Het nieuwe jaar is begonnen, tijd om je gezonde gewoontes weer op te pakken!

Ik hoop dat je met Kerst en Oud en Nieuw heel erg hebt genoten van het lekkere eten, de wijn(en), champagne en gezelligheid met vrienden of familie. Maar nu moet je er toch echt weer aan geloven, gezond eten. Je lichaam weer resetten na al dat (ongezonde) eten van de afgelopen maand. Wil je dit echt goed aanpakken? Dan heb ik de perfecte tip voor jou. Namelijk de winterdetox van Frecious.

Deze ga ik je natuurlijk niet zomaar aanraden, ik heb hem namelijk voor je getest, en kan je vertellen dat dit echt wel de beste en lekkerste detox is die ik tot nu toe heb gedaan. Benieuwd naar mijn ervaring en wat je kan verwachten?

Frecious Winterdetox

Super benieuwd was ik naar de Winterdetox van Frecious, je mag er namelijk gewoon bij eten!! En ik moet zeggen, dat sprak mij nog wel het meest aan. Ik heb namelijk een hekel aan het gevoel trek te hebben, en de belofte is dat je tijdens deze detox geen seconde trek hebt. Ik moet zeggen, dit klopt ook zeker!

Het detox pakket

Zodra je de Winterdetox bestelt krijg je een doos thuisgestuurd met daarin 21 sapjes en 28 combishots. Tip: Zorg ervoor dat je ruimte hebt in de vriezer, want het is de bedoeling dat je de sapjes en shots in de vriezer bewaart. De avond van tevoren kan je deze er voor de volgende dag uithalen, zodat ze op tijd zijn ontdooid. Ook krijg je een PDF toegestuurd met daarin het maaltijdplan dat bij de Winterdetox hoort. Zoals ik al zei, mag je er namelijk gewoon bij eten, heerlijk.

Hoe werkt het

In het maaltijdplan vind je tips voor de afbouw (3 dagen van tevoren) en voorbereiding op de detox. Tijdens deze dagen ga je vast afbouwen naar zo puur en onbewerkt mogelijk voedsel. Dit is helemaal niet moeilijk, want ook hierbij helpt Frecious je met tips en tricks. Na deze drie dagen ga je beginnen aan je detox. Ook vind je in het maaltijdplan heel veel informatie en een boodschappenlijstje met producten die je nodig hebt tijdens jouw 7 dagen durende Winterdetox.

In het maaltijdplan staat precies welke sapjes je op een dag drinkt en hoe laat, welke combishots je neemt en waaruit je ontbijt, lunch en diner bestaat. Heb je toch nog trek? Dan staat er in het plan ook welke tussendoortjes je mag nemen.

Na afloop van je detox zijn er nog opbouwdagen. Deze dagen ga je langzaam weer meer eten, maar Frecious helpt je bij de productkeuze. Voor je lichaam is het namelijk het best wanneer je het zo lang mogelijk volhoudt om onbewerkt en natuurlijk voedsel te eten.

Jouw winterdetox begint

De avond van tevoren haal je je sapjes voor de volgende dag uit de vriezer en niet te vergeten je combishots. Kijk ook even wat je morgen gaat eten, misschien kun je vast je ontbijt voorbereiden.

’s Ochtends meteen na het wakker worden neem je je combishot en dan minimaal een kwartier voor je ontbijt je eerste sapje. Hierna ga je ontbijten (volgens het plan), tussendoor neem je nog een sapje. Voor de lunch neem je weer een combishot en hierna eet je de lunch die in je maaltijdplan staat. ’s Middags neem je nog een sapje. Je gaat koken en vlak voor het avondeten is het weer tijd voor een combishot, waarna je natuurlijk heerlijk gaat eten.

Merk je nu dat je tussendoor nog trek hebt? Neem dan een van de tussendoortjes die in het maaltijdplan staan.

Voorbeeldreceptjes uit het maaltijdplan

Benieuwd wat voor recepten er in het maaltijdplan staan? Hieronder deel ik een ontbijt-, lunch-, diner-, en tussendoorreceptje met je:

Ontbijt

Applecrumble met peer, muesli en chiazaad

Wat heb je nodig?

 • 1 appel
 • 1 peer
 • 1 tl chiazaad
 • 3 el muesli
 • 1 el ahornsiroop

Zo maak je het:

 • Doe de appel, peer en het chiazaad in de blender. Eventueel wat water toevoegen afhankelijk van hoe dik je het wilt.
 • Vermeng de ahornsiroop met de muesli en kruimel dit over je ontbijt.

Lunch

Rijstwafels met fetakaas (1/4), geprakte avocado en kiemen 

Diner

Proteïne pannetje met kikkererwten

Wat heb je nodig?

 • 50 gram quinoa + 1tl bouillonpoeder
 • 1 klein uitje, 1 teentje knoflook
 • ½ rode punt paprika
 • ½ blik kikkererwten
 • ½ blik gepelde tomaten
 • 1 tl kerriepoeder, peper en zout

Zo maak je het:

 • verhit milde olijfolie in een pan op een middelhoog vuur en bak de gesneden ui, knoflook en paprika ca. 5 minuten. Voeg de tomaten inclusief het vocht toe en breng alles zachtjes aan de kook.
 • Voeg de quinoa, het kerriepoeder en het bouillonpoeder toe en laat ca. 15 minuten zachtjes koken totdat de quinoa gaar is en het vocht is opgenomen.
 • Doe alles bij elkaar en maak nog even warm met de kikkererwten.

Tussendoortje

Als tussendoortje mag je eigenlijk van alles nemen op het moment dat je hier behoefte aan hebt. Denk aan rijstwafels, banaan met kaneel, noten, appelschijfjes met pindakaas of een gekookt eitje.

P.s. Voor het maken van de receptjes moet je ongeveer een halfuurtje rekenen. Dus lekkere receptjes die ook zo klaar zijn!

Mijn ervaring

Natuurlijk ervaart iedereen een detox anders, maar toch wil ik je niet onthouden hoe ik deze detox heb ervaren. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de combishots best heftig vond, maar… deze zorgden er wel voor dat ik meteen na dag 1 verandering merkte in mijn lichaam. Mijn lichaam was zichzelf echt aan het resetten.

Ook belangrijk, de recepten bij de Winterdetox zijn super makkelijk en vooral erg lekker. Ik heb geen seconde trek gehad, en heb dan ook geen gebruik gemaakt van de tussendoortjes die je mag nemen. De maaltijden op zich waren voor mij voldoende.

Na 7 dagen voelde ik me echt herboren. Mijn lichaam voelde heerlijk. Geen buikpijn, geen hoofdpijn, geen zin in zoetigheid of ongezonde snacks. Ik moet dan ook zeggen dat het helemaal niet moeilijk is om vol te houden onbewerkt en puur te blijven eten. Sterker nog, je hebt hier juist enorm veel zin in. Ook had ik na de detox veel meer energie dan daarvoor en ben ik ongeveer 5 kilo afgevallen.

Wil je meer lezen over wat een detox met je doet? Op deze pagina staat alles wat je over detoxen wilt weten.

Kan je niet wachten?

Wil je niet op de winactie wachten maar meteen beginnen? Dat begrijpen wij natuurlijk en daarom hebben we speciaal voor jou een kortingsactie van 15%.  Met de code VIVONLINE kun je jouw detox bestellen via deze pagina.

 

Tekst: Djoeke Dekker voor Vivonline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten