Vind jij het in het weekend ook lastig wat je nou als gezond tussendoortje kan eten tijdens een borrel of ‘s avonds op de bank tijdens een goede film? Dan hebben wij nu het perfecte gezonde én knapperige tussendoortje, namelijk geroosterde kikkererwten! Lees snel mee.
Geroosterde kikkererwten
Ongeveer 5 porties; 5 minuten bereidingstijd + 40 minuten wachttijd
Ingrediënten:
- 1 blik kikkererwten (uitlek gewicht 265 gram)
- olie
- 2 theelepels kaneel
- 2 eetlepels honing
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden. Laat de kikkererwten goed uitlekken en dep ze droog met een theedoek. Bedek de kikkererwten met de olie en kaneel en spreid ze uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de bakplaat in de oven en roer de kikkererwten af en toe door, zodat ze gelijkmatig roosteren. Roer na 30 tot 35 minuten, als de kikkererwten licht geroosterd zijn, de honing door de kikkererwten. Laat dit nog ongeveer 8 tot 10 minuten karamelliseren in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn.
Variatietip
Hartige geroosterde kikkererwten. Laat in het recept voor zoete kikkererwten de honing achterwege en vervang de kaneel door bijvoorbeeld paprika- of kerriepoeder. Voeg naar smaak een mespunt peper toe en bak de kikkererwten in 40 tot 45 minuten goudbruin en krokant.
Dit recept komt uit het boek “Eet als een expert” van Marijke Berkenpas, Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit. Vond jij dit recept ook zo lekker en heb je zin in meer lekkere recepten uit dit kookboek? Dan kan je hem via de link en het plaatje hieronder bestellen!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 november 2018
Wat doet massage met je lichaam?
18 maart 2019
Tijd besparen in de keuken? Dat kan met onze tips!
20 oktober 2015
Glutenvrije & raw chocoladetaart
13 september 2017
Zoete aardappel-wortelsoep met feta
30 juni 2018
ZOMERSE WHITE VELVET CASHEW SMOOTHIE
27 januari 2020
Geef je gezondheid een boost met Floradix Magnesium
19 december 2016
Inspiratie voor een kerstdiner
29 december 2021
Celery Juice drinken, alles wat je moet weten om te starten
28 juli 2016
EXPERT YVONNE: ZONLICHT VOOR EEN STERK GEBIT
16 december 2019
Gezonde lunches voor de kindjes om mee naar school te nemen
5 juli 2016
Geneeskrachtige basilicum juice
21 augustus 2017
EEN KORTE(RE) VERKOUDHEID MET DEZE TIPS
1 juli 2016
VEGAN OREO!
4 oktober 2016
DE PERFECTE HERFST JUICE: PUMPKIN POWER
28 december 2016
Wat zat er in mijn healthbox
17 juli 2018
Viv’s gezonde Sangria
23 januari 2016
Paleo voor kids: zoete aardappel muffins
3 juli 2014
Gezond, lekker en simpel: bloemkoolrijst
2 september 2017
Snel ontbijtje voor morgenochtend?
18 december 2015
Friday Favourites: korting bij The Body Shop!
27 juni 2018
Frozen Summer Snack
8 mei 2014
Mom in shape
24 augustus 2016
HET VERSCHIL TUSSEN BORSTVOEDING EN FLESVOEDING?
17 juni 2016
RAW VEGAN TWIX REPEN
10 maart 2016
Welk effect heeft zout op je nieren?
6 april 2020
8 kleine aanpassingen die je helpen met afvallen
19 mei 2016
Een kleine stap naar een gezondere hap
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
23 juli 2019
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –