Bijna iedereen lust het: ei! En de variatie mogelijkheden zijn eindeloos; gebakken, gekookt, scrambled, gepocheerd of bijvoorbeeld verwerkt in een omelet of quiche. Wij combineren ei heel graag met groenten en geven je ter inspiratie 3 x ei love you recepten uit het boek Good Food in 20 minuten! Breek de dag, en tik een ei!
Gezonde(re) klassieke omelet
Eiwitten heb je nodig voor een snelle spierontwikkeling en herstel. Het is het beste om niet te veel verschillende dierlijke eiwitten te combineren. De kaas weglaten is de meest gezonde optie. Maar kun je echt niet zonder (het gaat om de balans), probeer dan gewone kaas te vervangen door geitenkaas. Dit is gemakkelijker te verteren voor je lichaam.
Nodig?
- 4 eieren
- 1 plak geitenkaas
- halve paprika, in stukjes
- handje rucola
- 2 champignons in plakjes
- 1 gesnipperde ui
- peper & zout
- bieslook
Hoe maakt je het?
- Meng alle ingrediënten (behalve de kaas) in een kom
- Doe het mengsel in de pan en laat staan op laag vuur met de deksel erbovenop.
- Zodra het ei een beetje begint te stollen, leg je de plak kaas in stukjes erop.
- Laat het ei nog even doorgaren. Als het ei volledig is gestold, is het klaar.
- Maak af met wat bieslook als garnering.
Eggy Style
Gepocheerd ei met pecorino, rucola en avocado. Een gepocheerd ei ziet er al snel chic uit en toch is het super eenvoudig. Je hebt wel echt verse eieren nodig voor een goed gepocheerd ei!
Nodig?
- 2 eieren
- handje rucola
- 1 avocado in stukjes of schijfjes
- peper & zout
- stukje pecorino kaas
- optioneel: rijstwafel
Hoe maak je het?
- Breng een pan met water aan de kook.
- Draai het vuur laag zodat je geen bubbels meer ziet.
- Kraak voorzichtig je eitje en doe het in een kom.
- Draai het water stevig rond zodat er een draaikolk ontstaat, en laat dan meteen het ei vanuit de kom in het water glijden. Haal het ei eruit als je ziet dat het eiwit aan elkaar is geplakt en nog steeds zacht is wanneer je er tegenaan duwt.
- Serveer met avocado, rucola, peper & zout, en rasp er naar smaak wat pecorino over (eventueel serveren op een rijstwafel).
Green eggroll
Lekker en easy to make. Gebruik voor de vulling gerust allerlei groenten die je in huis hebt, of toevallig nog in je koelkast liggen.
Nodig?
- Handje pijnboompitten
- 125 gr verse spinazie
- 4 eieren
- peper & zout
- scheutje plantaardige melk (vb. amandelmelk)
- Ongeveer 20 gram geraspte geitenkaas
- 1 el kokosvet of roomboter (om in de te bakken)
Hoe maak je het?
- Rooster de pijnboompitten.
- Snijd de spinazie in kleine stukjes.
- Klop de eieren.
- Doe het eiermengsel bij de spinazie met wat peper en zout en een scheutje plantaardige melk.
- Doe wat kokosvet/boter in de pan en giet het eimengsel eroverheen. Doe er een deksel op zodat het ei ook aan de bovenkant stolt. Bak het ei aan 2 kanten lichtjes bruin.
- Strooi er wat geitenkaas en de pijnboompitten bovenop, en rol de omelet voorzichtig op.
- Snijd er nu kleine sushi-achtige stukjes van. Prikker erdoor, en klaar.
Gezond eten zonder gedoe
Laurianne snapt als geen anders dat gezond eten wanneer je geen (of weinig) tijd hebt, soms bijna niet te doen is. “Het is een uitdaging voor veel mensen. Daarom is dit boek voor iedereen die gezond(er) wil eten/leven zonder dat je gek wordt van het gedoe, gehaast of geen idee hebt wat je met de recepten aan moet.”
Benieuwd geworden naar het boek van Laurianne? Good Food bestel je bij bol.com!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
14 juli 2014
Tweede eetdagboek review
8 januari 2016
Health & Beauty trend: ‘Oil pulling!’
19 januari 2016
Een liefdevol en veilig huis voor ieder kind!
31 augustus 2019
De relatie tussen Autisme en voeding
23 mei 2015
Clean Meals: doe jij met ons mee?
13 september 2014
Voeding voor gezond haar!
4 december 2015
WINNEN! Mama’s Toverboek- en Tas; de magie van aromatherapie
13 februari 2019
Heb je last van stemmingswisselingen? Dan kan maca je helpen!
19 januari 2017
Verleidingen, hoe houdt je ze tegen?
8 oktober 2018
De invloed van voeding op je nachtrust
14 oktober 2018
Hoe houd je je hersenen gezond?
17 juli 2015
Minder suiker: 5 tips!
8 oktober 2017
3x glutenvrije pasta recepten
22 september 2015
Beste eitjes
13 april 2017
Voor bij de paasbrunch: Rauwe zalm met lompviseitjes
15 september 2019
Green Juice! Met dit drankje begin ik mijn dag
13 januari 2021
Hoe een gezonde bloedsuikerspiegel je helpt met afvallen
6 juni 2016
Zomerse aardbeien salade
25 november 2016
Nog meer beauty met dit receptje van getrokken bouillon
17 september 2017
Glutenvrije sobanoedels met heel veel groente
14 april 2014
Tip van Viv: Smoothie boek
7 september 2018
Vaker plantaardig eten met deze tips
23 februari 2016
Gezonde maaltijdsalade: Zweedse Healthy Plate
12 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #1 Speltpasta
5 januari 2015
Healthy home made green smoothie by Viv!
9 maart 2020
Wortelgroenten als bron van gezonde koolhydraten
10 juli 2015
Voeding met Viv
25 juli 2015
Voeding met Viv
4 mei 2016
Viv’s favo Moederdagontbijtje
30 augustus 2018
Gezonder leven doe je zo!
29 november 2015
Video: Winterse Vitaminebom
25 juli 2016
HEALTH Q&A: SANNE VOGEL
29 juni 2017
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –