Wattenstaafjes, de meningen zijn hierover verdeeld. De een vindt het prima om zijn oren schoon te maken met wattenstaafje, maar de ander ziet toch liever een alternatief. Op Vivonline hebben we al eens eerder een stukje geschreven over een alternatief voor wattenstaafjes, namelijk de EarClin Earshower. Maar er is nu nog een fijn product op de markt als alternatief voor wattenstaafjes, namelijk Audispray.

Oor reiniging

We weten allemaal dat een goede hygiëne belangrijk is. Dit geldt natuurlijk ook voor je oren, maar hoe houd je die nu het makkelijkst schoon? De meest bekende methode is toch het gebruik van wattenstaafjes. Maar wattenstaafjes kunnen de trommelvliezen beschadigen en het oorsmeer juist verder het oor in duwen. Hier zit natuurlijk niemand op te wachten. Je wilt je oren namelijk juist schoonhouden in plaats van meer vervuilen.

Alternatieven voor wattenstaafjes

Het was even zoeken, uitproberen en googelen maar er zijn gelukkig veel alternatieven voor wattenstaafjes. Zo heb je de EarClin waar wij al eerder een stukje over hebben geschreven. Dit is een soort ‘oordouche’, een klein apparaatje waarmee je water opzuigt. In dit apparaatje zit een milde zeep welke wordt gemengd met het water op het moment dat je dit je oor in spuit. Een goed alternatief dus. Maar er is nu een nog natuurlijker alternatief voor de wattenstaafjes, namelijk Audispray. Dit is een spray op basis van 100% gezuiverd zeewater.

Audispray

Audispray is tot nu toe het beste alternatief voor wattenstaafjes. Het bestaat uit 100% natuurlijk zeewater dat microbiologisch gecontroleerd is door gesteriliseerde filters, die voor het oplossen van het oorsmeer zorgen. Audispray reinigt het oorkanaal en voorkomt de vorming van oorproppen. Met het gebruik van Audispray hoef je nooit meer de gevaarlijke wattenstaafjes te gebruiken.

Hoe werkt het?

Audispray heb je in twee verschillende varianten, namelijk de adult en de junior variant. Audispray is (zoals de naam al doet vermoeden) een spray die je in je oor sprayt. Audispray heeft goed nagedacht over de twee verschillende varianten. De junior variant bevat namelijk glycerine, wat bekend staat om zijn verzorgende werking speciaal voor het kwetsbare kinder oorkanaal.

Audispray Audispray

Audispray Junior

In de Audispray Junior is speciaal glycerine aan de zeewateroplossing toegevoegd om de huid van de gehoorgang van kinderen te beschermen. Audispray Junior maakt het oorsmeer zacht en lost het op, waardoor het op een natuurlijke manier kan worden afgevoerd. Belangrijk om te weten is dat Audispray geen drijfgassen bevat en een sproeidop heeft voor een gecontroleerde druk. Audispray raadt aan om 1 tot 2 verstuivingen per oor te gebruiken, 2 keer per week. Maar als er sprake is van een hoge oorsmeerproductie mag Audispray iedere dag worden gebruikt.

Audispray kopen

Wil jij ook stoppen met het gebruik van wattenstaafjes en Audispray uitproberen? Audispray is te koop bij verschillende drogisterijen of via het internet. www.audispray.nl

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten