We weten allemaal dat groente eten heel belangrijk is en dat je ongeveer 250 gram groente per dag moet eten. Maar soms heb je misschien wel even genoeg van gekookte sperziebonen of een roerbak gerechtje. Goed nieuws, groente kan je ook heel lekker roosteren of grillen, in de zomer natuurlijk op de barbecue, maar dit kan ook heel goed in een grillpan of de oven!
Gegrilde groente
Groente grillen in een grillpan of op de barbecue is eigenlijk heel makkelijk. Je snijdt het in dunne repen of stukken en legt deze in de grillpan of op de barbecue. Het makkelijkst is om de groente te laten liggen tot er mooie bruine strepen van het grillen zijn ontstaan. Hierna draai je ze om en laat je de andere kant nog even grillen. Je kan er wat olijfolie overheen doen voor een extra lekkere smaak en eventueel kruiden naar keuze toevoegen.
Gegrilde groente kan je in een salade eten met bijvoorbeeld wat quinoa, maar ook op je broodje of naast je vlees en aardappelen. Super lekker en een heel andere smaak dan je misschien gewend bent!
geroosterde groente uit de oven
Ook kan je groente heel erg lekker bereiden in de oven. Hierdoor krijg je een hele andere smaak dan je gewend bent. Wat ook makkelijk is aan het in de oven bereiden, is dat je lekker snel klaar bent. Je snijdt (de verschillende) groente in stukken, legt het in een ovenschaal, giet er wat olijfolie overheen en eventueel wat kruiden. Zo snel is het klaar! Wij zijn hier stiekem aan verslaafd en hebben daarom uitgezocht hoe lang elke soort groente precies in de oven moet om hem op z’n aller lekkerst te hebben.
10 – 15 minuten
- Champignons
- Courgette
- Asperges
15 – 20 minuten
- Spruitjes
- Tomaten
20 – 25 minuten
- Paprika
- Ui
- Aubergine
- Wortelen
35 – 40 minuten
- Rode bieten
Ideaal toch? Maak jij deze week ook groente uit de oven of op de grill? Laat je ons dan even weten of het goed is gelukt, we zijn heel benieuwd! Over grillen gesproken, we hebben ook tips voor een gezonde barbecue voor jou op een rijtje gezet. Benieuwd? Lees dan dit artikel.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
30 oktober 2017
Go with The Glow: Veganized Party Pineapple van Rens Kroes
15 februari 2021
20 natuurlijke manieren om je libido een flinke boost te geven
4 oktober 2018
Het beste natuurlijke middel tegen constipatie!
2 november 2018
Spirulina voor een betere gezondheid
25 augustus 2015
Viv eet mee zoekt kandidaten
1 september 2019
Dit wil je eten om de hersenen zo gezond mogelijk te houden
22 maart 2015
De koelkast van: Froukje de Both
18 juli 2017
Detox tarwegras smoothie!
23 oktober 2014
Vivonline goes to Paris
13 juli 2018
Homemade chocolade, easy does it!
15 maart 2017
GENIETEN VAN DE ZON ÈN EEN STRAKKE HUID
4 februari 2016
De kracht van rauwe voeding
28 januari 2015
De Nationale Eettest BNN
28 december 2015
Winnen! Het boek “Make-up. My Story”
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
15 juni 2015
Boerenkool: hip, trendy & healthy
19 september 2017
DE KOELKAST, WAT BEWAAR JE ER NIET IN? DEZE 13 PRODUCTEN!
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
28 oktober 2015
Heerlijk voorleesboek van Cabaretière Madelijne Kool
13 juli 2015
Glutenvrij picknicken
12 januari 2019
Dit zijn de 7 voordelen van de sauna!
15 oktober 2017
Hoe houd je oren goed schoon?
16 oktober 2015
Glutenvrije kip sandwich
25 januari 2018
Viv’s zoete aardappelcurry met quinoa
9 oktober 2018
Een groene smoothie drink ik echt met plezier!
29 november 2015
Video: Winterse Vitaminebom
1 januari 2019
Een kater? Wij hebben de oplossing!
22 december 2015
Beter (w)eten. “Je darmen zijn je tweede brein”
17 mei 2016
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –