Steeds meer mensen hebben het ontdekt; yoga. Yoga is toegankelijk geworden voor elk publiek en heeft zijn geitenwollensokken-imago ver achter zich gelaten. Perfect passend bij deze nieuwe beleving van yoga ontdekten wij laatst Yogisha, de yogawinkel van Nederland. Yogisha biedt alles voor een spicy yoga lifestyle, o.a. een ruim assortiment yogamatten, yogakleding en meditatiekussens. Maar wat is dat nu precies, een spicy yoga lifestyle? Wij vroegen founder Dominique Brandsma hierover haar yogahemd van het lijf!

 

Dominique Brandsma
Dominique Brandsma

Hoe is je liefde en passie voor yoga ontstaan?
“Tijdens mijn studie geneeskunde. Ik ontdekte toen dat mijn interesse met name lag bij de preventie van ziekte in plaats van genezen. Hoe zorg je dat je in eerste instantie niet ziek wordt, hoe zorg je het beste voor jezelf, je lichaam, je geest.. Iets wat weinig aan bod kwam tijdens de studie. Ik ben toen zelf met yoga begonnen en vond daarin een hele fijne manier om naar je lichaam te luisteren en er ook goed voor te zorgen.”

Wat betekent voor jou een spicy yoga lifestyle?
“Soms is het best lastig om de discipline op te brengen om steeds weer naar je yogamatje terug te komen. Hiervoor kun je af en toe best wat motivatie gebruiken. Door je yoga beoefening up te spicen met mooie producten, zoals een lekkere yogabroek of een fijn meditatiekussen, kan dit je weer een boost geven om naar je yogales te gaan of bijvoorbeeld een meditatiemoment in te lassen.”

Als je moest kiezen: Bikram, Hatha, of Kundalini yoga?
“Oeh, lastig. Toen ik begon met yoga was dat met Bikram yoga. Dit heb ik een aantal jaar gedaan. Vooral de fysieke uitdaging hierin vond ik heerlijk. Toch miste ik ook afwisseling en diepgang en ben ik toen geswitched naar Vinyasa yoga. Maar deze staat er niet tussen 😉 dus zou ik dan kiezen voor een combi van Bikram en Hatha yoga!”

Jade
Jade

Wat is je allerfijnste item uit de Yogisha collectie?
“Dat is mijn lievelings-yogamat: de Jade mat. Dit is een mat gemaakt van natuurlijk rubber en heeft daardoor super goede grip. Echt onmisbaar bij mijn practice. Het klinkt misschien gek, maar je bouwt echt een soort band op met je eigen matje: hij gaat mee naar elke yogales, waar dan ook, en geeft altijd de ondersteuning en grip die ik nodig heb tijdens mijn yogahoudingen.”

Teeki legging
Teeki legging

Welke yoga accessoires zijn volgens jou ónmisbaar?
“Op nummer 1 natuurlijk de yogamat. Zoals ik hiervoor al aangaf, is het echt een verrijking om je eigen mat te hebben. Daarnaast vind ik een comfortabele yogabroek of – legging ook onmisbaar. Deze zijn meestal van natuurlijke materialen gemaakt en knellen niet, zodat ze aanvoelen als een tweede huid. Een comfortabel gevoel van bewegingsvrijheid die je yogales zoveel prettiger maakt!”

Hoe kies je de juiste yogamat?
“Dit is afhankelijk van een aantal dingen: de soort yoga die je beoefent, of je veel transpireert en hoe groot je bent. Voor mensen die door transpiratie vaak last hebben van wegglijden zou ik een mat aanraden van natuurrubber, omdat dit materiaal de beste grip biedt. Heb je daar geen last van, kun je beter kiezen voor een mat van kunststof omdat de slijtvastheid daarvan weer veel beter is. Daarnaast hebben we ook extra lange matten voor langere mensen (we krijgen steeds meer heren in de winkel, yeay!) en bijvoorbeeld hele dunne matjes voor op reis.”

Heb je nog een gouden yoga-tip voor zowel beginners als gevorderden?
“Kom regelmatig even terug naar je mat. Al is het maar 1 keer per week voor 10 minuten, zolang je maar blijft terugkomen. En stel geen eisen aan je practice. Yoga gaat niet om lenigheid of uithoudingsvermogen. Het gaat om tijd maken voor jezelf en lief zijn voor jouw lichaam.
Enjoy!”

Naast een uitgebreide online shop, is het extra fijn dat Yogisha ook winkels heeft (in Amsterdam en Den Haag) waar je de yogamatten kunt komen voelen en yogakleding kunt passen om zeker te zijn van je aankoop!

Yogisha store
Yogisha store

Tekst: Dominique Brandsma & Maartje Meijers voor VivOnline
https://www.facebook.com/yogisha.amsterdam/
https://www.instagram.com/yogisha_store/

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten