Vandaag willen we je wat tips geven om je ochtendritueel te verkorten, zodat je ‘s ochtends niet zoveel tijd kwijt bent. We willen zo lang mogelijk in bed blijven liggen én ons niet hoeven te haasten. Er volgen nu wat tips om je ochtendritueel te verkorten zodat je ‘s ochtends lekker snel, maar wél mooi en verzorgd de deur uit kan.

Tip 1: Douche ‘s avonds
Douchen kost toch wel flink wat tijd, tijd die je in de ochtend eigenlijk niet hebt. Als je je haar moet wilt wassen, doe dit dan ook de avond ervoor. Haar wassen kost nog meer tijd, zeker als je het ook graag wilt föhnen en/of stijlen. Wil je toch graag in de ochtend douchen? Zet dan je timer op 5 minuten. Langer dan dat mag je er niet onderstaan!

Tip 2: Leg je kleren ‘s avonds al klaar
Zo hoef je niet halsoverkop met je moeie lijf in de ochtend te bedenken wat je aan doet. En, nog een voordeel, je weet dat je schone kleren pakt. Moeheid in de ochtend doet je snel grijpen naar iets wat binnen handbereik ligt, maar misschien ruikt dat niet meer zo fris…

Tip 3: Droogshampoo
Toch een beetje vettig haar? Spray dan snel wat droogshampoo in je lokken, ga er even doorheen met je handen en klaar!

Tip 4: Oefen met make up voor een ‘snelle en simpele make-up kook’
Zorg dat je een ‘simpele make-up look’ hebt die je snel en makkelijk kunt maken. Als je een beetje oefent, kun je dit in nog geen vijf minuten doen, waardoor je lekker snel klaar bent.

Tip 5: Doe de producten van tip 3 in een toilettas
Nog handiger: stop de producten voor deze ‘simpele make-up look’ bij elkaar in een toilettas. Zo kun je het snel pakken. En, stel dat je nu zo’n haast hebt dat je het niet thuis kan doen, dan stop je het toilettasje snel in je handtas zodat je het in de trein of op de plek van bestemming nog kunt doen.

Tip 6: Smeer niet teveel op je huid ‘s ochtends.
Even snel een reiniger en een dagcrème (met SPF!) is genoeg. Je hoeft geen tientallen smeerseltjes op je huid te doen om de deur uit te kunnen.

Tip 7: Inner beauty. Maak je ontbijtje zo makkelijk mogelijk of maak het ‘s avonds al.
Havermout, bijvoorbeeld! Dit kun je ‘s avonds al maken zodat je het in de ochtend kunt eten. Warm of koud, aan jou de keuze.

Haastige spoed is zelden goed. Maak het jezelf wat makkelijker met deze tips om je ochtendritueel te verkorten!


Tekst: Hanneke de Haas voor Viv Online

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten