Bijna iedereen lust het: ei! En de variatie mogelijkheden zijn eindeloos; gebakken, gekookt, scrambled, gepocheerd of bijvoorbeeld verwerkt in een omelet of quiche. Wij combineren ei heel graag met groenten en geven je ter inspiratie 3 x ei love you recepten uit het boek Good Food in 20 minuten! Breek de dag, en tik een ei!
Gezonde(re) klassieke omelet
Eiwitten heb je nodig voor een snelle spierontwikkeling en herstel. Het is het beste om niet te veel verschillende dierlijke eiwitten te combineren. De kaas weglaten is de meest gezonde optie. Maar kun je echt niet zonder (het gaat om de balans), probeer dan gewone kaas te vervangen door geitenkaas. Dit is gemakkelijker te verteren voor je lichaam.
Nodig?
- 4 eieren
- 1 plak geitenkaas
- halve paprika, in stukjes
- handje rucola
- 2 champignons in plakjes
- 1 gesnipperde ui
- peper & zout
- bieslook
Hoe maakt je het?
- Meng alle ingrediënten (behalve de kaas) in een kom
- Doe het mengsel in de pan en laat staan op laag vuur met de deksel erbovenop.
- Zodra het ei een beetje begint te stollen, leg je de plak kaas in stukjes erop.
- Laat het ei nog even doorgaren. Als het ei volledig is gestold, is het klaar.
- Maak af met wat bieslook als garnering.
Eggy Style
Gepocheerd ei met pecorino, rucola en avocado. Een gepocheerd ei ziet er al snel chic uit en toch is het super eenvoudig. Je hebt wel echt verse eieren nodig voor een goed gepocheerd ei!
Nodig?
- 2 eieren
- handje rucola
- 1 avocado in stukjes of schijfjes
- peper & zout
- stukje pecorino kaas
- optioneel: rijstwafel
Hoe maak je het?
- Breng een pan met water aan de kook.
- Draai het vuur laag zodat je geen bubbels meer ziet.
- Kraak voorzichtig je eitje en doe het in een kom.
- Draai het water stevig rond zodat er een draaikolk ontstaat, en laat dan meteen het ei vanuit de kom in het water glijden. Haal het ei eruit als je ziet dat het eiwit aan elkaar is geplakt en nog steeds zacht is wanneer je er tegenaan duwt.
- Serveer met avocado, rucola, peper & zout, en rasp er naar smaak wat pecorino over (eventueel serveren op een rijstwafel).
Green eggroll
Lekker en easy to make. Gebruik voor de vulling gerust allerlei groenten die je in huis hebt, of toevallig nog in je koelkast liggen.
Nodig?
- Handje pijnboompitten
- 125 gr verse spinazie
- 4 eieren
- peper & zout
- scheutje plantaardige melk (vb. amandelmelk)
- Ongeveer 20 gram geraspte geitenkaas
- 1 el kokosvet of roomboter (om in de te bakken)
Hoe maak je het?
- Rooster de pijnboompitten.
- Snijd de spinazie in kleine stukjes.
- Klop de eieren.
- Doe het eiermengsel bij de spinazie met wat peper en zout en een scheutje plantaardige melk.
- Doe wat kokosvet/boter in de pan en giet het eimengsel eroverheen. Doe er een deksel op zodat het ei ook aan de bovenkant stolt. Bak het ei aan 2 kanten lichtjes bruin.
- Strooi er wat geitenkaas en de pijnboompitten bovenop, en rol de omelet voorzichtig op.
- Snijd er nu kleine sushi-achtige stukjes van. Prikker erdoor, en klaar.
Gezond eten zonder gedoe
Laurianne snapt als geen anders dat gezond eten wanneer je geen (of weinig) tijd hebt, soms bijna niet te doen is. “Het is een uitdaging voor veel mensen. Daarom is dit boek voor iedereen die gezond(er) wil eten/leven zonder dat je gek wordt van het gedoe, gehaast of geen idee hebt wat je met de recepten aan moet.”
Benieuwd geworden naar het boek van Laurianne? Good Food bestel je bij bol.com!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
28 april 2021
Kater? Met het drankje uit dit recept knap je op!
27 februari 2016
Wat kun je doen tegen ‘avondtrek’?
16 januari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van Kim Kotter
19 september 2017
DE KOELKAST, WAT BEWAAR JE ER NIET IN? DEZE 13 PRODUCTEN!
28 oktober 2014
Eetdagboek review
12 december 2017
Ik word zo depri van die dips…
4 december 2014
Foodtrends 2015
4 oktober 2018
Bijenpollen: een van de meest voedzame superfoods
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
11 juni 2016
8 x tekenen van een gezonde relatie
19 november 2020
8 natuurlijke anti-griep tips
22 februari 2017
Receptje: Heerlijke homemade eierkoeken
8 mei 2014
Mom in shape
12 maart 2015
Insecten als snack
16 februari 2016
Net zoals de sterren naar de cupping dokter?
25 juli 2016
HEALTH Q&A: SANNE VOGEL
19 maart 2016
Kleurrijk eten met kinderen
13 juni 2015
Smoothie workshop voor mama’s
11 september 2016
NIKKEL: WAT IS HET, WAAR ZIT HET IN, KUNNEN WE ZONDER?
25 januari 2017
Recept: Apple pie havermout
18 januari 2020
Wait what, kan Maca je seksdrive vergroten?
23 oktober 2015
Doe mee met de recordpoging Fairtrade fruithappen!
23 augustus 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK JET VAN NIEUWKERK
11 augustus 2015
Jesse van der Velde’s mango vlaflip
14 december 2018
Dramklachten na het eten? Wij hebben 5 tips voor je!
9 juni 2015
Gezonde ijsjes
9 mei 2016
Krystl: Alles of niets
23 oktober 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –