We weten allemaal dat groente eten heel belangrijk is en dat je ongeveer 250 gram groente per dag moet eten. Maar soms heb je misschien wel even genoeg van gekookte sperziebonen of een roerbak gerechtje. Goed nieuws, groente kan je ook heel lekker roosteren of grillen, in de zomer natuurlijk op de barbecue, maar dit kan ook heel goed in een grillpan of de oven!
Gegrilde groente
Groente grillen in een grillpan of op de barbecue is eigenlijk heel makkelijk. Je snijdt het in dunne repen of stukken en legt deze in de grillpan of op de barbecue. Het makkelijkst is om de groente te laten liggen tot er mooie bruine strepen van het grillen zijn ontstaan. Hierna draai je ze om en laat je de andere kant nog even grillen. Je kan er wat olijfolie overheen doen voor een extra lekkere smaak en eventueel kruiden naar keuze toevoegen.
Gegrilde groente kan je in een salade eten met bijvoorbeeld wat quinoa, maar ook op je broodje of naast je vlees en aardappelen. Super lekker en een heel andere smaak dan je misschien gewend bent!
geroosterde groente uit de oven
Ook kan je groente heel erg lekker bereiden in de oven. Hierdoor krijg je een hele andere smaak dan je gewend bent. Wat ook makkelijk is aan het in de oven bereiden, is dat je lekker snel klaar bent. Je snijdt (de verschillende) groente in stukken, legt het in een ovenschaal, giet er wat olijfolie overheen en eventueel wat kruiden. Zo snel is het klaar! Wij zijn hier stiekem aan verslaafd en hebben daarom uitgezocht hoe lang elke soort groente precies in de oven moet om hem op z’n aller lekkerst te hebben.
10 – 15 minuten
- Champignons
- Courgette
- Asperges
15 – 20 minuten
- Spruitjes
- Tomaten
20 – 25 minuten
- Paprika
- Ui
- Aubergine
- Wortelen
35 – 40 minuten
- Rode bieten
Ideaal toch? Maak jij deze week ook groente uit de oven of op de grill? Laat je ons dan even weten of het goed is gelukt, we zijn heel benieuwd! Over grillen gesproken, we hebben ook tips voor een gezonde barbecue voor jou op een rijtje gezet. Benieuwd? Lees dan dit artikel.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
27 mei 2016
Beautiful Breakfast
9 juni 2014
Touwtje springen is healthyproof!
23 december 2020
Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
1 december 2015
Voeding met Viv: Miljuschka Witzenhausen
25 november 2015
Hoe maak ik ‘de basic green smoothie’?
2 mei 2017
Rappe risotto met groene asperges
29 september 2022
Vermoeid, of weinig energie voordat je ongesteld wordt? Mijn 9 tips
2 januari 2018
Immuunsysteem booster
5 mei 2014
De multifunctie van kokosolie!
7 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond
31 oktober 2018
10 natuurlijke pijnstillers
21 februari 2017
We looove avocado! Je kunt er namelijk meer mee dan je denkt.
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
26 november 2018
Wat gebeurt er als je geen zuivel eet?
4 oktober 2018
Het beste natuurlijke middel tegen constipatie!
6 november 2018
Wat is een bijnieruitputting?
28 juli 2016
CHIA ONTBIJTJE, RIJK AAN OMEGA-3!
27 januari 2016
Viv’s heerlijke wintersmoothie
16 januari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van Kim Kotter
4 januari 2018
Dit zijn de foodtrends voor 2018
13 december 2018
Shop nu onze leukste webshop artikelen voor onder de kerstboom!
26 september 2018
Ben jij klaar voor een snel en gezond beauty ontbijtje?
14 juli 2016
WELKE KRUIDEN ZIJN GOED VOOR JE HUID?
19 mei 2016
Kruidige rijst-linzen-wortelmix
22 maart 2015
De koelkast van: Froukje de Both
26 juli 2019
Meal preppen: wat is het en hoe doe je dat?
15 november 2016
Ontbijten uit een bowl: Good morning bowl
3 oktober 2017
Weerstand booster Vitamine C(amu camu)!
3 oktober 2018
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –