Nicolette van Dam, ze is als je het mij vraagt één van de leukste en charmantste vrouwen van Nederland. Met een baan als tv-presentatrice, haar inzet voor Unicef en een eigen brasserie (die zij runt met haar broer) is haar leven op dit moment drukker dan ooit!

Maar deze goedlachse blondine loves her job! En dan hebben we het nog niet eens over haar andere ‘grote liefdes’ gehad; dochter Lola-Lily en verloofde Bas. De zwangerschap van baby nummer twee maakt het plaatje helemaal compleet! Benieuwd naar het ‘zwangerschapsverhaal’ van Nicolette? Dat komt goed uit! Ze vertelde het mij aan de telefoon en ik vertel het weer aan jou!

Je bent zwanger! Gefeliciteerd! Hoe verloopt je zwangerschap tot nu toe?
‘Het gaat goed! Ik merk dat ik wel wat vermoeid ben door de drukte rondom mijn werk. Maar ik voel mij verder prima, ben erg blij hoe het gaat. Ik geniet er echt van’.

Je bent al moeder van een prachtige dochter. Is deze tweede zwangerschap anders dan de vorige?
‘Ik kan het me niet meer goed herinneren hoe het de vorige keer precies ging, terwijl het nog niet eens zo lang geleden is met Lola-Lily. Bij mijn eerste zwangerschap had ik nog geen kleintje dat rondrende door huis. Nu pak ik dus minder mijn rust. Wel krijgen we nu fantastische hulp van onze families. Dat is gelukkig goed geregeld!’

Je hebt een druk bestaan. Hoe ga je om met de verdeling werk/ zwangerschap?
‘Door vooral veel te plannen. We hebben vaste dagen dat Lola-Lily naar de crèche en naar de peuterspeelzaal gaat. Zo probeer ik per week te bekijken welke opnames ik heb en welke dagen ik in de zaak sta. De gouden regel; goed plannen’.

Wat verwacht je hoe het zal gaan; twee kindjes die straks in huis rondrennen?
‘Voor mij voelt dat hetzelfde als toen ik zwanger was van mijn eerste kindje. Ik weet niet wat ik me erbij voor moet stellen. Je leeft er naar toe maar het is eigenlijk weer zo onwerkelijk dat er een klein mensje in mijn buik groeit. Dat besef ik echt bizar’.

Hoe zal Lola-Lily reageren op haar nieuwe broertje of zusje?
‘Ik denk dat ze het heel erg leuk gaat vinden. Het is een heel verzorgend typje. Ze is altijd bezig met anderen en met haar pop en is heel gevoelig. Ze geeft ook steeds kusjes op mijn buik. Afgelopen week lag ze met haar hoofd op mijn buik en schrok ze opeens omhoog. Toen vroeg ik: ‘wat was dat’? Ze reageerde: ‘het hartje’! Dan smelt je als moeder echt’.

Ons platform staat voor ‘Live a happy & healthy life’. Wat versta jij onder een happy & healthy life?
‘Als je je lekker voelt straal je dat ook uit. En daarnaast probeer ik zo goed mogelijk en gevarieerd te eten. Zelf geloof ik niet in veel raw food, als ik maar wel voldoende groenten binnenkrijg’.

Wat zijn jouw ultieme health tips op het gebied van Food, Body, Beauty en Mind?
‘Bewegen, veel water drinken, iedere dag je make-up van je gezicht afhalen en vers koken; dat zijn dingen die ik erg belangrijk vind’.

Je presenteerde het programma ‘Help ons kind is te dik’. Welke ‘healhy kids tips’ zou je aan moeders kunnen geven?
‘Een aantal vriendinnen van mij geven hun kleine totaal geen suikers. Zelf ben ik ook geen fan, maar af en toe geef ik Lola-Lily wel iets zoets. Als ze het nu niet proeft wil ze later misschien júist ongezonde snacks hebben. Af en toe ‘spijbelen’ mag dus best! Ook je kindje eten laten proeven is erg belangrijk. Zo veel mogelijk wat wij eten proeft Lola-Lily ook. Ze vraagt het ook steeds ‘Mama proeven’?

Wat zou je verder nog willen meegeven aan zwangere vrouwen?
‘Het is goed om tijdens je zwangerschap gezond en bewust te leven. Maar sta je op het punt om zwanger te willen worden? Begin er dan nu alvast mee. Het is veel lekkerder voor je lijf om fit aan een zwangerschap te beginnen. En luister naar je lijf. Dat is misschien wel de beste tip die ik kan geven!’

Tekst: Manon Vos  

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten