Een gezonde maaltijd op tafel toveren hoeft helemaal niet zoveel tijd te kosten eigenlijk. Maar er zijn altijd manieren om tijd te besparen!

Makkelijk en simpel
Eigenlijk heel logisch, maak het jezelf niet te moeilijk! kies voor een simpel recept met zo min mogelijk ingrediënten en een korte bereidingstijd.

Gedroogde kruiden
Deze voegen heel veel smaak toe binnen een paar seconde! Natuurlijk zijn verse kruiden vaak net iets lekkerder. Maar gedroogde kruiden en specerijen doen het ook ontzettend goed hoor!! Ook deze zitten bomvol antioxidanten en andere goede stofjes. 

De waterkoker
Ontzettend snel en handig. Gebruik je waterkoker gewoon! Wacht niet tot je water kookt in het pannetje, kook het snel in de waterkoker en giet het vervolgens in de pan die je daarna op het vuur zet met je groenten etc.

Voorgesneden groenten
Het snijden van groenten kost inderdaad veel tijd. Ook hier kun je voor de snelle optie gaan. Gebruik dan diepvriesgroenten of voorgesneden groenten! Maar bij de volgende tip lees je over keukengadgets. Tegenwoordig heb je ook hele snelle groentesnijders!

Keukengadgets
Er zijn op dit moment zoveel goede en handige gadgets te vinden die enorm veel tijd kunnen besparen! Denk aan dunschillers, stoomkokers, knoflookpers, groentesnijder, appelboor/snijder enz.

Bereiding en wachttijd
Soms zijn er recepten die vrij weinig tijd van te voren nodig hebben maar vervolgens wel langere bereidingstijd hebben. Dit kun je ook slim aanpakken en plannen op dagen dat je dan tijdens het ‘wachten’ andere dingen kunt doen!

Inrichting van je keuken
Welke producten en tools gebruik je vaak? Zorg dat deze centraal staan en binnen handbereik. Richt je keuken logisch in zodat jij het meest efficiënt aan de slag kunt. 

Schoonhouden
Begin sowieso met een schone keuken. En houd je aanrecht zo leeg mogelijk tijdens het koken. Zet het direct in de vaatwasser. Zorg dat je vaste plekken hebt en dus niet hoeft te zoeken!

Dezelfde recepten
Je wordt er handiger in wanneer je vaker een recept maakt. Dit scheelt je zeker tijd! Maak dus lekker vaak je favoriete maaltijdje!

Scherpe messen
Zorg dat je messen scherp zijn, hierdoor hoef je minder kracht te zetten waardoor het langer duurt. Ook is het veiliger want het voorkomt uitschieters. Goede messen scheelt het halve werk!

Veel succes!

Tekst: Suzanne van Laar

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten