Zondagavond = frietavond

Het begon zo’n vier maanden geleden. Vriendje Paul wilde een keer op zondag ouderwets friet halen, want hij had in de buurt een goede Vlaamse friteszaak ontdekt. Dit ritje naar de snackbar werd vervolgens een terugkerend event en zo zaten we zo’n beetje iedere zondagavond thuis op de bank met een zak friet op schoot. Het werd een gewoonte: zondagavond = frietavond.

En dat terwijl ik deze gefrituurde reepjes aardappel als kind helemaal niet te eten vond! Sterker nog; als er vroeger bij ons thuis friet werd gehaald, zat ik aan de havermoutpap met af en toe een slaatje van de snackbar. Lekkere combi…

Goede voornemensfriet

Zoals ieder jaar is januari weer dé maand van de goede voornemens. Had jij je ook iets voorgenomen? Meestal begin ik er niet eens aan, want het schijnt dat de meeste mensen hun voornemens niet weten vol te houden.. Maar na al die diners in december was het mijn voornemen 2017 weer super healthy in te gaan. Ik krijg vaak te horen dat ik altijd zo gezond doe en mensen denken dat ik de hele dag aan de quinoasalades zit. Geloof me, het kan best nog gezonder wat mij betreft. Tuurlijk, ik ben nog steeds verslaafd aan mijn dagelijkse juices of smoothies. Ook probeer ik steeds de meest gezonde keuzes te maken, maar in december slaagde ik hier niet helemaal in. De 80/20 regel was ondertussen 50/50 geworden.. Tijd dat ik mijn leven weer beterde 😉

Fantastisch begin, of toch niet?

Ik begon fantastisch: ik nam deel aan de Nieuwjaarsduik in Zandvoort; KOUD! Maar wat een topstart van het jaar. Ik riep nog tegen Paul dat we de frietavond dit jaar moesten gaan schrappen. Er werd flink wat tegengestribbeld door vriendlief. En wat denk je dat we aten op 1 januari 2017?? … FRIET! … Weg goede voornemen. Ik had daar al meteen een zwak moment te pakken.

De volgende dag gelijk een zootje groenten en fruit in huis gehaald voor mijn favo-juices.

“Fucking perfect”

Laatst keek ik de documentaire van Sergio Herman: “Fucking Perfect” (tip!). Deze sterrenchef heeft natuurlijk waanzinnige restaurants, maar ik kwam er (nu pas) achter dat hij een aantal nieuwe zaken heeft geopend: “Frites Atelier Amsterdam”. Daar gingen Paul en ik hoor. Speciaal op zaterdagavond een trein naar Utrecht gepakt om deze friet te proberen. Heerlijk, die truffelmayonaise! Om je vingers bij af te likken.

frietVanaf maandag ga ik het anders doen

Maar was dit het nu écht waard? Hadden een healthy quinoasalade met gegrilde groenten of een zelfgemaakte vegapizza me niet net zo goed gesmaakt en me blijer gemaakt? Wellicht?
Nu is het al februari en mijn goede voornemens zijn volledig weggeëbd. Snacken mag echt wel soms en daar moet je dan ook volop van genieten, toch? “Maandag”, zeg ik dan tegen mezelf als ik het laatste frietje in mijn mond stop. “Ja, vanaf maandag ga ik het weer helemaal anders doen…”

xx Krystl xx

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten