We weten allemaal dat groente eten heel belangrijk is en dat je ongeveer 250 gram groente per dag moet eten. Maar soms heb je misschien wel even genoeg van gekookte sperziebonen of een roerbak gerechtje. Goed nieuws, groente kan je ook heel lekker roosteren of grillen, in de zomer natuurlijk op de barbecue, maar dit kan ook heel goed in een grillpan of de oven!
Gegrilde groente
Groente grillen in een grillpan of op de barbecue is eigenlijk heel makkelijk. Je snijdt het in dunne repen of stukken en legt deze in de grillpan of op de barbecue. Het makkelijkst is om de groente te laten liggen tot er mooie bruine strepen van het grillen zijn ontstaan. Hierna draai je ze om en laat je de andere kant nog even grillen. Je kan er wat olijfolie overheen doen voor een extra lekkere smaak en eventueel kruiden naar keuze toevoegen.
Gegrilde groente kan je in een salade eten met bijvoorbeeld wat quinoa, maar ook op je broodje of naast je vlees en aardappelen. Super lekker en een heel andere smaak dan je misschien gewend bent!
geroosterde groente uit de oven
Ook kan je groente heel erg lekker bereiden in de oven. Hierdoor krijg je een hele andere smaak dan je gewend bent. Wat ook makkelijk is aan het in de oven bereiden, is dat je lekker snel klaar bent. Je snijdt (de verschillende) groente in stukken, legt het in een ovenschaal, giet er wat olijfolie overheen en eventueel wat kruiden. Zo snel is het klaar! Wij zijn hier stiekem aan verslaafd en hebben daarom uitgezocht hoe lang elke soort groente precies in de oven moet om hem op z’n aller lekkerst te hebben.
10 – 15 minuten
- Champignons
- Courgette
- Asperges
15 – 20 minuten
- Spruitjes
- Tomaten
20 – 25 minuten
- Paprika
- Ui
- Aubergine
- Wortelen
35 – 40 minuten
- Rode bieten
Ideaal toch? Maak jij deze week ook groente uit de oven of op de grill? Laat je ons dan even weten of het goed is gelukt, we zijn heel benieuwd! Over grillen gesproken, we hebben ook tips voor een gezonde barbecue voor jou op een rijtje gezet. Benieuwd? Lees dan dit artikel.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
20 maart 2018
Kauwgom, is dat wel zo gezond?
7 maart 2017
De verschillende schuilnamen van suiker
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
6 februari 2021
Dit is de reden waarom we meer vetten moeten eten
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
28 februari 2019
tips voor een gezond carnaval
19 mei 2017
Water vies? Zó lust ieder kind het!
8 augustus 2019
7 fouten die je waarschijnlijk maakt na het trainen
18 augustus 2015
Slanke salade
28 augustus 2017
Rode linzensoep met spinazie en tomaten
31 mei 2016
Super power jezelf: beauty on the inside
5 mei 2016
Voel jij je vrij?
13 april 2016
Kom jij aan 10.000 stappen per dag?
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
12 september 2017
9 handige tips om te weten als je vegetariër wilt worden!
8 januari 2021
4 manieren om terug te komen in een healthy routine
29 september 2018
Boekweitpannenkoek met geitenkaas
9 september 2019
Speltwentelteefjes met kaneel en vanille, uit ‘Gezonder met Viv’
8 april 2016
Havermout pannenkoeken met appel
12 juni 2014
Leuke Viv tips in de JAN
18 juli 2022
Gezonde zomerse watermeloen mocktail
7 september 2018
Vaker plantaardig eten met deze tips
10 oktober 2015
Lekker aan de sapjes!
1 februari 2018
Gezonde samenwerking Vivonline & Blushing
1 juni 2017
Verantwoord picknicken doe je zo!
24 november 2014
Hardlopen in het najaar: 5 tips
13 maart 2016
Gezond boodschappen doen met weinig geld?
11 juli 2019
Zo zorg je voor meer proteïne in je maaltijden
12 januari 2020
Wat de kleur van je ontlasting vertelt over je gezondheid
13 april 2020
femke Van der velden –
Marijke de Kruijff –
Levering is goed, heb mail gestuurd voor weekmenu dat bij help ik val niet af hoort aan te vragen zoals ik had gelezen op instagram maar krijg mail dat ze niet ieder mailtje persoonlijk kunnen beantwoorden.
Marieke Griffioen –
Heb een vraag gesteld zowel via personal Message insta als via een reactie op een verhaal waar je vraagt of er vragen zijn. Nog steeds geen antwoord ontvangen.