We weten allemaal dat groente eten heel belangrijk is en dat je ongeveer 250 gram groente per dag moet eten. Maar soms heb je misschien wel even genoeg van gekookte sperziebonen of een roerbak gerechtje. Goed nieuws, groente kan je ook heel lekker roosteren of grillen, in de zomer natuurlijk op de barbecue, maar dit kan ook heel goed in een grillpan of de oven!
Gegrilde groente
Groente grillen in een grillpan of op de barbecue is eigenlijk heel makkelijk. Je snijdt het in dunne repen of stukken en legt deze in de grillpan of op de barbecue. Het makkelijkst is om de groente te laten liggen tot er mooie bruine strepen van het grillen zijn ontstaan. Hierna draai je ze om en laat je de andere kant nog even grillen. Je kan er wat olijfolie overheen doen voor een extra lekkere smaak en eventueel kruiden naar keuze toevoegen.
Gegrilde groente kan je in een salade eten met bijvoorbeeld wat quinoa, maar ook op je broodje of naast je vlees en aardappelen. Super lekker en een heel andere smaak dan je misschien gewend bent!
geroosterde groente uit de oven
Ook kan je groente heel erg lekker bereiden in de oven. Hierdoor krijg je een hele andere smaak dan je gewend bent. Wat ook makkelijk is aan het in de oven bereiden, is dat je lekker snel klaar bent. Je snijdt (de verschillende) groente in stukken, legt het in een ovenschaal, giet er wat olijfolie overheen en eventueel wat kruiden. Zo snel is het klaar! Wij zijn hier stiekem aan verslaafd en hebben daarom uitgezocht hoe lang elke soort groente precies in de oven moet om hem op z’n aller lekkerst te hebben.
10 – 15 minuten
- Champignons
- Courgette
- Asperges
15 – 20 minuten
- Spruitjes
- Tomaten
20 – 25 minuten
- Paprika
- Ui
- Aubergine
- Wortelen
35 – 40 minuten
- Rode bieten
Ideaal toch? Maak jij deze week ook groente uit de oven of op de grill? Laat je ons dan even weten of het goed is gelukt, we zijn heel benieuwd! Over grillen gesproken, we hebben ook tips voor een gezonde barbecue voor jou op een rijtje gezet. Benieuwd? Lees dan dit artikel.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
21 juni 2018
Bloemkoolpizza met verse groenten
1 januari 2019
Een kater? Wij hebben de oplossing!
21 januari 2015
Chips tijdens de afval challenge …
31 juli 2014
Frisse veldslasalade
5 februari 2016
Gezond haar en gezonde voeding
16 april 2016
Hoe houd je de koelkast schoon?
13 december 2015
huilbaby, astma, ADHD?? Wij hebben wat tips voor jou.
8 september 2018
Kruiden geven je gezondheid een boost!
15 maart 2019
Eet jij genoeg eiwitten? Wij helpen je!
8 oktober 2017
3x glutenvrije pasta recepten
11 mei 2020
Met deze 6 tips houd je diëten wél vol
9 april 2014
Ontzuren met thee
19 maart 2016
Kleurrijk eten met kinderen
13 januari 2021
Hoe een gezonde bloedsuikerspiegel je helpt met afvallen
15 februari 2017
FRIET
30 april 2014
ONE event!
19 augustus 2017
Hoe gezond is een detox?
11 mei 2019
De 5 beauty geheimen van de Sicilianen
15 juni 2015
Boerenkool: hip, trendy & healthy
3 oktober 2015
Het waarom van glutenvrij
2 februari 2018
Gezond hotspots in Leiden vind je met deze handige lijst
6 juni 2016
Sapje van de maand: Love Energy
9 mei 2016
Krystl: Alles of niets
7 september 2016
10 TIPS VOOR EEN EXTRA LANG ZOMERGEVOEL
7 april 2016
Ratatouille: een perfect zoetig groentegerecht
9 mei 2015
VivOnline’s Bikini Smoothie Challenge
30 december 2014
Chocolade notenpasta taartjes
7 mei 2014
‘Jammie’ recept
29 mei 2016
Je eigen pad bewandelen
14 april 2019
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –