Het voorjaar is al lang en breed begonnen en dat betekent: rabarber! Rabarber wordt in Nederland niet meer zo veel gegeten als vroeger. Waarom, vragen wij ons af? Deze vergeten groenten is namelijk erg veelzijdig, gezond en ook nog eens ontzettend lekker. Tijd om de voordelen en ideeën voor gerechten op een rijtje te zetten!
De voordelen van Rabarber
Deze mooie rode stengels zitten vol vitaminen en mineralen. Denk aan calcium, kalium, natrium, magnesium en vitamine A, B1, B2, B6 en B11. Daarnaast bevat het ook veel vezels en heeft het een positieve invloed op de spijsvertering en de darmwerking. Bij een kleine hoeveelheid, werkt de groente ook eetlustopwekkend en maagversterkend. Zijn jullie al overtuigd? Wij wel!
Wel even opletten: net als bietjes en spinazie bevat rabarber oxaalzuur. In hoge dosis is dit niet goed voor je en je zou er vergiftigingsverschijnselen van kunnen krijgen. Zolang je het met mate eet in een gevarieerd en gezond eetpatroon is er niks aan de hand!
Recepten
Rabarber is ontzettend veelzijdig en kan je gebruiken in verschillende gerechten. Denk aan smoothies en taarten. Een aantal tips op een rijtje:
1. Smoothies
Wij zijn er dol op! Maak een vullende ontbijtsmoothie met bijvoorbeeld rabarber, framboos en havermout of kies voor rabarber, aardbeien, amandelmelk en wat honing. Dat je deze groente zonder probleem bij je ontbijt kunt eten staat in elk geval vast. Tip: vervang de appel in dit heerlijke ontbijt receptje eens door rabarberrrr.. Gegarandeerd smullen!
2. Taarten
De groente is ook perfect geschikt als ingrediënt in een heerlijke zomerse taart of verwerkt in cakjes. Wat dacht je van een lekkere crumble? Of denk aan cupcakes met rabarber, mascarpone en een snufje vanille. Ook kun je er super lekkere compote van maken. Binnenkort zullen we wat heerlijke recepten met jullie delen: dus stay tuned!
Was jij al bekend met rabarber? Wat zijn jouw favoriete recepten?
Tekst: Eva van Buiten voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
26 januari 2016
Flair interview met healthfreaks Fajah, Miljuscka en Viv
22 februari 2019
Dit recept wil je maken: gezonde mugcake
17 april 2016
Welk effect heeft Vitamine D op je body?
9 september 2014
Je kids fit de herfst in….?
13 april 2019
Zondag bakdag: heerlijke suikervrije chocolade taart
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
4 december 2015
WINNEN! Mama’s Toverboek- en Tas; de magie van aromatherapie
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
1 november 2018
Wat doet massage met je lichaam?
25 maart 2016
Dadeltaart met bessen, cacao, kokos en karamel.
27 september 2018
Testimonial: Brenda over haar persoonlijk consult van Viv!
9 december 2018
10 redenen om het Paleo dieet te volgen
30 november 2018
Heb jij ook last van gevoelig tandvlees tijdens je menstruatie?
1 juni 2017
Verantwoord picknicken doe je zo!
21 juni 2019
Lekker bakken dit weekend met Viv’s appeltaart
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
10 november 2015
Een gezonde leefstijl – gewoon in je broekzak!
10 augustus 2015
Hotspot: The Hoxton
27 februari 2016
Wat kun je doen tegen ‘avondtrek’?
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
16 juli 2016
EEN ZOMER ZONDER SUIKER: 5 x TIPS!
12 maart 2015
Meet healthlover Rens Kroes!
14 augustus 2016
SPORTEN MET VIV: HIP ABDUCTION & KNEE LIFTS
27 oktober 2015
Maak zelf een heerlijke Oathie
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
2 juli 2014
Sporten met ‘soapie’ Aysen Baydar
4 september 2017
Ontbijt receptje: zoete zwarte rijstepap met kokosmelk
12 maart 2016
Smeer jij de juiste producten op je huid?
11 februari 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –