Je kent ze wel, de sundae ijsjes met allerlei kleurige toppings die je aanstaren op een warme zonnige dag. Hoe smakelijk ze er misschien ook uit mogen zien, schijn bedriegt. De ingrediëntenlijst verraadt al gauw dat je het eigenlijk geen ijs kunt noemen. Maar moet jij ondanks dat tóch veel moeite doen om hier nee tegen te zeggen? Dat begrijpen we! Geen zorgen! Met dit recept kun je zorgeloos genieten van jouw heerlijke sundae ice cream. Nice toch?!
Bananen (n)Ice Cream
(1 grote of 2 kleine porties)
- 2 bananen
- 2 el plantaardige melk (vb amandel)
Snijd de bananen in plakjes en stop ze (in een vershoudzakje) voor minstens 2 uur in de vriezer. Haal de bananen uit de vriezer en blend ze samen met de plantaardige melk tot een romige ijsmassa. Easy peasy dus!
Healthy Toppings
Romige chocolade topping
- 100 gr kokosolie (gesmolten)
- 4 el rauwe cacao poeder
- 1 el cacoanibs
Smelt de kokosolie en roer en de cacaopoeder en nibs doorheen. Nog romiger? Voeg een heel klein scheutje sojaroom toe.
Crunchy karamel topping
- 1 el notenpasta (of pindakaas)
- 1 tl vanille extract (of het merg van 1/2 vanillestokje)
- 1/2 el ahornsiroop
- fijngehakte pecannoten
Blend alle ingrediënten (behalve de noten) tot een romige saus. Schenk over je ijs en top af met wat gehakte nootjes.
Sticky toffee topping
- 7 dadels (ontpit)
- 1 el citroensap
- 1 tl vanille extract (of het merg van 1/2 vanillestokje)
- 1/2 tl himalaya- of zeezout
Laat de dadels minimaal 4 uur weken, en bewaar het water om later het mengsel eventueel te verdunnen. Voeg de dadels samen met de andere ingredienten in de blender en draai tot een glad mengsel. Voeg eventueel nog 1 a 2 eetlepels van het weekwater toe als de saus wilt verdunnen.
Chunky Strawberry
- 100 gr aardbeien (diepgevroren)
- 1 el water
- 1/2 el kokossnippers
Blend de aardbeien met het water tot een saus, schenk over het ijs, en maak af met wat kokossnippers.
Je merkt het al, de topping mogelijkheden zijn eindeloos. Wees gerust creatief, en stel je eigen topping samen! En met welke topping dan ook, ga er zorgeloos van genieten!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
27 april 2016
Koninklijke opwarmertjes
19 december 2014
Hoofdgerecht: Kerstkalkoen met peer
10 februari 2016
Thuis trainen; 5 handige tools
30 januari 2018
6 Gezonde gewoontes voor een slanker en gezonder leven!
12 mei 2017
Let op: glutenvrij niet altijd gezond!
16 maart 2014
Sportieve girls in Utopia!
6 juni 2022
Vitamine D staat op nummer 1
20 oktober 2015
Glutenvrije & raw chocoladetaart
20 juli 2016
EEN LEVEN LANG GEZOND DRINK PLEZIER
31 maart 2015
Geitenmelk: de voordelen voor jouw kleintje
25 juni 2016
O help…de puistjeszone
1 augustus 2017
Zelf de lekkerste matcha latte maken
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
10 oktober 2019
Deze healthy glutenvrije pizza is adembenemend lekker
22 december 2017
Een gezond Engels ontbijtje tijdens de feestdagen, het kan!
8 augustus 2015
Bloemkoolsoep met gerookte zalm
21 juni 2018
Bloemkoolpizza met verse groenten
16 september 2019
Portobelloburger met omelet en avocado, uit ‘Gezonder met Viv’
21 juni 2019
Lekker bakken dit weekend met Viv’s appeltaart
4 januari 2019
Acai in je smoothie? Een echte antioxidanten boost!
14 november 2018
Chocolade smoothie met maar 4 ingrediënten!
20 november 2014
Healthy soepje met Gareth Evans
14 april 2016
Hoe werk je toe naar een gifvrij lijf?
18 december 2015
Friday Favourites: korting bij The Body Shop!
1 februari 2017
EETDAGBOEK VAN TOPHOCKEYSTER ELLEN HOOG
8 januari 2019
Wat heeft je schildklier met je mondgezondheid te maken?
25 augustus 2014
Vegan choco dessert
26 april 2021
Oranje Koningsdag smoothie
17 december 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –