Dit is al een tijdje mijn favoriete bijgerecht en snack. Je hebt misschien al door hoe gek ik ben op kruiden en specerijen zoals ik hier ook al een beetje uitlegde. Ik bedacht me echter dat ik dit recept toch echt wel met jullie wil delen.
Kerrie bloemkool snack
De kruiden toveren eenvoudige bloemkool roosjes om tot een ware traktatie. Ik maak altijd wat meer voor de volgende dag, zodat ik het makkelijk kan toevoegen aan mijn lunch (salade), avondeten of er gewoon lekker op kan snacken.
Je hebt het volgende nodig:
- 1 bloemkool, in roosjes gesneden
- 1-2 theelepel (s) gedroogde curry
- 1 theelepel marjolein
- 1 theelepel gember
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel peterselie of basilicum
- gesmolten kokosolie en zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Plaats de bloemkool roosjes op een bakplaat en bestrooi dit met kruiden.
- Besprenkel met kokosolie en zout. Meng alles goed door met je vingers.
- Rooster in de oven voor ongeveer 25-30 minuten, tot de bloemkool goudbruin en kruidig is.
Tekst: The Green Creator voor VivOnline
photos by the green creator (c) (copyright)
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
8 januari 2019
Wat heeft je schildklier met je mondgezondheid te maken?
2 juni 2021
10x eten tegen zonnebrand
7 november 2015
Kurkuma is de superwortel en dit is waarom.
26 juli 2014
Tip! Boekweit crackers
20 oktober 2017
De lekkerste vegan hotspots in Londen
25 juli 2016
HEALTH Q&A: SANNE VOGEL
2 juli 2016
3 x ei love you
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
25 maart 2014
Presentatie coaching
22 oktober 2018
Tips voor een gezonde broodtrommel
7 mei 2018
Een lekker recept: Pink Ibiza Acai Bowl
19 juni 2017
Bewegen op je werk!
23 november 2015
6 tips tegen jouw ‘Blue Monday’
10 november 2015
Een gezonde leefstijl – gewoon in je broekzak!
31 juli 2014
A kiwi a day…
20 maart 2014
Een goede houding is het halve werk
12 januari 2020
Vitamine C helpt je bij griep (ook preventief)
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
16 februari 2017
Heb jij een gezonde mond?
11 juni 2015
My New Roots: heerlijk kookboek
10 februari 2020
Molybdeen: onbekend maar essentieel voor je gezondheid
24 oktober 2018
Zwanger? What (not) to eat and drink
19 juni 2018
De Nationale Groente & Fruitdag
3 juli 2014
Gezond, lekker en simpel: bloemkoolrijst
7 september 2016
10 TIPS VOOR EEN EXTRA LANG ZOMERGEVOEL
5 december 2015
Smullen van deze bietensmoothie!
25 oktober 2018
Voedingstips bij endometriose
29 augustus 2016
De mond als spiegel van de gezondheid
6 maart 2019
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –