Zit jij ook vaak ‘s avonds op de bank en heb je dan stiekem wel zin in een handje chips? Je weet dat dit niet gezond is, maar oooh zo lekker… Wij hebben nu een heerlijk receptje voor je om gezonde chips te maken. Je kan er zo veel van eten als je wil!
Chips van Nori
Ingrediënten:
- 10 normvellen (zie tip)
- olijfolie
- fleur de sel
- borsteltje
Bereiding:
Bereiding: 5 minuten – Gaartijd: 2 à 3 minuten
Zet een potje met water en een potje met olijfolie klaar.
Borstel één kant van de normvellen in met olijfolie en kruid ze met een beetje fleur de sel. Vouw de vellen in tweeën met de ingevette kant naar binnen. smeer nu de beide buitenkanten in met water. Het vel zal daardoor helemaal week worden, en dat is de bedoeling. Knip de vellen tot chips in de gewenste vorm. Ik knip ze altijd in driehoekjes, dat is gemakkelijk. Leg de driehoekjes op een ovenplaat. Zet 2 tot 3 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Tip – Niet enkel bij het aperitief
Ik serveer deze chips ook vaak bij een vismaaltijd. Ik zet het kommetje met chips gewoon op tafel en iedereen bedient zichzelf. Dat voegt een knapperige ‘bite’ toe aan het geheel en brengt variatie. Zijn de chips de volgende dag niet meer zo knapperig, zet ze dan gewoon weer even in de oven.
Tip – Nori
Nori is wellicht het bekendste zeewier bij ons. Maar ik kan je zeker aanraden om ook eens te experimenteren met andere zeewieren zoals arame, dulse, hiziki, wakame … Zeewieren worden al heel lang gegeten, over de hele wereld. Het zijn de planten op aarde die de meeste mineralen bevatten, zoals jodium, ijzer, magnesium en kalium. Ze zijn ook een goede bron van calcium (calcium zit dus niet alleen in melkproducten), vitamine C, A, B6 en E.
Wieren zijn ook lichter verteerbaar omdat waterplanten zachter zijn van structuur. Normvellen vind je in de gewone supermarkt, maar voor andere soorten zul je wel naar een natuurwinkel moeten gaan. Daar vind je ze gedroogd, en dat is handig, want daardoor kun je ze lang bewaren. Alle zeewieren zijn heel eenvoudig te bereiden: Je laat het zeewier eerst weken en dan meekoken met groenten, linzen, kikkererwten of vis. Eenvoudig, lekker en gezond.
Het boek van Pascale Naessens
Vind je dit een lekker gerecht? Het komt uit een van mijn favoriete kookboeken, namelijk: Puur eten dat je gelukkig maakt 2, van Pascale Naessens. Zij heeft in haar boek nog veel meer van dit soort heerlijke gezonde gerechtjes staan. Proberen? We bieden het boek hier aan in onze shop. LINK SHOP
Tekst: Djoeke Dekker voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 augustus 2016
HEALTH Q&A: SIBA MTONGANA
14 juni 2016
Hoe blijf je jong, gezond en fit?
27 januari 2020
Geef je gezondheid een boost met Floradix Magnesium
14 oktober 2018
Hoe houd je je hersenen gezond?
31 december 2018
Gezonde borrelrecepten voor de nieuwjaarsborrel!
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
9 maart 2016
Vroeg uit de veren voor meer resultaat?
24 augustus 2016
HET VERSCHIL TUSSEN BORSTVOEDING EN FLESVOEDING?
15 februari 2018
6 x tips tegen menstruatie klachten
7 september 2016
10 TIPS VOOR EEN EXTRA LANG ZOMERGEVOEL
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
7 september 2016
BACK TO SCHOOL MET DE HEALTHY KIDS BOX
8 juli 2020
Kan oestrogeen je immuunsysteem beschermen?
10 oktober 2019
Deze healthy glutenvrije pizza is adembenemend lekker
1 maart 2016
HOERA! Baby James is geboren!
20 juni 2016
3 x koffievervangers
11 april 2014
Het aspergeseizoen is geopend!
14 februari 2017
Op deze manier krijg je schoon én gezond water uit de kraan!
30 november 2016
Krystl: “Geef je lichaam een boost met een koude douche!”
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
13 maart 2016
Gezond boodschappen doen met weinig geld?
12 september 2016
VIVIAN’S MISSIE: MAAK NEDERLAND GEZONDER
8 augustus 2019
7 fouten die je waarschijnlijk maakt na het trainen
14 maart 2018
Je hongercyclus onder controle krijgen
15 maart 2019
Eet jij genoeg eiwitten? Wij helpen je!
28 december 2015
Winnen! Het boek “Make-up. My Story”
2 september 2019
10x gluten in producten waarin je ze niet verwacht
12 juni 2014
Leuke Viv tips in de JAN
11 december 2016
SUIKERVERSLAVING: WAT IS HET EN HOE KOM JE ER VANAF?
31 augustus 2015
Pittige wortelspread
3 december 2015
Ontgif je groenten
9 december 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –