Herstel je hormonen

2 oktober ligt mijn nieuwe boek “herstel je hormonen in 10 stappen” in de winkel, hou instagram en Facebook goed in de gaten deze week, want de pre-order start snel! We mogen al een klein tipje van de sluier onthullen met dit heerlijke hormoonprooof recept voor Kalkoenburgers met knoflook-komkommersalade.

Ingrediënten (Voor 4 personen)

Voor de komkommersalade

400 g kefiryoghurt

1 komkommer

1 winterpeen

3 teentje knoflook

1 takje munt

 

Voor de kalkoenburgers

500 g kalkoengehakt

60 g kokosmeel

1 ei

2 el grofgehakte bladpeterselie

2 tl mosterd

1 el boter

 

4 grote rodekoolbladeren

 

Extra nodig

Blokrasp

 

Bereiding

  1. Maak eerst de komkommersalade. Leg een schone keukendoek in een zeef en schep de yoghurt erin. Hang de zeef boven een kom en laat de yoghurt minimaal 30 minuten uitlekken. Schep de uitgelekte yoghurt in een kom.
  2. Rasp de komkommer en winterpeen fijn en hak de knoflook en munt fijn. Roer de komkommer, wortel, munt en knoflook door de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.
  3. Schep het kalkoengehakt in een kom en voeg het kokosmeel, ei, de perterselie en mosterd toe. Voeg naar smaak peper en zout toe en kneed het geheel goed met je handen. Vorm er vier burgers van en druk goed aan.
  4. Verhit de boter in een koekenpan en bak de burgers in circa 8 minuten goudbruin en gaar. Keer ze halverwege. Serveer de burgers op de koolbladeren met de komkommersalade erbij.

Eet smakelijk!

Wil je meer lezen over het in balans brengen ven je hormonen? Bestel dan mijn boek ‘Herstel je hormonen’ en start met mijn 10-stappenplan. 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten