Vind jij het in het weekend ook lastig wat je nou als gezond tussendoortje kan eten tijdens een borrel of ‘s avonds op de bank tijdens een goede film? Dan hebben wij nu het perfecte gezonde én knapperige tussendoortje, namelijk geroosterde kikkererwten! Lees snel mee.
Geroosterde kikkererwten
Ongeveer 5 porties; 5 minuten bereidingstijd + 40 minuten wachttijd
Ingrediënten:
- 1 blik kikkererwten (uitlek gewicht 265 gram)
- olie
- 2 theelepels kaneel
- 2 eetlepels honing
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden. Laat de kikkererwten goed uitlekken en dep ze droog met een theedoek. Bedek de kikkererwten met de olie en kaneel en spreid ze uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de bakplaat in de oven en roer de kikkererwten af en toe door, zodat ze gelijkmatig roosteren. Roer na 30 tot 35 minuten, als de kikkererwten licht geroosterd zijn, de honing door de kikkererwten. Laat dit nog ongeveer 8 tot 10 minuten karamelliseren in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn.
Variatietip
Hartige geroosterde kikkererwten. Laat in het recept voor zoete kikkererwten de honing achterwege en vervang de kaneel door bijvoorbeeld paprika- of kerriepoeder. Voeg naar smaak een mespunt peper toe en bak de kikkererwten in 40 tot 45 minuten goudbruin en krokant.
Dit recept komt uit het boek “Eet als een expert” van Marijke Berkenpas, Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit. Vond jij dit recept ook zo lekker en heb je zin in meer lekkere recepten uit dit kookboek? Dan kan je hem via de link en het plaatje hieronder bestellen!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 juli 2019
Comfort food: pittige Thaise pompoensoep
28 juli 2016
EXPERT YVONNE: ZONLICHT VOOR EEN STERK GEBIT
16 maart 2014
Sportieve girls in Utopia!
18 juni 2021
Tips voor optimaal kijkplezier in de zomer
18 december 2021
5 tips om de feestdagen gezond door te komen
23 augustus 2015
Hotspot: Lotti’s
30 april 2017
Boerenkoolsalade met granaatappel
19 januari 2015
Onze 10 afvalregels!
15 juni 2016
Je spijsvertering bevorderen?
24 oktober 2015
Zwangerschapstips!
28 februari 2016
Glutenvrije ontbijt muffins
23 augustus 2015
In gesprek met dokter Leenarts
30 oktober 2017
Go with The Glow: Veganized Party Pineapple van Rens Kroes
11 januari 2018
Lunch of ontbijt recept: Groene smoothie bowl
10 juli 2015
Voeding met Viv
12 december 2014
15 foods voor 2015
25 januari 2015
Glutenintolerantie
16 mei 2014
Frisse vegan quinoasalade met mango
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
15 maart 2017
GENIETEN VAN DE ZON ÈN EEN STRAKKE HUID
16 mei 2015
Suiker, de zoete saboteur
13 augustus 2018
Zó voorkom je voedselverspilling in de supermarkt
19 december 2016
Natuurlijke kauwgom bestaat
3 februari 2021
Een frisse, luchtige en kruidige carrot cake
27 januari 2015
Een heerlijk weerstand oppeppend sapje uit de (slow)juicer
19 juni 2019
25 Simpele dingen voor een gezonde levensstijl
5 mei 2016
Voel jij je vrij?
8 juli 2017
Kan je alleen op raw food leven?
9 februari 2016
Back to nature met deze pure rode smoothie
18 februari 2016
Kaneel hoort in elke keuken thuis
7 september 2016
BACK TO SCHOOL MET DE HEALTHY KIDS BOX
20 maart 2018
Kauwgom, is dat wel zo gezond?
9 juni 2016
Rode linzensoep
26 maart 2014
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –