We weten allemaal dat groente eten heel belangrijk is en dat je ongeveer 250 gram groente per dag moet eten. Maar soms heb je misschien wel even genoeg van gekookte sperziebonen of een roerbak gerechtje. Goed nieuws, groente kan je ook heel lekker roosteren of grillen, in de zomer natuurlijk op de barbecue, maar dit kan ook heel goed in een grillpan of de oven!
Gegrilde groente
Groente grillen in een grillpan of op de barbecue is eigenlijk heel makkelijk. Je snijdt het in dunne repen of stukken en legt deze in de grillpan of op de barbecue. Het makkelijkst is om de groente te laten liggen tot er mooie bruine strepen van het grillen zijn ontstaan. Hierna draai je ze om en laat je de andere kant nog even grillen. Je kan er wat olijfolie overheen doen voor een extra lekkere smaak en eventueel kruiden naar keuze toevoegen.
Gegrilde groente kan je in een salade eten met bijvoorbeeld wat quinoa, maar ook op je broodje of naast je vlees en aardappelen. Super lekker en een heel andere smaak dan je misschien gewend bent!
geroosterde groente uit de oven
Ook kan je groente heel erg lekker bereiden in de oven. Hierdoor krijg je een hele andere smaak dan je gewend bent. Wat ook makkelijk is aan het in de oven bereiden, is dat je lekker snel klaar bent. Je snijdt (de verschillende) groente in stukken, legt het in een ovenschaal, giet er wat olijfolie overheen en eventueel wat kruiden. Zo snel is het klaar! Wij zijn hier stiekem aan verslaafd en hebben daarom uitgezocht hoe lang elke soort groente precies in de oven moet om hem op z’n aller lekkerst te hebben.
10 – 15 minuten
- Champignons
- Courgette
- Asperges
15 – 20 minuten
- Spruitjes
- Tomaten
20 – 25 minuten
- Paprika
- Ui
- Aubergine
- Wortelen
35 – 40 minuten
- Rode bieten
Ideaal toch? Maak jij deze week ook groente uit de oven of op de grill? Laat je ons dan even weten of het goed is gelukt, we zijn heel benieuwd! Over grillen gesproken, we hebben ook tips voor een gezonde barbecue voor jou op een rijtje gezet. Benieuwd? Lees dan dit artikel.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 juli 2019
Comfort food: pittige Thaise pompoensoep
7 maart 2017
De verschillende schuilnamen van suiker
22 februari 2019
Dit recept wil je maken: gezonde mugcake
14 maart 2018
Wat is oxidatieve stress?
9 mei 2015
VivOnline’s Bikini Smoothie Challenge
10 maart 2016
Welk effect heeft zout op je nieren?
7 augustus 2016
GEZOND BROODJE VAN VIVIAN EN FREDERIQUE
1 december 2015
Voeding met Viv: Miljuschka Witzenhausen
22 juli 2015
Spring je zomerklaar!
16 november 2016
VIV Health TV – Verantwoorde snoepjes, ze bestaan echt!
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
21 januari 2016
Get fit with HIIT
2 december 2016
Het perfecte recept voor een healthy Chai Latte
6 juni 2016
Sapje van de maand: Love Energy
22 maart 2015
De koelkast van: Froukje de Both
24 maart 2014
Inspiratie voor de Challenge
14 juni 2019
De gezondste vetten en oliën om mee te koken!
17 februari 2018
Na de geboorte: tips voor een gezond en gelukkig herstel
10 juli 2016
Tips voor een simpeler leven
26 januari 2017
Uit Tips van Jet: Recept voor een Cashew Havermoutje
3 september 2015
Gezonde chocopasta
21 november 2016
Insecten eten is populairder dan ooit, durf jij het aan?
22 december 2020
Blijf slank tijdens de kerst met onze tips!
12 januari 2016
Vivonline en Marleyspoon samenwerking
1 oktober 2018
Stop vandaag nog met roken!
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
26 augustus 2015
Aardbeienijsjes: verrassend lekker en makkelijk te maken
13 maart 2016
Gezond boodschappen doen met weinig geld?
16 maart 2015
Superfood nummer 1: pruimen
12 maart 2015
Meet healthlover Rens Kroes!
27 oktober 2014
5 gezonde vragen van de ‘Margriet’
11 januari 2019
Zo voorkom je ongezond snacken tijdens donkere dagen!
27 januari 2019
Wil je meer energie? Probeer een winterdetox!
18 juli 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –