en suikervrije kruidnootjes!
10 augustus 2018
Wij willen ook testosteron!
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
12 december 2016
Kom je ook naar de glutenvrije kerstmarkt in Villa ArenA?
2 december 2018
Mijn leven met een kind met een extreme voedselallergie
1 juli 2016
JUMP, de geheimen van trampoline springen!
2 juni 2021
10x eten tegen zonnebrand
8 juni 2018
10 tekenen van een water tekort
1 februari 2017
Lekker gezond recept voor de kids: linzen burgers
18 januari 2017
Bloedarmoede bij je kind, wat te doen?
30 oktober 2015
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –