Dit is al een tijdje mijn favoriete bijgerecht en snack. Je hebt misschien al door hoe gek ik ben op kruiden en specerijen zoals ik hier ook al een beetje uitlegde. Ik bedacht me echter dat ik dit recept toch echt wel met jullie wil delen.
Kerrie bloemkool snack
De kruiden toveren eenvoudige bloemkool roosjes om tot een ware traktatie. Ik maak altijd wat meer voor de volgende dag, zodat ik het makkelijk kan toevoegen aan mijn lunch (salade), avondeten of er gewoon lekker op kan snacken.
Je hebt het volgende nodig:
- 1 bloemkool, in roosjes gesneden
- 1-2 theelepel (s) gedroogde curry
- 1 theelepel marjolein
- 1 theelepel gember
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel peterselie of basilicum
- gesmolten kokosolie en zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Plaats de bloemkool roosjes op een bakplaat en bestrooi dit met kruiden.
- Besprenkel met kokosolie en zout. Meng alles goed door met je vingers.
- Rooster in de oven voor ongeveer 25-30 minuten, tot de bloemkool goudbruin en kruidig is.
Tekst: The Green Creator voor VivOnline
photos by the green creator (c) (copyright)
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
22 mei 2016
Testosteron houdt je slank, wist je dat?
2 september 2018
Dagelijkse lichaamsbeweging is gezond!
31 mei 2017
Groene grapefruit smoothie
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
29 november 2017
Eerste hulp bij kinderkwaaltjes! 100% natuurlijke remedie
7 september 2018
Hoe gelukkig ben jij?
8 november 2018
Wat doet slaap precies voor je kind?
19 november 2020
8 natuurlijke anti-griep tips
28 maart 2016
Puur natuur ontspannen met Dr. Hauschka
7 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond
12 december 2017
Ik word zo depri van die dips…
11 mei 2020
Met deze 6 tips houd je diëten wél vol
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
8 augustus 2018
Summer salade met linzen
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
13 januari 2017
Verminder je werkstress!
16 september 2019
Portobelloburger met omelet en avocado, uit ‘Gezonder met Viv’
5 juli 2016
Geneeskrachtige basilicum juice
27 januari 2015
Een heerlijk weerstand oppeppend sapje uit de (slow)juicer
30 oktober 2017
Go with The Glow: Veganized Party Pineapple van Rens Kroes
12 maart 2020
Griep? Deze 5 supplementen werken echt!
20 februari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van foodblogger Pauline
16 maart 2016
Lichaam veranderen of aanvaarden?
28 juni 2018
Artisjok, geweldig voor de lever
12 oktober 2018
Hoe gezond zijn bananen?
31 maart 2016
Groene tip: tandenpoetsen met bamboe
14 april 2016
Hoe werk je toe naar een gifvrij lijf?
1 januari 2019
Een kater? Wij hebben de oplossing!
27 juni 2018
Frozen Summer Snack
6 juni 2016
Sapje van de maand: Love Energy
16 november 2016
VIV Health TV – Verantwoorde snoepjes, ze bestaan echt!
10 februari 2020
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –