Leuk! We hebben er weer een nieuwe schrijfster bij. Vanaf vandaag gaat Britt van der Meijden elke maand een artikel voor ons schrijven over haar vegan lifestyle. Ze reist de hele wereld over en vertelt je waar je heerlijk vegan kunt eten.  Benieuwd? Lees dan snel verder!

Dit ben ik!

Met een camera om mijn nek en een matcha latte in mijn hand ga ik de wereld rond! Door de jaren heb ik niet alleen veel prachtige plekjes ontdekt, maar ook mezelf.britt van der meijden

Ik kwam erachter dat mijn passie voor een gezonde levensstijl echt een onderdeel werd van mijn leven. Ook nadat mijn vader ernstig ziek werd besefte ik me dat gezond eten en leven echt zo belangrijk is om een lang en gelukkig leven te lijden.
Sindsdien ben ik veganistisch geworden en ben ik op zoek naar de heerlijkste plekjes om een gezond leven te lijden!

Toen ik twaalf jaar was ben ik van Nederland naar Engeland verhuisd. Hiervan heb ik drie jaar in Londen gewoond en kwam ik er ook achter dat mijn nieuwsgierigheid te sterk is en de vlinders in mijn buik mij vertellen om de wereld te ontdekken. Samen met mijn camera en passie voor een gezonde levensstijl ontdek ik nu nieuwe plekjes die het leven gelukkig en gezond maken.

Londen, de plekjes die zorgen voor een gezond lichaam en een gezonde geest

Londen is een levendige en mooie stad. Ik heb meer dan 3 jaar in Londen gewoont en ik werd er absoluut verliefd op! Niet alleen omdat de mensen vaak socialer en zorgzamer zijn. Maar ook door de warme en zoete sfeer. Het is gewoon het hele gevoel dat je krijgt als je wandelt door Regent Street. De gezellige winkeltjes en de inspirerende kunstgalerijen. Je voelt dat de stad vol zit met leven!

Chelsea

Eén van mijn favoriete plekjes in Londen is Chelsea. Voor mij dit is het echte Londen, het Londen dat je ziet in romantische films. Chelsea ligt in het zuidwesten van Londen en bestaat uit de mooiste plekjes. Je verdwijnt in mooie straten met pastelkleurige huizen, groen, roze, blauw. Bloesem beweegt met de wind als bladeren langzaam in je voetsporen vallen. Fietsers met vers fruit in hun mand glimlachen en zeggen vriendelijk “Good morning!” als ze voorbij gaan. Het is echt een dromerige scene waarvan je een glimlach op je gezicht krijgt.

Maar dat is niet het enige waar je zo blij van word. De vele mooie restaurants en gezellige cafés zijn verdeeld over de straten. Op een zonnige zondagmiddag zijn er genoeg heerlijke plekjes waar je lekker kunt gaan eten of koffie kunt gaan drinken!

 

Begin je dag met een boost

Vegan hotspot Londen Chelsea

Het starten van je dag met een goed en gezond ontbijt is erg belangrijk en geeft je een boost. Daarom ga ik graag naar een ontbijtbar genaamd Muni, die zich op Fulham Road in Chelsea bevindt. Het moment dat je naar binnen loopt, voel je de ontspannende sfeer. Het ontbijtmenu is gebaseerd op veganistische maaltijden en smoothies. Alles is zelfgemaakt en heel gezond. Vooral in de wintermaanden begin ik zelf altijd met een stevig en goed begin van de dag. De overnight oats zijn daarvoor perfect. Ze zijn heerlijk en zorgen voor een warm en tevreden gevoel waardoor je klaar bent voor de dag!

Na een wandeling in Chelsea wordt je snel afgeleid door de prachtige straatjes en winkeltjes waardoor je de tijd snel vergeet. Tot dat je je buikje hoort rammelen! Tijd voor een gezonde snack! En ik kan geen betere plek bedenken als Juice Baby! Juice Baby is een klein cafeetje in Kings Road. Ze serveren heerlijke smoothies met de beste smaakcombinaties! Gezond en lekker! De perfecte snack!

juice bar Londen Chelsea

Als je besluit dat je zelf lekkere en gezonde boodschappen wilt gaan doen, moet je Kings Road volgen tot je uitkomt bij de Boerenmarkt. Hier vind je allerlei organische en freerange producten. Van organisch ijs tot allerlei verschillende soorten gezonde granen. Wanneer je de winkel met je handen vol met boodschappen verlaat, kan je plaatsnemen bij één van de gezellige café’s. Leg je voeten op de bank en geniet van een volledig biologische koffie!

Phat Phuck

Niet ver van de Boerenmarkt bevindt zich een klein restaurant dat tussen twee gebouwen is verborgen. En ja, niet alleen de naam zal je laten glimlachen! Terwijl je naar beneden loopt, verschijnt er een tent en daarnaast een kleine kleurrijke wagen waarin ze je eten vers voor je koken. Je neemt plaats aan één van de weinige tafels op het terras met palmen die over de tafel hangen. Het is alsof je ineens in een andere wereld bent beland. Dit restaurant heet Phat Phuc en serveert heerlijk Vietnamees eten. Kleurrijke kleuren en tropische smaken vullen je bord. Elke maaltijd is gezond en wordt vers gemaakt.

Na een dag in Chelsea heb je een warm en fijn gevoel, lange wandelingen door de prachtige straten en heerlijk nagenieten van het lekkere eten. Want een gezond lichaam is een gezonde geest!

We hebben ook een artikel waarin alle lekkere vegan hotspots in Berlijn staan, die vind je hier. 

Wil jij meer lezen over vegan food? Misschien is dit chia receptje van Loulou en Isabella dan iets voor jou! 

Tekst: Britt van der Meijden voor Vivonline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten