We weten allemaal dat groente eten heel belangrijk is en dat je ongeveer 250 gram groente per dag moet eten. Maar soms heb je misschien wel even genoeg van gekookte sperziebonen of een roerbak gerechtje. Goed nieuws, groente kan je ook heel lekker roosteren of grillen, in de zomer natuurlijk op de barbecue, maar dit kan ook heel goed in een grillpan of de oven!
Gegrilde groente
Groente grillen in een grillpan of op de barbecue is eigenlijk heel makkelijk. Je snijdt het in dunne repen of stukken en legt deze in de grillpan of op de barbecue. Het makkelijkst is om de groente te laten liggen tot er mooie bruine strepen van het grillen zijn ontstaan. Hierna draai je ze om en laat je de andere kant nog even grillen. Je kan er wat olijfolie overheen doen voor een extra lekkere smaak en eventueel kruiden naar keuze toevoegen.
Gegrilde groente kan je in een salade eten met bijvoorbeeld wat quinoa, maar ook op je broodje of naast je vlees en aardappelen. Super lekker en een heel andere smaak dan je misschien gewend bent!
geroosterde groente uit de oven
Ook kan je groente heel erg lekker bereiden in de oven. Hierdoor krijg je een hele andere smaak dan je gewend bent. Wat ook makkelijk is aan het in de oven bereiden, is dat je lekker snel klaar bent. Je snijdt (de verschillende) groente in stukken, legt het in een ovenschaal, giet er wat olijfolie overheen en eventueel wat kruiden. Zo snel is het klaar! Wij zijn hier stiekem aan verslaafd en hebben daarom uitgezocht hoe lang elke soort groente precies in de oven moet om hem op z’n aller lekkerst te hebben.
10 – 15 minuten
- Champignons
- Courgette
- Asperges
15 – 20 minuten
- Spruitjes
- Tomaten
20 – 25 minuten
- Paprika
- Ui
- Aubergine
- Wortelen
35 – 40 minuten
- Rode bieten
Ideaal toch? Maak jij deze week ook groente uit de oven of op de grill? Laat je ons dan even weten of het goed is gelukt, we zijn heel benieuwd! Over grillen gesproken, we hebben ook tips voor een gezonde barbecue voor jou op een rijtje gezet. Benieuwd? Lees dan dit artikel.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
4 oktober 2017
Help mij water drinken
30 september 2015
Glutenvrije maand
4 juni 2015
Tip: Healthy Pleasures
26 januari 2019
Pompoensoep met groene curry en kokos
14 juni 2017
Wat kun je het beste doen bij misselijkheid?
29 april 2015
Cellulite, zo kom je er vanaf!
29 oktober 2019
Zo blijf je gemotiveerd om te sporten nu het kouder is
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
31 maart 2015
Geitenmelk: de voordelen voor jouw kleintje
17 mei 2016
Waarom zijn linzen zo gezond?
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
4 augustus 2019
Stress: een grote boosdoener voor je gezondheid
2 september 2017
Een verantwoord tussendoortje voor kinderen
10 juli 2016
Tips voor een simpeler leven
12 december 2014
15 foods voor 2015
20 april 2016
Hoe kun je sporten hygiënisch houden?
11 oktober 2018
8 tips om je kinderen gezonder te laten eten
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
20 oktober 2017
Is een vegetarisch dieet gezond, of niet?
26 januari 2017
Hoe herken je een jodiumtekort?
25 maart 2014
Presentatie coaching
19 mei 2018
6 beauty geheimen van Meghan Markle
6 september 2016
EEN HEERLIJKE SALTED CARAMEL SMOOTHIE
28 juli 2016
CHIA ONTBIJTJE, RIJK AAN OMEGA-3!
20 april 2016
Hotspot: Lavinia Good Food
31 oktober 2018
10 natuurlijke pijnstillers
11 juli 2016
GEZONDE SNACKS VOOR DE VAKANTIE
22 januari 2016
Op je kop voor een stralende huid!
1 juli 2016
VEGAN OREO!
10 februari 2016
Thuis trainen; 5 handige tools
8 september 2018
Kruiden geven je gezondheid een boost!
1 december 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –