We weten allemaal dat groente eten heel belangrijk is en dat je ongeveer 250 gram groente per dag moet eten. Maar soms heb je misschien wel even genoeg van gekookte sperziebonen of een roerbak gerechtje. Goed nieuws, groente kan je ook heel lekker roosteren of grillen, in de zomer natuurlijk op de barbecue, maar dit kan ook heel goed in een grillpan of de oven!
Gegrilde groente
Groente grillen in een grillpan of op de barbecue is eigenlijk heel makkelijk. Je snijdt het in dunne repen of stukken en legt deze in de grillpan of op de barbecue. Het makkelijkst is om de groente te laten liggen tot er mooie bruine strepen van het grillen zijn ontstaan. Hierna draai je ze om en laat je de andere kant nog even grillen. Je kan er wat olijfolie overheen doen voor een extra lekkere smaak en eventueel kruiden naar keuze toevoegen.
Gegrilde groente kan je in een salade eten met bijvoorbeeld wat quinoa, maar ook op je broodje of naast je vlees en aardappelen. Super lekker en een heel andere smaak dan je misschien gewend bent!
geroosterde groente uit de oven
Ook kan je groente heel erg lekker bereiden in de oven. Hierdoor krijg je een hele andere smaak dan je gewend bent. Wat ook makkelijk is aan het in de oven bereiden, is dat je lekker snel klaar bent. Je snijdt (de verschillende) groente in stukken, legt het in een ovenschaal, giet er wat olijfolie overheen en eventueel wat kruiden. Zo snel is het klaar! Wij zijn hier stiekem aan verslaafd en hebben daarom uitgezocht hoe lang elke soort groente precies in de oven moet om hem op z’n aller lekkerst te hebben.
10 – 15 minuten
- Champignons
- Courgette
- Asperges
15 – 20 minuten
- Spruitjes
- Tomaten
20 – 25 minuten
- Paprika
- Ui
- Aubergine
- Wortelen
35 – 40 minuten
- Rode bieten
Ideaal toch? Maak jij deze week ook groente uit de oven of op de grill? Laat je ons dan even weten of het goed is gelukt, we zijn heel benieuwd! Over grillen gesproken, we hebben ook tips voor een gezonde barbecue voor jou op een rijtje gezet. Benieuwd? Lees dan dit artikel.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
20 augustus 2015
Geluk ervaren? Hack your brain
9 mei 2015
VivOnline’s Bikini Smoothie Challenge
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
25 augustus 2018
Eet jij genoeg gezonde vetten?
13 april 2020
Simpel maar heerlijk, Viv’s avocado chocolade mousse
22 juli 2020
Anti-sugar-craving muffins: de gezondste snack
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
28 februari 2023
Eiwitten, waarom hebben we die nodig?
16 november 2018
Ook zo’n last van zoete trek?
10 november 2015
Viv Health Event
29 augustus 2016
De mond als spiegel van de gezondheid
8 januari 2019
Wat heeft je schildklier met je mondgezondheid te maken?
22 maart 2019
Meer groenten eten is gezond, en zo doe je het!
21 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Ralph Moorman
11 maart 2019
Wij zijn niet echt fan van soja en dit is waarom!
8 september 2016
WAT IS PRECIES “GLUTENVRIJ” EN WAT NIET?
9 april 2019
8 Fijne detox tips voor het hele jaar door
13 mei 2014
Healthy mom Nicolette van Dam
12 september 2017
Recept: good for the brains food
14 april 2020
Bional Stress Balans helpt in tijden van stress
22 november 2018
Een nikkelallergie? Wat is dat?
6 oktober 2014
Eetdagboek review
31 januari 2016
5 overtuigingen van mensen die geluk ervaren
27 augustus 2015
Viv Loves it: SUE, zoet zonder suiker
26 november 2018
Wat gebeurt er als je geen zuivel eet?
28 april 2016
Hoe genees je op een natuurlijke manier?
13 april 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –