We weten allemaal dat groente eten heel belangrijk is en dat je ongeveer 250 gram groente per dag moet eten. Maar soms heb je misschien wel even genoeg van gekookte sperziebonen of een roerbak gerechtje. Goed nieuws, groente kan je ook heel lekker roosteren of grillen, in de zomer natuurlijk op de barbecue, maar dit kan ook heel goed in een grillpan of de oven!
Gegrilde groente
Groente grillen in een grillpan of op de barbecue is eigenlijk heel makkelijk. Je snijdt het in dunne repen of stukken en legt deze in de grillpan of op de barbecue. Het makkelijkst is om de groente te laten liggen tot er mooie bruine strepen van het grillen zijn ontstaan. Hierna draai je ze om en laat je de andere kant nog even grillen. Je kan er wat olijfolie overheen doen voor een extra lekkere smaak en eventueel kruiden naar keuze toevoegen.
Gegrilde groente kan je in een salade eten met bijvoorbeeld wat quinoa, maar ook op je broodje of naast je vlees en aardappelen. Super lekker en een heel andere smaak dan je misschien gewend bent!
geroosterde groente uit de oven
Ook kan je groente heel erg lekker bereiden in de oven. Hierdoor krijg je een hele andere smaak dan je gewend bent. Wat ook makkelijk is aan het in de oven bereiden, is dat je lekker snel klaar bent. Je snijdt (de verschillende) groente in stukken, legt het in een ovenschaal, giet er wat olijfolie overheen en eventueel wat kruiden. Zo snel is het klaar! Wij zijn hier stiekem aan verslaafd en hebben daarom uitgezocht hoe lang elke soort groente precies in de oven moet om hem op z’n aller lekkerst te hebben.
10 – 15 minuten
- Champignons
- Courgette
- Asperges
15 – 20 minuten
- Spruitjes
- Tomaten
20 – 25 minuten
- Paprika
- Ui
- Aubergine
- Wortelen
35 – 40 minuten
- Rode bieten
Ideaal toch? Maak jij deze week ook groente uit de oven of op de grill? Laat je ons dan even weten of het goed is gelukt, we zijn heel benieuwd! Over grillen gesproken, we hebben ook tips voor een gezonde barbecue voor jou op een rijtje gezet. Benieuwd? Lees dan dit artikel.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
18 november 2015
Bewust en vruchtbaar smullen met deze smoothie!
13 januari 2015
WINTERS SMULLEN: ZOETE AARDAPPEL STAMPPOT
15 juni 2020
7 voordelen van quinoa, het ‘supergraan’
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
9 juli 2016
Sinaasappelkip (kids love it)
30 december 2014
Chocolade notenpasta taartjes
20 augustus 2019
Mijn (kook)boek: Gezonder met Viv
26 april 2017
Koninklijk genieten: gezonde oranje tompoucen!
15 november 2016
Ontbijten uit een bowl: Good morning bowl
22 februari 2017
Receptje: Heerlijke homemade eierkoeken
23 augustus 2015
In gesprek met dokter Leenarts
29 april 2015
Vivian helpt je met een lekkere en gezonde maaltijd!
20 oktober 2017
Is een vegetarisch dieet gezond, of niet?
31 mei 2018
Gezond vegan chocolade ontbijtje
24 januari 2019
Suiker: hoe blijf ik er van af?
25 maart 2015
De vetfluisteraar
7 september 2018
Vitamines die je nodig hebt boven de 40
2 mei 2016
Tijd voor een gezonde levensstijl!
2 juni 2016
Gezonde boekweit wraps
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
22 augustus 2017
Kick-start je dag met deze Groene Paksoi smoothie
13 april 2020
5 Gezonde manieren om je dag goed te beginnen
10 december 2017
Beheerst onzekerheid jouw leven?
13 september 2016
EEN SAPJE VOOR SNEL HERSTEL EN ‘ANTI-KATER’
3 juli 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –