Vind jij het in het weekend ook lastig wat je nou als gezond tussendoortje kan eten tijdens een borrel of ‘s avonds op de bank tijdens een goede film? Dan hebben wij nu het perfecte gezonde én knapperige tussendoortje, namelijk geroosterde kikkererwten! Lees snel mee.
Geroosterde kikkererwten
Ongeveer 5 porties; 5 minuten bereidingstijd + 40 minuten wachttijd
Ingrediënten:
- 1 blik kikkererwten (uitlek gewicht 265 gram)
- olie
- 2 theelepels kaneel
- 2 eetlepels honing
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden. Laat de kikkererwten goed uitlekken en dep ze droog met een theedoek. Bedek de kikkererwten met de olie en kaneel en spreid ze uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de bakplaat in de oven en roer de kikkererwten af en toe door, zodat ze gelijkmatig roosteren. Roer na 30 tot 35 minuten, als de kikkererwten licht geroosterd zijn, de honing door de kikkererwten. Laat dit nog ongeveer 8 tot 10 minuten karamelliseren in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn.
Variatietip
Hartige geroosterde kikkererwten. Laat in het recept voor zoete kikkererwten de honing achterwege en vervang de kaneel door bijvoorbeeld paprika- of kerriepoeder. Voeg naar smaak een mespunt peper toe en bak de kikkererwten in 40 tot 45 minuten goudbruin en krokant.
Dit recept komt uit het boek “Eet als een expert” van Marijke Berkenpas, Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit. Vond jij dit recept ook zo lekker en heb je zin in meer lekkere recepten uit dit kookboek? Dan kan je hem via de link en het plaatje hieronder bestellen!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
20 juni 2018
3 x lekkere lunchsalades to go!
12 december 2017
Ik word zo depri van die dips…
2 september 2017
Snel ontbijtje voor morgenochtend?
10 augustus 2016
INTERVIEW MET VIV VOOR MAMA & FAMILY OVER GEZOND ETEN
6 oktober 2014
Eetdagboek review
12 september 2019
11 manieren waarop je samen met de kleintjes kan koken
18 april 2017
Dit staat er in mijn koelkast
27 juli 2020
Dit is het verschil tussen foliumzuur en folaat
22 december 2015
Beter (w)eten. “Je darmen zijn je tweede brein”
20 maart 2014
Een goede houding is het halve werk
8 juni 2018
10 tekenen van een water tekort
14 juli 2016
DRINK JIJ AL MATCHA THEE?
15 maart 2017
GENIETEN VAN DE ZON ÈN EEN STRAKKE HUID
6 december 2018
4 x gezonde werkgewoonten die je dagelijks kunt toepassen
29 augustus 2016
De mond als spiegel van de gezondheid
30 januari 2018
Recept: Kip met zongedroogde tomaten en kokosmelk
25 september 2014
Sugardip? Neem de 4 O’Clock juice
14 mei 2014
Easy vegan tomato soup
7 december 2018
Gezonde snack voor bij de borrel
22 november 2018
Een nikkelallergie? Wat is dat?
19 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #2 Granola
17 juli 2016
blog van Krystl: STILTE
13 april 2019
Zondag bakdag: heerlijke suikervrije chocolade taart
2 september 2017
Laat je kind beter presteren door gezond te eten
23 mei 2019
Zwanger worden gaat sneller met deze tips!
29 oktober 2018
Hoe je hersenen veranderen als je moeder wordt
9 juni 2015
Gezonde ijsjes
9 april 2014
Ontzuren met thee
4 november 2015
Viv eet mee #11: Bananenbrood
1 juli 2018
Is jouw lijf te zuur?
14 oktober 2018
Maken noten je dik?
10 februari 2020
De leukste cadeautips voor in de (healthy) keuken
15 juni 2020
7 voordelen van quinoa, het ‘supergraan’
20 oktober 2017
De lekkerste vegan hotspots in Londen
6 april 2018
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –