Lekker in je bikini dat willen we toch allemaal? VivOnline heeft tips voor je!

1.    Kurkuma
Ook wel geelwortel of turmeric genaamd en verkrijgbaar in poeder- of vaste vorm (lijkt op gember). Kurkuma staat bekend om zijn ontstekingsremmende werking. Tevens reinigt het je lever, welke verantwoordelijk is voor vetverbranding en zorgt het voor een stabiele bloedsuikerspiegel, waardoor je minder snack attacks en energiedips zult ervaren.

2. Eet bewust en met mate (ook van gezonde voeding!)
Ga niet de mist in met gezonde voedingsmiddelen door ze onbeperkt te eten als je kilo’s wilt verliezen. Vetrijke voeding zoals noten en avocado passen perfect in een healthy lifestyle maar ga ze niet eindeloos eten, deze bevatten een hoop calorieën! Met mate dus. En kies naast je handje noten voor groente en fruit tussendoortjes.

3. Specerijen
Spice it up! Specerijen geven niet alleen een smaak aan je dranken maar helpen je ook met de hardnekkige kilootjes. Cayennepeper stimuleert de vetverbranding en verlaagt cholesterol, gember houdt de spijsvertering gezond en de absolute topper is kaneel! Deze specerij staat bekend om het verlagen van je bloedsuikerspiegel en dat koolhydraten en suiker tot wel twintig keer beter worden verwerkt in je lichaam! Maak verse gemberthee, meng kaneel door je smoothie of maak een lekker sapje met een snufje cayennepeper. (let op niet te veel cayennepeper!)

4. Zeekraal
Je kunt het tegenwoordig gewoon kopen in de supermarkt! Bij de AH ligt het bij de visafdeling. Net als zeewier bevat zeekraal alle mineralen die we nodig hebben. Wie een ‘zee-groente’ op tafel zet, zal niet snel mineraal tekorten oplopen. Zeewier bevat veel jodium, wat nodig is voor een goed werkende schildklier! Ook stimuleert het je vetverbranding en het heeft zeekraal een ontgiftende werking. Probeer het 1 keer per week eens toe te voegen aan je maaltijd    

5. Maca
Voeg Maca poeder toe aan je voeding. Maca zorgt dat je testosteron level omhoog gaat, dat zorgt ervoor dat je cellulite als sneeuw voor de zon verdwijnt. Maca is een tonicum, een versterkend middel voor lichaam en zenuwstelsel. Het is een vitaliserend kruid; je krijgt meer energie om dingen te doen. Het prestatievermogen wordt vergroot. Daarnaast verbetert de stressbestendigheid, het geheugen, het concentratievermogen en de alertheid. Het is een versterkend middel voor zowel lichamelijke als mentale kracht. Bovendien heeft het een antidepressieve werking.

6. Krachttraining
Doe zware krachttraining, dit is een echte testosteron boost! Focus op de grote spiergroepen zoals je benen en rug. Een ander voordeel van krachttraining is dat je minder kwetsbaar bent. Je botstructuur wordt sterker en je beweegt makkelijker, zodat je minder snel iets breekt. Ook helpt krachttraining tegen osteoporose, vertraagt de veroudering van je cellen en is goed voor je slaap. Daarnaast is krachttraining goed voor je humeur omdat je lichaam meer dopamine en serotonine aanmaakt, Happy in die bikini!

 

 

Tekst: Anne van Engelen

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten