Rode bietjes zijn gezond en je kunt er eindeloos mee variëren. Maar bietjes hebben ook geneeskrachtige kwaliteiten! Een ideaal recept voor de lunch of hoofdmaaltijd eventueel geserveerd met een salade. Niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens heel snel klaar!
Geneeskrachtig
Sinds de middeleeuwen worden bietjes voorgeschreven bij ziektes die te maken hebben met het bloed, de ingewanden en de spijsvertering. Bietjes blijken goed te helpen bij mensen die kampen met een (te) hoge bloeddruk.
Naast de geneeskrachtige werking bevat de rode biet ook veel vitaminen en mineralen, zoals vitamine B11 (foliumzuur), vitamine B6 en vitamine C. Mineralen als mangaan, koper, kalium en magnesium zijn ook volop aanwezig.
Ze bevatten ook veel vezels, wat goed is voor je spijsvertering en je een voldaan gevoel geeft (ideaal dus als je op de kilo’s wil letten) en veel antioxidanten. Ook zouden ze ontstekingsremmend werken.
Rode bietensoep met walnoten
Ingrediënten
3 medium gekookte bietjes
1 eetlepel olijfolie of kokosolie
een halve ui of 1 á 2 sjalotjes
een halve geschilde sinaasappel
1 teentje knoflook
3 eetlepels walnoten
300 ml. groentebouillon
Bereiding
Mix alle ingrediënten in de blender. Garneer met wat walnoten of pistachenootjes. Je kunt deze bietensoep koud of warm eten! Eet smakelijk!
Tekst: Monique Winkel voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 april 2020
5 Gezonde manieren om je dag goed te beginnen
8 november 2018
Wat doet slaap precies voor je kind?
8 september 2014
Viv’s zoete aardappelchips
12 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #1 Speltpasta
10 juni 2015
SLA: het kookboek
26 april 2019
Hoe ga je hoofdpijn te lijf met de juiste voeding?
1 december 2018
Autisme: hoe kunnen onze darmen een positieve rol spelen?
25 mei 2015
Hoe werkt de mind?
29 juli 2016
KAKKERLAKKENMELK HET NIEUWE SUPERFOOD?
19 september 2019
Geef je standaard koffietje een twist met deze tips
16 augustus 2015
Hotspot: 5&33
11 mei 2020
Hoe (on)gezond is muesli nu eigenlijk?
10 oktober 2019
Deze healthy glutenvrije pizza is adembenemend lekker
17 maart 2020
Het allerlekkerste bananenbrood
1 september 2018
Boekweit met frambozen en granaatappelpitjes
11 januari 2018
Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst
13 oktober 2018
Sushi omelet
23 oktober 2014
Vivonline goes to Paris
11 december 2018
We like de 100% natuurlijk thee van Tastea
31 maart 2015
Geitenmelk: de voordelen voor jouw kleintje
23 juli 2017
VEGAN RISOTTO MET SPINAZIE EN CHAMPIGNONS
6 april 2015
Wil jij een persoonlijk voedingsadvies van Viv?
10 februari 2016
Thuis trainen; 5 handige tools
17 november 2015
Verkort zo je ochtendritueel en houd meer tijd over!
27 juli 2018
9 x natuurlijke verkoeling bij zomerse hitte
6 juli 2014
Italiaanse Glutenvrije ’Courgetti’ Pasta
2 oktober 2017
De geneeskracht van 5 soorten paddenstoelen
11 maart 2019
Wij zijn niet echt fan van soja en dit is waarom!
28 december 2016
Wat zat er in mijn healthbox
19 januari 2016
Een liefdevol en veilig huis voor ieder kind!
9 april 2014
Ontzuren met thee
7 maart 2016
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango
22 november 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –