Bonjour! Vivonline goes to Paris. Oh, wat hadden we ons erop verheugd. Twee dagen even op en neer naar, als je het ons vraagt, de fijnste stad binnen Europa. Aanleiding van onze trip: een bezoek aan SIAL.
‘SIAL, the world’s largest food innovation marketplace’

Om 14.00 namen we de Thalys en om 17.30 stapten we uit in Paris-Nord. Geen enge périférique, gewoon een boekje mee, muziekje aan en alvast dromen over deze heerlijke stad. Zeker een aanrader om zo naar de stad van de liefde te reizen!

Eenmaal aangekomen bracht de taxi ons naar het hotel. En wat voor hotel. Midden in het centrum van Saint-Germain. Het was inmiddels avond dus we besloten richting onze favoriete hotspot te lopen: Cafe de Flore. Je bent eigenlijk niet in Parijs geweest als je daar niet op dit terras hebt gezeten. Modellen, schrijvers, muzikanten, iedereen komt daar. We genoten van een wijntje (ja soms moet je ook genieten) en liepen vervolgens door naar een heerlijk eettentje genaamd Café de Paris. Toepasselijker kan niet. Daar genoten we van een heerlijke salade met gamba’s.

Image paris

De volgende dag werden we wakker in onze heerlijke hotelkamer. Vandaag stond een bezoek aan dé foodbeurs van Europa op de planning: SIAL. Hierover later meer. Want we besloten eerst te genieten van een petit déjeuner a LouLou. Een schattig eettentje aan de rand van Saint-Germain. Ze serveren hier de lekkerste juices en je kunt genieten van een echt powerontbijt. We namen een eitje met spinazie, een soja latte en een echte energy booster met gember en wortel. Smullen. Onze dag was goed begonnen.

Vervolgens stapten we in de metro (btw echt een aanrader om zo Parijs te verkennen) en stapten uit bij de immense beurs. We hadden er veel van verwacht, maar al onze verwachtingen werden overtroffen. Met maar liefst 7 hallen op het gebied van gezonde voeding konden we ons geluk niet op! In het midden een grote Eiffeltoren gemaakt van groente en overal stands met de nieuwste voeding. We konden proeven, ruiken en luisteren naar de experts.

Imagesdfds

Met een voldaan gevoel en veel inspiratie voor Vivonline keerden we terug naar ons vertrouwde Saint-Germain. Bij het Louvre genoten we van van een délicieux café bij Café le Marly. Een unieke plek om te genieten van de sightseeing. En wat doe je als je nog een uur in Parijs hebt? Juist, naar de Eiffeltoren! Hup in de metro, een kijkje nemen bij deze immense ‘attractie’ en hup met de taxi naar de Thalys.

Want toen zat Parijs er alweer op. Om 19.00 uur pakten we de trein naar Amsterdam waar we om 23.00 uur arriveerden. Au revoir, en tot heel snel mooi Parijs!

Ga je zelf binnenkort ook richting Parijs? Neem dan dit boekje mee! Een gids met alles wat je moet weten voordat je vertrekt. Wanneer je in Parijs bent is het leuk om een fiets te huren. Zo leer je de stad in een notendop kennen. Klik hier om het boekje te bestellen.

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten