Met het warme weer lekker aan de BBQ geweest maar nu even toe aan een zonnig maar stevig en vegetarisch vitaminebommetje? Zoek niet verder. Deze kruidige rode linzensoep vol groenten kun je prima als vullende avondmaaltijd eten. Voor de grotere eters kun je hem serveren met papadums, en laat (homemade) hummus daarbij nou weer heel erg lekker zijn. Voor zowel kleinere als grotere eters dus een prima plan!
Rode linzensoep (met lekker veel groenten!)
Je hebt nodig:
(voor ongeveer 4 personen)
- Ui (1)
- Olijfolie
- Knoflook (3 teentjes)
- Rode peper ( of theelepel sambal)
- Zakje rode linzen of 2 blikjes linzen (als je niet zoveel tijd hebt)
- Groente of tuinkruiden bouillon (2 liter)
- Selderij (3 a 4 stengels)
- Wortel (250 gram)
- Verse tomaten (5)
- Courgette (1)
- Ras el Hanout kruiden (ongeveer 1.5 theelepel)
Verse platte peterselie en/of koriander (naar smaak)
Voor extra pit: gedroogde gemalen rode peper
Hou je niet van pittig maar wil je een zachtere, meer romige variant?
Voeg wat kokosmelk toe, maar ook (soya) kookroom of wat crème fraîche doet het ‘m.
Aan de slag!
Snij een ui, wat teentjes knoflook en een rode peper (of voeg een beetje sambal toe!).
Roerbak dit met een beetje olijfolie in een diepe soep(pan).
Voeg rode linzen toe. Laat 20 minuutjes zachtjes koken, doe dit in groente of tuinkruiden bouillon.
Roerbak groenten naar smaak. Selderijstengel, wortel, verse tomaten en courgette zijn samen heerlijk. Voeg ze daarna toe aan de kokende soep. Nog heel even laten doorkoken. Maak af met Ras el Hanout kruiden, verse platte peterselie en/of koriander.
Proef even of het genoeg pit heeft en kruidig genoeg is. Soms is het lekker nog wat gedroogde gemalen rode peper toe te voegen. Hou je niet van pittig kun je er ook een scheutje kokosmelk doorheen roeren.
Serveertip
Lekker met papadums en (zelfgemaakte) hummus.
Smakelijk!
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
20 maart 2014
Een goede houding is het halve werk
23 augustus 2015
In gesprek met dokter Leenarts
18 juli 2016
PERSOONLIJK INTERVIEW: MIJN GEZINSLEVEN
15 juli 2014
Boekweitwrap zalm & avocado
2 februari 2018
Schone oren en een beter gehoor, dit is het geheim!
7 september 2018
Vaker plantaardig eten met deze tips
5 oktober 2018
10 tips om gezond uit eten te gaan
8 juli 2017
Kan je alleen op raw food leven?
20 oktober 2018
Lekker en gezond: wortelsoep
1 oktober 2021
10 dingen die iedere vrouw meer zou moeten eten
12 juni 2016
Help, ik ben suikerverslaafd!
19 maart 2016
Kleurrijk eten met kinderen
17 juli 2015
Minder suiker: 5 tips!
28 april 2015
Boho-Tiffin voor jou!
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
4 oktober 2018
Het beste natuurlijke middel tegen constipatie!
1 februari 2017
Lekker gezond recept voor de kids: linzen burgers
3 november 2015
Het lekkerste glutenvrije brood volgens Vivonline
22 maart 2019
Meer groenten eten is gezond, en zo doe je het!
9 september 2016
KIKKERERWTEN BURGER
7 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Krystl Pullens
23 mei 2019
Zwanger worden gaat sneller met deze tips!
26 januari 2017
Uit Tips van Jet: Recept voor een Cashew Havermoutje
1 juli 2018
5 Tips om de week gezond door te komen!
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
12 maart 2015
Meet healthlover Rens Kroes!
18 januari 2017
Bloedarmoede bij je kind, wat te doen?
2 januari 2018
Immuunsysteem booster
28 september 2020
10 self-care rituelen die je daadwerkelijk kunt vasthouden
30 augustus 2021
Endometriose: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
30 oktober 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –